Exit бутони — Евроматика

Exit бутони

Покажи:
Подредба:

Категорията “EXIT бутони“ е понякога подценявана, но изключително важна секция при проектиране и изграждане на система с контрол за достъп. Когато потребителите имат свои идеи за защитата на входно-изходните зони на обект, те невинаги се възползват от техническото оборудване на охранителната компания, изготвяща проектът им. Магазин Euromatica предлага високофункционални фирмени разработки, както и продукти на Safer и Yli. Те са едни от най-качествените избори за техническо оборудване и при фирми в  сферата на сигурността.

Конструкциите с обозначение “Изход“ са неделима част от модерният контролно-пропускателен пункт. Те се инсталират от вътрешната/външна страна на врата с електронно заключване – електрическа, електромеханична и електромагнитна брава, както и насрещник.

Механичният или сензорен бутон върху малка платформа е онзи детайл от системата за контролиран достъп, който натискаме за изход от обект, или след идентификация при вход. Той реагира единствено при контакт с лица, оторизирани за влизане в обекта. Голяма част от тези продукти се използват и като средство за отваряне на авариен изход. Какво точно предлага селекцията ни?

Планка с механично копче

Тя е класическата разработка, изградена от плоскост с различни размери, с позиционирано върху нея копче за натискане. Най-опростеният модел представлява самостоятелен бутон, разположен в пластмасово “легло“, който се използва при аварийни обстоятелства в обекта.

Моделите с плоскост, предназначена за монтаж и копче, са изработени от неръждаема стомана, устойчива на механични повреди. Те са компактни, проектирани за стенен монтаж с окабеляване (и винтове), в близост до врати със заключваща система за контрол на достъп. Формата, мерките и стойността им се различават, но оптималното напрежение е 36Vac.

Сензорен бутон

Магазинът ни разполага и с модел от висококачествена пластмаса, със сензорно задвижване. Лесен за употреба, красив и подходящ за външен монтаж – достатъчни причини за избор за входно-изходните обекти на луксозни фасади. Чувствителният бутон отваря врати само с леко докосване, върху обозначената с рисунка, зона.

Разработката е оборудвана с ярък цветен LED светодиод, който индикира настоящият режим на работа. Синята светлина е маркировка за опция “покой“, а червеният цвят означава активен работен режим. Първокласната пластмаса и устойчивото стъкло на сензорният екран са защитени от спукване, счупване и надраскване, които биха блокирали функциите. Затова и са предпочитани за външен монтаж при контролно-пропускателни пунктове.

Инфрачервена свръзка

Инфрачервените вълни са приемо-предаватели на информация от разстояние. Бутоните за изход с подобна технология реагират от дистанция на някакъв тип излъчване от инфрачервеният спектър. Това е признак, че са проектирани за системи с повишена степен на защита, които се отварят с електронен чип, карта или таг, дори и от вътрешните зони, т.е. – от вече допуснати в сградата посетители.

Разработките в каталога ни са изделия на Yli от неръждаема сплав, с отвори за винтове и малък квадратна планка в централната част, върху която е позициониран кръглият бутон за изход с надпис No Touch. Той задейства механизма на вратата след улавяне на инфрачервени вълни от 10 см. разстояние, изисквайки 5-секунден период за синхронизация. Вградено LED осветление в два нюанса информира за активността на конструкцията – яркосиният нюанс означава режим на готовност.

Пиезоелектрически бутон

Пиезоелектрическият ефект е известен със способността за създаване на собствено диелектрично поле в определено пространство/предмет, стимулирани от температура, ултразвуково излъчване, както и с механичен допир. Safer представя първокласната си разработка - пиезоелектрическо копче от неръждаема стомана, с 12-24VDC мощност за задвижване.

То е високочувствителен контакт от няколко пръстена с двуцветно LED осветление. Задвижването му изисква поставяне и задържане на пръст върху устройството, което е с вграден датчик, отчитащ силата на натиск върху металните сензорни пръстени. Той трябва да е достатъчен за генериране на електрическо поле в конструкцията, което да задвижи съответната врата.

Задвижването става след отстраняване на пръстът, и се индикира от зелена светлина около пръстените. Конструкцията е отлично решение за открит монтаж - IP68 сертификат и здравата стоманена планка отхвърлят рискът от  повреда.