Smart Home - Смарт Хоум системи и изграждане — Евроматика

Смарт Хоум

Живеем в ера, в която управлението на техническите компоненти от домашното оборудване може да се извърши от разстояние. Евроматика ви предлага богата гама продукти, участващи в изграждането на един интелигентен дом. Категория Smart Home, ви дава възможност да си осигурите пълен контрол над различните уреди и инсталации в своето жилище. Насладете се на комфорт, спокойствие и лекота в натовареното си ежедневие.

Какво ще откриете в раздела?

Интелигентният дом би могъл да се управлява чрез много и различни по вид технически разработки. Днес имаме възможност от значителна дистанция, или чрез програмируеми настройки да определим часа, в който кафе машината ще ни приготви горещо кафе, хлебопекарната ще замеси хляба, а отоплителната ни инсталация ще ни е създала уютна атмосфера, когато се приберем у дома уморени от работа.

Като лидер на пазара на системи за контрол на достъп, нашите смарт хоум устройства са насочени предимно в посока управление на сигурността и контролиране на достъпа до личното ви пространство. Иновативните разработки, представени в раздела покриват един широк диапазон от методи на менажиране на домашното оборрудване.

Тук ще откриете богата гама продукти, включващи безжични Smart контакти, температурни датчици, GSM и Bluetooth контролери, разширителни модули за ъпгрейд на вече съществуващи инсталации, безжични превключватели, контролни станции, вътрешни сирени и дори смарт фасунги за управление на осветителните тела от разстояние.

Чрез своите революционни разработки, в колекцията ни са представени едни от лидерите в своята област. Тук ще срещнете имената на: Danfoss, Everspring, Fibaro, MotorLine, Sonoff, Vera, Zipato и Euromatica. Самият бранд в конкретния случай е гаранция за високото качество, ефективност и дълъг живот на техническото решение.

Характерно за по-голямата част от  продуктите ни е, че се предлагат заедно с необходимите безплатни iOS и Android мобилни приложения, включително WeLink. По този начин без никакви усилия ще можете да управлявате умния си дом в реално време през мобилния си телефон. Налична е и опция „Споделяне”, осигуряваща достъп до системата на всички членове на вашето семейство.

Приложението на интелигентните ни решения е огромно. Чрез различните продукти, можете да управлявате земеделското си и животновъдно стопанство, да създадете стая за сървъри и дори да променяте позицията на автоматичните щори. Операциите са максимално опростени. С едно натискане на бутон, ще можете да включвате/изключвате различни устройства.

Интелигентните сцени, заложени в програмата на някои от Smart Home приложенията също са впечатляващи. Имате опцията да създавате собствен план за активиране на системата, например при достигане на определена температура/влажност, при включване на аларма, активирана от вградените в жилището ви датчици и т.н.

Защо да се доверите на нас?

За да внедрите което и да е смарт хоум приложение, ще ви бъде нужна помощта на експерт с дългогодишен опит в тази дейност. Ние не просто ще ви предложим техническите средства, но и ще се погрижим за цялостното изграждане на умната разработка във вашия дом, офис или друг вид бизнес обект.

Интегрираните от нашата компания интелигентни инсталации, са едно рентабилно, дългосрочно и ефективно решение, което ще ви даде невероятен комфорт и спокойствие. Трябва да сте наясно, че иновативните технологии не са просто каприз или лукс. Те ви помагат да пестите време и пари, а в някои случаи могат да бъдат и животоспасяващи приспособления, разработени да бъдат максимално лесни за използване.

✅ Какво представляват системите умен дом❓

Системите Smart Home са технология, чрез която домакинските уреди са автоматизирани и свързани помежду си, което ви дава повече възможности за управление от когато и да било. Всички системи и оборудване обикновено се свързват посредством Wi-Fi локална мрежа, макар да могат да се използват и радио протоколи като ZigBee и Z-Wave. Друга нова опция ще бъде Bluetooth 5, за който се твърди, че е потенциална технология за свързване на интелигентни домашни технологии. С устройства, свързани по интернет, можете да изберете:

  • Дистанционно управление - за регулиране на термостата от разстояние;
  • Домашна автоматизация, базирана на графици, движение, температура и др.;
  • Гласов контрол - с помощта на Alexa, Google Home, Siri и др.

✅ Как е удачно да се започне инсталирането на умен дом❓

В началото повечето хора просто забелязват някои досадни дейности в управлението на домашното оборудване, които могат да се автоматизират. Ако ви дразни нуждата от непрекъснато регулиране на термостата за отоплението – потърсете кои са възможните опции за интелигентен термостат. За да не забравяте осветлението включено, обърнете се към нас за съдействие по изграждане на умна осветителна система. Искате да обезопасите дома срещу взлом Свържете се с нас, за да ви препоръчаме подходящи интелигентни секюрити камери.

✅ Какво е „Hub”❓

Smart Home хъбовете са малки устройства, които се включват в домашния рутер. Макар да нямат внушителна визия, те са всъщност мозъкът на един умен дом. Два популярни хъба са SmartThings и Wink. Те комуникират с устройствата в дома ви, свързвайки ги помежду си и с интернет. Голямото предимство на хъбовете е, че ви позволява да автоматизирате повече умни джаджи в своя дом. Можете да програмирате интелигентното осветление да се включва, когато охранителните камери открият нарушение на периметъра. Хъбовете ви позволяват също да контролирате всички съвместими устройства в рамките на едно приложение. Така че вместо да превключвате между приложенията на Philips Hue, Arlo и Nest в телефона си, можете да ги контролирате в рамките на едно приложение: SmartThings.