Готови метални парапети за тераси и балкони на топ цени — Евроматика

Парапети

Покажи:
Подредба:

Нашата компания предлага изработка и монтаж на парапети за тераси с превъзходна здравина и висока естетическа стойност. Работим с висококачествени метали, а в самия производствен процес, прилагаме най-модерни методи и технологии. Това ни позволява да предложим на своите клиенти безупречен продукт с дълъг експлоатационен живот на конкурентна цена и с кратък срок на изпълнение на всяка поръчка.

Терасата – ключов архитектурен елемент на всяка сграда

Едва ли има собственик на жилище, който би се отказал от своята тераса. Това конструктивно съоръжение присъства в почти всяка сграда, допринасяйки за нейната функционалност и привлекателен облик. Терасата не се брои за жилищно помещение, но тя е особено важна функционална зона, която дава възможност за отдих на открито, без да се напускат пределите на дома.

Терасите са също ключово архитектурно допълнение за повечето бизнес сгради, особено хотелските комплекси. Важен структурен елемент на терасата е нейното ограждение. Без него тя би била просто една опасна празна площадка. Парапетът прави участъка безопасен за използване, а когато имаме правилно избран парапет за тераса, тя се превръща в любимо кътче за отдих с чаша кафе или друго любимо питие.

За ограждане на тераси и веранди се използват различни материали. На възможните варианти ще се спрем малко по-късно. Преди това обаче ще разгледаме структурните особености и изискванията към балконските ограждения. Има ли правила относно техническите им особености, или визията е единственото, което вълнува собствениците?

Правила, касаещи устройството на парапетите

Парапетите са важен архитектурен елемент. Те са необходими по две причини: придават на конструкцията завършен вид и в същото време играят защитна и ограничителна роля за вътрешното пространство. Естетическата им функция също не бива да се пренебрегва, защото често именно оградата на балкона придава модерен и стилен облик на фасадата на сградата.

При изготвяне на дизайна на един парапет за тераса, ние се ръководим от следните фактори:

  • Необходимостта от ограждане. Съгласно нормативната уредба и стандартите за безопасност, всички зони, разположени на височина над 75 см от земята, трябва да бъдат оборудвани с огради.Ако конструкцията е на нивото на земята, височината на парапета е не по-малка от 50 cm, ако е по-висока – тогава височината следва да бъде не по-малко от 90 cm;
  • Височина на парапета. Тя трябва да бъде достатъчно висока, за да предпази дете и дори възрастен от падане, но без да закрива гледката на възрастен в седнало положение;
  • Надеждност. Парапетът се смята за надежден, когато възрастните могат да се облягат спокойно на него, без риск от счупване на оградната конструкция;
  • Безопасност на дизайна. Парапетите имат различни дизайнерски особености, но при оформлението на модела, е необходимо да се избегне нараняване, особено на деца. Вертикалните елементи трябва да са на такова разстояние, че да се избегне заклещване на главата или някой от крайниците.

Един парапет за тераси е много повече от перило, на което можем да се облягаме. Капацитетът на натоварване (което може да достигне 100кг) се поема от всички конструктивни елементи на ограждението. Парапетите се състоят от различни компоненти, изграждащи конструкцията – колони, напречни тръби, профили и др., разположени по три начина: вертикално, хоризонтално и напречно.

Клиентите ни имат възможност да изберат всеки детайл поотделно.

Видове парапетни системи

Тъй като основната практична функция на парапета е да гарантира безопасността на хората, той се проектира така, че да бъде не само визуално привлекателен, но и максимално стабилен. От материалите, използвани за производство на парапети за тераси, се определят не само техните цени, но и здравината на различните съоръжения.

За производство днес се използват не само популярните материали – дърво и метал, но и по-рядко срещани опции – стъкло, пластмаса и други, доста екзотични суровини. Едва ли е нужно да изтъкваме, че металните съоръжения предлагат най-високи нива на здравина, товароносимост и дълготрайност.

При избора на материала се вземат предвид няколко фактора: достъпност и цена; тегло и здравина на бъдещото ограждение; съответствие с цялостния архитектурен дизайн на сградата; експлоатационни характеристики: срок на използване, възможност за поддръжка и ремонтопригодност.

При нас можете да поръчате изработка на висококачествен парапет за тераса на изгодна цена, изработен от инокс. Неръждаема стомана е основната суровина, с която компанията ни работи, за да гарантира на купувачите здравина и дълъг срок на експлоатация на готовата конструкция. Другият материал, който използваме, е алуминий – лек, но устойчив на климатични влияния и доста бюджетен вариант.

Металните огради са предпочитани заради тяхната здравина и дълъг експлоатационен живот. Нивото на безопасност на ограждение от алуминиев профил, неръждаема стомана или комбинация от метали е максимално високо. Срокът на използване се изчислява в десетилетия. Тези метали не корозират, което ги прави идеални за използване на открито.

Нашите готови парапети за тераса се отличават с най-висока надеждност. При правилно сглобяване на готовата система, парапетът може да издържи теглото на няколко човека, облегнали се върху него. Ето защо препоръчваме монтажът да се извърши от професионален екип, който гарантира стриктно спазване на правилата за монтажни операции.

Сред многобройните предимства на парапетите от метал трябва да изтъкнем и практичността. Те са лесни за производство и нямат почти никакви изисквания относно поддръжката. Металът е податлив на обработка, благодарение на което може да му се придаде всякаква форма. Освен това се съчетава чудесно с други материали, най-вече дърво и закалено стъкло.

Изисквания към парапетите

Всяко съоръжение, което създава риск от нараняване, трябва да бъде оградено със стабилна предпазна конструкция. Терасата е вид външна конструкция, намираща се на известно разстояние от земята, поради което всеки парапет за балкон, изпълнява преди всичко защитна функция, а след това се обръща внимание на нейната естетика.

За да се получи една синхронизирана композиция от здравина и красота, е важно да се избере здрав и надежден материал за нейното изграждане. От значение е също по какъв начин се извършва инсталацията на готовата оградна конструкция. Колко здраво са фиксирани носещите колони (колчета) в циментовата основа, защото от това зависи здравината на парапета като цяло.

Изработката на готови парапети за тераси не е особено сложна. Конструкцията се произвежда под формата на отделни секции, които се свързват към колчетата чрез постоянен (заварка) или сглобяем метод на монтиране. Сред основните изисквания към парапетите спада изискването за минимално натоварване. Минимумът е 100 кг, за да се гарантира устойчивост при облягане на няколко човека.

Готовите парапети за балкони не трябва да имат грапавини и стърчащи свързващи детайли (болтове), които да създават предпоставки за нараняване. Оптималната височина на балконския парапет е 1м, като минималната допустима височина е 50см - използва се на веранди, разположени на минимална височина от нивото на земята.

Разстоянието между хоризонталните или вертикални елементи следва да бъде не повече от 15см, за да не могат малки деца да се промушат през отворите на парапета. Парапетът трябва да е устойчив на агресивни атмосферни влияния, дори ако терасата е частично или изцяло покрита. За да гарантираме здравината на конструкцията, ние използваме неръждаема стомана AISI 304.

Какво представлява неръждаема стомана AISI 304?

Неръждаемата стомана AISI 304, използвана за изработката на метални парапети за тераси на изгодни цени, е известна още като неръждаема стомана 18-8. Това е популярен и широко използван материал в различни индустрии поради отличната му устойчивост на корозия, издръжливост и универсалност. Принадлежи към семейството на аустенитните неръждаеми стомани и се състои основно от желязо, хром и никел.

Неръждаемата стомана AISI 304 се състои от приблизително 18% хром, 8% никел и малко количество въглерод и други легиращи елементи като манган и силиций. Този състав ѝ придава забележителни свойства – най-вече устойчивост на корозия. Има добра якост на опън и е способна да издържа на различни механични натоварвания, което я прави подходяща за структурни приложения.

Стоманата 18-8, която използваме за направата на различни модели парапети за тераси, има висока топлоустойчивост. Тя може да издържи нагряване до 870°C при периодична употреба и 925°C при продължителна употреба, без значителна загуба на механични свойства.

В същото време материалът има добра формоспособност. Той е силно ковък и може лесно да се оформя в различни форми, което го прави предпочитан за производствени процеси като заваряване, огъване и щамповане. Поради устойчивостта си на корозия и лекотата на почистване, неръждаемата стомана AISI 304 обикновено се използва в производството на оборудване за обработка на храни и медицински инструменти.

Стоманата AISI 304 намира приложение в широк спектър от индустрии. Използва се в производството на кухненски мивки, съдове за готвене и уреди поради своята устойчивост на корозия и естетически вид. Освен това тя е популярен избор за архитектурни елементи като парапети за балкон и стълбища, рамки за врати и прозорци и декоративни фасади, благодарение на своята издръжливост и естетически качества.

Стоманената сплав, залегнала в структурата на парапетите, изработвани от нашата фирма, е широко използвана в космическата, автомобилната и химическата индустрия. Поради добрата си биосъвместимост и възможност за стерилизация, тя намира широко приложение в производството на медицинска апаратура и инструменти.

Модерен и стилен облик

Благодарение на уникалните характеристики на материала, с който работим, нашите метални парапети за тераси имат стилен и модерен облик. Поради приятния си металически блясък, стоманените ограждения допринасят за цялостната архитектурна естетика. Парапетите ни са еднакво подходящи за частни жилища и обществени сгради.

Минималните изисквания към поддръжка са огромен плюс. През годините парапетът на вашата тераса няма да се нуждае от допълнително третиране с бои и антикорозионни покрития. Липсата на ръжда улеснява много собствениците през периода на експлоатация. Гладката повърхност се нуждае единствено от периодично почистване със суха или леко навлажнена кърпа.

Какво е Inox?

Разглеждайки каталога ни с готови оградни съоръжения, ще забележите, че в наименованието на повечето модели присъства терминът „иноксов”. За широката публика думата Inox се свързва с гладки и блестящи метални повърхности и това е напълно валидно за нашите иноксови парапети за тераси. Какво обаче означава терминът и какъв е неговият произход?

Inox е термин, който обикновено се използва за обозначаване на неръждаема стомана. Неръждаемата стомана е вид сплав, която съдържа минимум 10,5% хром, което й придава широко известните антикорозионни свойства. "Inox" произлиза от френската дума "inoxydable", което означава "неокисляем" или "неръждаем".

Неръждаемата стомана (Inox) се използва широко в различни приложения поради своята устойчивост на корозия, топлина и петна. Обикновено се използва в производството на кухненски прибори, уреди, прибори за хранене, съдове за готвене, промишлено оборудване, строителни материали и др. Терминът "Inox" често се среща върху различни продукти от неръждаема стомана и се използва за обозначаване на композиции от неръждаеми метали.

Защо да закупите някоя от нашите оградни системи?

Парапетът е специална конструкция с ключово значение за безопасността на терасите, каквито има и във вашия дом или бизнес сграда. Той трябва да отговаря на нормативната уредба и международните стандарти за качество и безопасност. Ето защо е изключително важно да поверите изработката на парапет на тераса на компания с добра репутация и дългогодишен опит.

Euromatica е марка, превърнала се в символ на качество и престиж. Сред разнообразната ни продукция, едни от най-търсените съоръжения са металните парапети за тераса на къща, апартамент, хотел, офис сграда и т.н. Причината е в отличното съотношение между цена и качество при нашите продукти.

Компанията ни се занимава не само с производствена дейност, но и със свързаните монтажни операции. Професионалното инсталиране на парапети на тераси гарантира тяхната здравина и надеждно фиксиране. По този начин се осигурява и безопасността на ползвателите през целия експлоатационен живот на съоръжението.

Монтажните ни екипи извършват качествено и експедитивно монтирането на готовите ограждения, като такава дейност може да се изпълни на територията на цялата страна. Цената на монтажа е повече от изгодна, особено предвид факта, че тя ни позволява да предоставим гаранция за качеството на инсталацията.

Ние ви предлагаме едни от най-изгодните цени на парапети за тераси, предвид високото качество на материали и изработка. Цените, посочени в описанието на всеки продукт, са за линеен метър. В стойността на готовия продукт не е калкулирана цената на монтажа. Клиентите ни могат да се заемат сами с тази дейност, но в случай че изберат по-разумния вариант, стойността на професионалния монтаж, който предлагаме, ще ги изненада приятно.