Китове и части за конзолни портални врати — Евроматика

Части за конзолни врати

Покажи:
Подредба:

Ако сте поръчали конзолна метална врата при нас, от този раздел можете да закупите и допълнителните части, нужни за нейния монтаж и задвижване. Тук са представени изделия с безупречно качество, дело на марките Combi Arialdo и Euromatica. Всеки компонент представлява отливка от поцинкована стомана, устойчива на корозия, извънредно натоварване и всякакви механични и атмосферни въздействия.

Съдържание на категорията

Разделът предлага релси с дължина на отливката 6 метра с товароносимост 500 и 600кг, изработени от неръждаема стомана с прахово боядисано цинково покритие. Макар да не се движат по релсов път, както релсовите плъзгащи се портали, конзолите използват релса в горната част на конструкцията, която води крилото при движението му за отворено и затворено положение.

Насрещниците и обтегачите са също важен детайл за безпроблемната работа на порталите тип конзола. Обтегачите са с реглаж за напасване към профили с размери 60 х 60мм или 60 х 50мм. Сред насрещниците също могат да се открият регулируеми модели с два броя колела от двете им страни.

Италианските механизми на Euromatica осигуряват гладко плъзгане на конзолната врата с капацитет да издържат натоварване до 500, 600 и 1000кг. Предлагат се под формата на комплекти, включващи: 2 броя поцинковани релси с размер 95 х 84 х 5мм, 2 броя 8 ролкови колички, опорна ролка с планка и насрещник.

Конзолните портални врати имат сложна конструкция, но въпреки това остават предпочитано решение за затваряне на дворни пространства, заради леката им и безшумна работа. При тях крилото е разположено на няколко сантиметра от основата на височина, съобразена с неравностите на терена. Основното предимство е липсата на релсов път, който трябва периодично да се почиства.

Задвижването на крилото на конзолите става посредством механизъм, който си служи с противотежест с големина 1/3 от обема на вратата. Процесът на отваряне и затваряне може да се автомотизира с добавяне на италиански електромотор на фирмата Life Home Integration, какъвто при нужда можем също да предоставим.