ᐉ IP камери за видеонаблюдение на ниски цени, охранителни безжични камери за наблюдение — Евроматика

IP / Безжични камери за видеонаблюдение

Няма добавени продукти в тази категория.

Евроматика ви предлага солиден избор от IP камери за видеонаблюдение на цени, по-изгодни, отколкото можете да си представите. Защитата на вашия дом и всяка ваша бизнес инвестиция днес е супер достъпна. Нямате основание да излагате на риск материалните си активи и спокойствието на своите близки и служители от съображения за икономии.

Какво трябва да знаете за тях?

Мрежовите ip камери за видеонаблюдение са актуализираната форма на CCTV технологията. Те са всъщност цифровизираната версия на това, което познаваме като „close-circuit television”, означавайки, че системата включва камера, която записва кадри, след което ги споделя в Internet Protocol мрежата. Технологията е представена за първи път през 1996 г. от Axis Communications.

Централизираната ай пи система включва и мрежови видеорекордер (NVR) отговорен не само за записите, но и за своевременното вземане на решения, касаещи видеопотока и управлението на аларменото известяване. Децентрализираните охранителни камери тип безжични, от друга страна не се нуждаят от централен NVR, защото те улавят, записват и съхраняват кадрите в определени за целта медийни приложения – SD карти.

Кои са техните предимства?

Причината, поради която мрежовата технология е водеща днес, са многобройните ѝ предимства, включително потребителското удобство, усъвършенстваните възможности за търсене, компресиране и съхранение на записите. Превъзходството на ай пи технологията се състои в редица фактори, на които е редно да обърнем малко повече внимание.

На първо място е задължително да изтъкнем безспорната достъпност на безжичните IP камери за наблюдение, не само като цена, но и по отношение на възможността да се гледа картина от охранявания периметър директно, без да са нужни допълнителни хардуерни или софтуерни приложения.

Ползите на internet protocol системите включват още:

Защита и повече възможности за съхранение

За да се свържете от всяка точка на света директно с камерите, инсталирани във вашия частен или бизнес имот, ви е необходим единствено интернет достъп. Макар да изглежда невероятно лесно, не си мислете, че това важи и за неоторизираните лица. Никой освен вас не би могъл да вижда какво заснема и излъчва мрежовата ви камера, защото имате възможността да защитите своите пароли за достъп посредством използване на виртуална частна мрежа и интранет компания.

Относно съхранението на записите, също нямате никаква причина за притеснение. Няма лимит относно обема на съхранение, освен капацитета на SD картата памет, използвана за съответните цели. Камерата от този вид ви позволява да запазите голяма част от видеообмена за по-късен преглед, и не само това – можете да преглеждате записаното, независимо в коя точка на света се намирате.

Рентабилност и опция за бърза реакция

Въпреки първоначалните разходи за инсталиране на безжични камери за наблюдение, поддържането на такава система е значително по-изгодно от финансова гледна точка. С тях си спестявате разходите за хардуер, софтуер и поддръжка, а в същото време производителността и постигнатите резултати са много по-високи. Притежанието на подобна охранителна система е в пъти по-рентабилно, в сравнение с останалите съвременни разработки.

Задължително е да отбележим и факта, че те дават невероятната възможност да реагирате незабавно в проблемни ситуации. Една от най-полезните функции на камерите, свързани по internet protocol, са вградените опции за алармено известяване. При наличие на тревожни/неправомерни действия, видео сървърът изпраща имейл към предварително зададени потребителски адреси, позволявайки незабавни действия за решаване на проблема.

Гъвкавост и интелигентност

Последно, но не и по важност следва да изтъкнем гъвкавостта сред предимствата на съвременните безжични ip камери за видеонаблюдение. Можете без проблем да сменяте тяхното местоположение, тъй като не се нуждаят от кабели и други хардуерни ресурси за да работят. Свързани мрежово, те са достъпни от всяка точка на наличната мрежа.

Интелигентните функции на предлаганите от нас IP камери на изгодни цени ви позволяват да добавяте видео анализи, въз основа на които системата ще взема своевременни решения. Тази опция е особено полезна за места, където е необходимо да се реагира незабавно. Чрез задействане на аларма и посредством електронно известяване, вие ще разполагате с максимален контрол над ситуацията.

Защо нашите предложения заслужават вашето внимание?

Заслужава си да обърнете специално внимание на включените в каталога ни продукти, защото при тях съотношението между цена и качество е най-доброто, което ще намерите на родния пазар. Ние сме директен вносител на продукцията на лидерите в тази сфера – Dahua, Hikvision, D-link, Handbang, Safer, Eromatica, Mikrotik и още много други.

По този начин имаме възможност да ви предложим най-ниските за последно поколение безжични камери за видеонаблюдение цени. Имайте предвид, че болшинството търговци на подобен род охранителна техника са прекупвачи. Логично е тяхната цена да бъде по-висока от нашата. На нас можете да разчитате и за цялостното изграждане на системата ви за видеонаблюдение, с което си гарантирате нейната дългосрочна и безпроблемна работа.

✅ Как се включва безжичната IP камера за видеонаблюдение❓

Безжична система за видеонаблюдение може да бъде внедрена без участието на тесни специалисти. Най-лесният начин е да се свърже към съществуваща локална мрежа. За целта се използва комутационен кабел или мрежов проводник, свързващ IP камерата и компютъра / рутера. Първоначалната конфигурация се осъществява чрез оригиналния софтуер, доставен с оборудването. Такива приложения автоматично задават IP адрес на камерата и ви позволяват да промените стандартното потребителско име и парола.

✅ Какъв софтуер използват безжичните IP камери❓

Всяко устройство се конфигурира с помощта на специален уеб интерфейс, предоставен от производителя. AXIS IP Utility е софтуер за IP камери за откриване и поддържане на всички свързани модели. Ubiquiti отиде още по-далеч и създаде своя собствена операционна система. AirOS редовно се актуализира и има широка функционалност. Проектирането на системи за видеонаблюдение с участието на камери Hikvision се извършва с помощта на софтуер JVSG.

✅ Съществува ли опасност от хакерски атаки при IP камерите❓

Не. Марки като Hikvision, Safer и Dahua предлагат сигурни решения, устойчиви на хакерски атаки и мрежови намеси. При предаване на сигнал от камерите се използват иновативни механизми за криптиране. По отношение на достъпа през уеб интерфейса, оригиналните приложения поддържат многоетапна автентификация и предотвратяват кражба на информация. За да се сведе до минимум вероятността от хакване на IP камерите, се препоръчва да ги свържете само към надеждна локална мрежа, незабавно да зададете уникално потребителско име и парола, както и редовно да актуализирате софтуера. Официалните уебсайтове на производителите съдържат информация за пускането на новия фърмуер. Тези прости насоки ще направят вашите решения още по-надеждни.