Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!

KDM Solar

Няма налични продукти.

KDM Solar е китайски производител на аксесоари за соларни системи. Възобновяемата енергия от слънчеви лъчи се класира като най-ефективният начин за заместване на стандартната електропреносна мрежа.

Системите от този тип биват мрежови и автономни. Конструирани са с помощта на  фотоволтаични панели и инвертор, преобразуващ слънчевите лъчи в електроенергия. Те са адаптирани за използване не само в слънчеви дни, но и при интензивна облачност и в тъмните часове от денонощието, благодарение на акумулаторни батерии, съхраняващи запаси от неизползваната добита електроенергия.

Фотоволтаични плочи и аксесоари

Соларният ток се формира от специално проектирани пластини, събиращи слънчевата енергия. Преобразуваният енергиен заряд, с мощност според капацитетът на пластините, се използва непосредствено или зарежда батериите, с които се постига напълно независимо електрозахранване, в отдалечени местности и градски условия. 

Основен компонент в изграждането на тези електрозахранващи системи е фотоволтаичният панел. Пластината е изградена от клетки от кристален силиций, с определена степен на електропроводимост. Слънчевата светлина се отразява при контакт с повърхността й, и само няколко процента проникват във вътрешността й. Ето защо, светлината се привлича чрез различни антиотражателни покрития и фокусни лещи. 

Плочата за събиране на слънчево захранване е високоефективна, когато не е пряко нагрята. Тя се произвежда като монокристален и  поликристален вариант. Първата разновидност се отличава с по-висока произодителност, поради по-високото съдържание на чист силиций в клетките. Самите клетки са цилиндрични заоблени блокове, с капацитет 16-22%. 

В Euromatica е представена категория с богата гама устройства за добиване на соларен ток. Сред тях се открояват монокристалните съоръжения, които осигуряват висок процент заряд (250 W) и са проектирани със специално покритие за защита на силициевият кристал от влага, вода, сняг и съответно разрушаващ конденз.

Китайската компания предлага качество, което осигурява висока производителност и дълготрайна експлоатация. Цените са изключително изгодни за всеки средностатистически бюджет.