Безконтактни RFID/MIFARE карти и чипове на топ цена — Евроматика

RFID/MIFARE карти и чипове

Покажи:
Подредба:

Всички жилищни и комерсиални сгради с внедрена система за контрол на достъпа имат възможност чрез този раздел да се снабдят с нужните им RIFD карти и с чипове, посредством които оторизираните лица ще могат да получат достъп до защитения обект. Евроматика се стреми да осигури разнообразие от продукти с цел всеки да открие подходящото решение, съответстващо на неговите нужни, изисквания и финансови възможности.

Свойства и възможности

Радиочестотната технология за съхранение и пренасяне на информация навлиза все по-осезаемо в съвременния живот. RFID (Radio-frequency identification) картите и чиповете са компактни електронни устройства, използвани за безжична идентификация на физически обекти – хора и предмети.

За да изпълнят своята функция, чиповете осъществяват радиочестотно взаимодействие със сканиращи устройства - четци. За целта идентификаторите имат вградена антена и най-малко една интегрална схема. Приложението на електронните радиочестотни носители на информация днес е огромно. Използват се за управление на входните врати на жилищни блокове, офиси, административни сгради, промишлени предприятия и др.

Основното свойство на един RIFD чип, е да послужи като безконтактен електронен ключ в системите за контрол на достъпа. Съдържайки конкретен сбор от данни, с негова помощ приносителят може да бъде разпознат от сканиращото устройство (четец) и да получи право да премине през конкретна входно-изходна точка.

В зависимост от характеристиките на дадена разработка, картите биха могли да послужат за получаване на информация с цел подобряване контрола на движение в дадена сграда. С тях, освен входни врати, е възможно да се управляват голям брой други ограничителни съоръжения – портали, паркинг бариери, асансьори. Приложението им в системите за сигурност е неограничено.

Особено полезна функция на безконтактните RIFD чипове и карти, е съхранението на информация, касаеща различните събития в даден обект. Електронната карта предлага възможност за управление на работния график на служителите. Все по-често и у нас системите за контролиране на достъпа се използват и за контрол на работното време.

Картата или чипът имат голям капацитет за съхранение на данни. Интегрирани в една автоматизирана паркинг система, те могат да се използват за отчитане времето на престой на автомобилите, както и за проследяване броя на свободните парко места в обособената зона.

Използвани за контролиране работното време и престоя на служителите, безконтактните радиочестотни идентификатори могат да послужат за по-добро менажиране на предприятията и справедливо заплащане на наетите лица спрямо изработените от тях часове. С тях се управляват прецизно работни графици, но освен това е възможно да се установят нарушения, както и да се разкрият бързо конкретните нарушители.

Какво ви предлагаме?

На първо място, чрез настоящия обособен раздел, ние ви предлагаме възможно най-ниската за RIFD чип цена. Купувайки паркинг система или такава за контрол на достъп, е логично да предвидите и електронните идентификатори, посредством които ще осигурите възможност за преминаване през контролирана зона на тесен или широк кръг лица и превозни средства.

Важно е да имате представа кой вид RIFD карта е съвместим със системата интегрирана във вашия обект. Идентификаторите от различните видове използват различна честота, затова е важно да получите експертна консултация относно избора на дадена разновидност.

На големите сгради с интензивен поток от преминаващи предлагаме комплекти, включващи 100 или 200 броя чип-карти. В асортимента ни влизат и разноцветни силиконови rifd гривни за достъп, самозалепящи се UHF етикети за автомобили и антиметални ACM-UHF-M етикети.

✅ NFC или RFID са MIFARE картите и чиповете❓

MIFARE картите и чиповете са също RFID технология, поради честотата си от 13,56 KHz. MIFARE картите имат три основни разлики от стандартната карта за близост: Честотата на MIFARE карта е 13,56 Mhz, докато стандартна карта за близост 1386 е с честота 125KHz.

✅ Каква е разликата между MIFARE и RFID картите и чиповете❓

RFID картите (радиочестотна интегрална схема - RFIC) и MIFARE са все безконтактни карти. Накратко, MIFARE технологията, търговска марка на NXP Semiconductors, се използва в производството на безконтактни смарткарти и е RF – упълномощена, докато RFID макар да е също RF - упълномощена, се използва за идентификационни цели.

✅ Нова или стара разработка са MIFARE картите❓

MIFARE е технология, заложена в някои видове безконтактни карти, въведена през 1994 г. Всички карти MIFARE отговарят на стандартното за индустрията изискване ISO14443A и, подобно на други безконтактни карти, използват вътрешна антена и чип, които реагират, след като картата е в магнитното поле на четящо устройство/четец.