Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!

Morningstar

Покажи:
Ред:

Morningstar e компания с модерни цялостни решения в сферата на възобновяемата енергия. Производителят осигурява компоненти за функциониране на автономни фотоволтаични мрежи (Off-Grid), предпочитани за създаване на уют и битови условия, в зони с отсъствие на електропреносна мрежа. Те откриват особено широко приложение и в обработката на земеделски площи.

Фотоволтаичните системи са с предимство, заради достъпността на слънчевите лъчи. Те предоставят възможност за ежедневен достъп до  електрическа енергия, съхранявана в устройства – акумулаторни батерии, които впоследствие се използват за захранване на генератори, уреди и машини. Равновесието в системата се поддържа от контролери, регулиращи елекронапрежението в зададените граници. Те са ефективни почти целогодишно.

Аксесоари за фотоволтаично захранване

Фотоволтаичните панели са основен компонент за получаване на слънчеви лъчи, но активността им не би била възможна, без присъствието на голям брой допълнителни части: за преобразуване, регулиране и подаване на електроенергия. Те изграждат мрежата, благодарение на която, потребителите се възползват постоянно от предимствата на екологичната слънчева енергия.

За ефективно и безопасна работа на системата, е необходимо използване на трансформиращи, защитни и контролни устройства. Такива са защитата от повреди на земята (дисбаланс на токът в проводниците), температурни сензори за регулиране градусите на батерията, релейни драйвери за контрол върху основни функции, комуникационни системи за съвместяване на няколко вида механизми за мрежи за слънчев ток, както и цифрови измервателни уреди, за информация относно захранването.

От изключително значение обаче e соларният контролер. Контролерът регулира електрическото натоварване на батерии с MPPT конструкция (максимална мощност), включва захранването след залез, и отчита ден и нощ, чрез PV масив. Контролерите в категорията ни са създадени за малки и големи фотоволтаични системи, а PWM конструкцията позволява автоматично включване/изключване нощем.

Някои от предложенията ни се свързват директно към слънчевите панели, а други са проектирани с вграден метър с подсветка, който показва непрекъснато състоянието на мрежата. В селекцията се намират продукти, разработени предимно за нуждите на Off-Grid слънчева система.