Части за висящи врати с горно водене — Евроматика

Части за висящи врати

Покажи:
Подредба:

Тази категория включва богата гама части за висящи врати с горно водене. Продуктите са част от портфолиото на италианската марка Combi Arialdo, което гарантира високата функционалност и гладкото движение на вашите плъзгащи се портали. Продуктите са изработени от поцинкована неръждаема стомана и галванизирани метални сплави, което ги прави устойчиви на всякакви атмосферни и механични въздействия.

Асортимент

Частите за висящи врати, представени в раздела включват релси за горно и долно водене в малък, среден и голям вариант. Сред продуктите ще откриете също планки с ролка или държач отново във варианти малък, среден и голям. Държачите с планка за страничен монтаж, както и стоперите за горна релса също не са изключение. Идеята на категорията е в нея да откриете всички аксесоари, нужни за задвижване на висящите метални врати.

Характерно за висящите порти с горно плъзгане е, че висят на два ролкови плъзгача, като движението става по метална релса, монтирана в горната част на светлия отвор. Плъзгането от този вид намира приложение при вратите с двукрилна и еднокрилна плъзгаща се конструкция. Движението на вратата е леко и плавно, защото цялата тежест се поема от ролковите плъзгачи.

Особеното при монтажа на въпросния вид затварящи съоръжения е, че във всеки от двата края на крилата се монтират стопери, чиято цел е да поемат удара, в случай че вратата бъде прекомерно засилена при ръчно отваряне и затваряне. Ако металната врата е оборудвана с електромотор за автоматично задвижване на крилото, отпада нуждата да се монтират стопери, понеже задвижването е с вградени крайни изключватели.

За да се предотврати залюляването на крилата, висящите врати се захващат и с допълнителни странични водачи. Този вид отваряне на порталите има редица предимства, най-важното от които е липсата на нужда от поддръжка в периода на експлоатация. За разлика от портите с долно задвижване, тук релсите не се нуждаят от редовно почистване, заради наслоявания на прах, малки камъни, листа и др.