Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!

APE

Покажи:
Ред:

Соларният масив за напояване на посевни площи с възобновяема слънчева енергия е новост сред помпените системи с многобройни предимства. Модерните устройства за поливане на насаждения работят с помощта на електричество, захранващо трифазен мотор, който задвижва поливната помпа. Нашите мобилни станции заместват електропреносната мрежа с фотоволтаични масиви.

Компоненти

Системата се състои от определен брой соларни плочи, поливният компонент и соларен инвертор. Зарядът се преобразува в променлив ток чрез инверторът, който е защитен от късо съединение и пренапрежение. Същевременно контролира мощността на изходното електричество през целият период на работа на конструкцията.

Помпата е с вграден контролер за получаване на оптимален слънчев заряд. Продукт от неръждаема стомана с отлична практическа функционалност и приложимост за градини, ниви, дворове, паркове и стопанства с малки и големи площи, както и като източник за напълване на водни басейни.

Характерна нейна особеност е, че тя се използва и за извличане на вода от почви и съоръжения, която впоследствие може да напоява посевни пространства. Добивът и поливането се осъществяват със стандартни гумени маркучи.

Как се добива слънчевият ток

Фотоволтаичните панели са паралелно разположени в плоска равнина, образуваща масивът. Те са изградени от полупроводници: монокристали или поликристали, които съхраняват слънчевите лъчи и ги превръщат в електрически заряд.

Плочите са част от механична конструкция с колела тип ремарке, за придвижване при извършване на напоителната дейност. Цялата напоителна мрежа функционира в часовете с естествена светлина (включително в облачно време).

Генерираният и неупотребен слънчев дебит остава като съхранена ел. енергия в плочите. Предимство: спестяване на разходи, приложимост в земеделски райони без електрификация и екологичност в обработката на земята. Категорията ни предлага станции на популярният производител APE с H20 и H40 размер и скорост 2-5 m3/h.