Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!

ABB

Няма налични продукти.

Един нужен компонент на вашата фотоволтаична система е инверторът. С негова помощ е възможно да се съхрани произведената от слънчевата радиация електрическа енергия, с цел да могат да се захранят електрическите консуматори, когато слънцето залезе. Един добър избор, който ние от Евроматика ви предлагаме са On-Grid инверторите ABB.

Те позволяват съхранение на електроенергия и стабилизиране на мрежата с цел ефективно управление на активната и реактивна мощност. С нарастващото търсене на екологично чисти енергийни източници, се увеличава по сложност и нуждата от интелигентни мрежови технологии за целите на редовите домакинства и индустрията.

ABB  създава разработки целящи да подобрят начина, по който днес генерираме, пренасяме и използваме електроенергията. Компанията предлага широка гама от усъвършенствани системи за преобразуване на електрическата енергия, които прецизно управляват реална или реактивна мощност и да подпомогнат оптимизирането на потока и консумацията на електроенергия.

Инверторите на този производител могат да се разделят на три основни групи:

  • За съхранение на енергията в батерии
  • За VAr компенсация
  • За соларни потопяеми помпи

Продуктите, съдържащи се в солидния ABB каталог, се отличават с елегантен и функционален дизайн, включително предназначените за големи промишлени енергийни системи. Системите от типа PCS (Power Conversion System) се използват не само за преобразуване на AC напрежението от слънчевите панели в DC ток, но и за повишаване стойността и ефективността на съхранената енергия.

Стратегически разположени, системите за съхранение могат да увеличат експлоатационните характеристики и надеждността на фотоволтаичната мрежа. Те също помагат да се интегрират алтернативни енергийни източници, като балансират търсенето и предлагането. Предназначението им е да гарантират, че енергията е лесно достъпна, когато първичните източници са недостъпни.

Ползите от съхранението на електроенергия обхващат както самото производството, така и  преноса и дистрибуцията по целия път до потребителите. В това отношение от полза са и инверторите за VAr компенсация. VAR е единица за реактивна (комплексна) мощност, с която се обозначава терминът Volt Amperes Reactive.

Със своите високотехнологични интелигентни разработки, АББ дава възможност на своите клиенти да решават редица проблеми с качеството на електроенергията.  Да повишат производителността и по този начин да увеличат рентабилността на своята инвестиция. Инверторите за компенсиране на ниско напрежение например, са регулиращи устройства, предназначени да откриват и моментално да компенсират колебанията в напрежението.

Инверторът ABB е изгодно решение за ефективно преобразуване на постоянния ток, генериран от слънчевите панели, във висококачествен променлив ток, който може да се подава в електрическата мрежа. Проектирани са да посрещнат нуждите на цялата верига за доставка - от системни интегратори и инсталатори до крайни потребители.

 Еднофазните инвертори на марката са подходящи за малки и средни фотоволтаични системи, свързани с обществената електрическа мрежа. Разполагат с редица функции, фокусирани върху потребителя, включително висока обща ефективност, с която се захранва повече електроенергия към мрежата, като по този начин се генерират по-високи приходи.

Инверторът, предоставен от нас е ефективен, защото ви позволява да намалите разходите. Той разполага с вградена защита, с която се намалява нуждата от скъпи външни устройства. Благодарение на компактния му дизайн, се освобождава място за останалите компоненти на оборудването. Наличен е и интуитивен и лесен за отчитане контролен блок, който може да се монтира в корпуса на инвертора или да се използва дистанционно.