Exit бутони

Изглед: Списъчен Табличен
Покажи:
Ред:
 • Производител: Yli
  Бутон за изход, пластмасов със сензорен екран (TouchScreen) Yli TSK-820A (ABK-820A).  Размери: 85x55x21 mm Операция: 3-жична, нормално отворена / нормално отворена Други функции: моностабилен светодиод свети в синьо в режим на готовно..
  51.60лв. с ДДС
 • Производител: Yli
  Бутон за изход, пластмасов със сензорен екран (TouchScreen) Yli TSK-820B (ABK-820B).    Характеристики: • Сензорен екран • Монтаж: открит • Изход: COM-NC-NO • Био LED светлина (синя в режим на готовност..
  51.60лв. с ДДС
 • Производител: Yli
  Бутон за авариен изход Yli CPK-860A в зелен цвят.  Употреба: При системи за контрол на достъпа, за отваряне на врати с електрически брави (електромагнити, електрически болтове и др.) В случай на авария Напрежение: 36Vac, 10A макс.  Р..
  13.20лв. с ДДС
 • Производител: Euromatica
  Бутон за изход Euromatica PBK-818B, направен от INOX материал. Размери: 88x88x44mm  Работа: 3-жичен, нормално отворен / нормално отворен  Напрежение: 3A, 36Vac max ..
  31.20лв. с ДДС
 • Производител: Yli
  Бутон за изход Yli PBK-815 за монтаж на врати. Намаленият размер и лесният монтаж го правят отлично решение за използване в системите за контрол на достъпа. Иноксов бутон за изход Yli  PBK-815 Функция ..
  20.40лв. с ДДС
 • Производител: Yli
  Xарактеристики: • Приложение: в системи за контрол на достъпа за отваряне / затваряне на врати с електрически ключалки (електромагнити, електрически болтове и др.); • Работа: 3 NO / NC • Захранване: 12VDC • Размери: 11..
  56.40лв. с ДДС
 • Производител: Yli
  Инфрачервен бутон за изход Yli ISK-840B. Не е необходимо да се докосва, работи с инфрачервена връзка. Употреба: в системи за контрол на достъпа за отваряне / затваряне на врати с електрически брави (електромагнити, електрически болтове и др.)..
  51.60лв. с ДДС
 • Производител: Safer
  ХАРАКТЕРИСТИКИ: Захранване: 12-24VDC  Консумирана мощност: 20 mA в режим на готовност, 60 mA в действие  За контакти: Не / COM  Релейни изхода: 1A @ 30VDC  Закъснение: 1 секунда  Материал: неръждаема стомана &nbs..
  34.80лв. с ДДС

Категорията “EXIT бутони“ е понякога подценявана, но изключително важна секция при проектиране и изграждане на система с контрол за достъп. Когато потребителите имат свои идеи за защитата на входно-изходните зони на обект, те невинаги се възползват от техническото оборудване на охранителната компания, изготвяща проектът им. Магазин Euromatica предлага високофункционални фирмени разработки, както и продукти на Safer и Yli. Те са едни от най-качествените избори за техническо оборудване и при фирми в  сферата на сигурността.

Конструкциите с обозначение “Изход“ са неделима част от модерният контролно-пропускателен пункт. Те се инсталират от вътрешната/външна страна на врата с електронно заключване – електрическа, електромеханична и електромагнитна брава, както и насрещник.

Механичният или сензорен бутон върху малка платформа е онзи детайл от системата за контролиран достъп, който натискаме за изход от обект, или след идентификация при вход. Той реагира единствено при контакт с лица, оторизирани за влизане в обекта. Голяма част от тези продукти се използват и като средство за отваряне на авариен изход. Какво точно предлага селекцията ни?

Планка с механично копче

Тя е класическата разработка, изградена от плоскост с различни размери, с позиционирано върху нея копче за натискане. Най-опростеният модел представлява самостоятелен бутон, разположен в пластмасово “легло“, който се използва при аварийни обстоятелства в обекта.

Моделите с плоскост, предназначена за монтаж и копче, са изработени от неръждаема стомана, устойчива на механични повреди. Те са компактни, проектирани за стенен монтаж с окабеляване (и винтове), в близост до врати със заключваща система за контрол на достъп. Формата, мерките и стойността им се различават, но оптималното напрежение е 36Vac.

Сензорен бутон

Магазинът ни разполага и с модел от висококачествена пластмаса, със сензорно задвижване. Лесен за употреба, красив и подходящ за външен монтаж – достатъчни причини за избор за входно-изходните обекти на луксозни фасади. Чувствителният бутон отваря врати само с леко докосване, върху обозначената с рисунка, зона.

Разработката е оборудвана с ярък цветен LED светодиод, който индикира настоящият режим на работа. Синята светлина е маркировка за опция “покой“, а червеният цвят означава активен работен режим. Първокласната пластмаса и устойчивото стъкло на сензорният екран са защитени от спукване, счупване и надраскване, които биха блокирали функциите. Затова и са предпочитани за външен монтаж при контролно-пропускателни пунктове.

Инфрачервена свръзка

Инфрачервените вълни са приемо-предаватели на информация от разстояние. Бутоните за изход с подобна технология реагират от дистанция на някакъв тип излъчване от инфрачервеният спектър. Това е признак, че са проектирани за системи с повишена степен на защита, които се отварят с електронен чип, карта или таг, дори и от вътрешните зони, т.е. – от вече допуснати в сградата посетители.

Разработките в каталога ни са изделия на Yli от неръждаема сплав, с отвори за винтове и малък квадратна планка в централната част, върху която е позициониран кръглият бутон за изход с надпис No Touch. Той задейства механизма на вратата след улавяне на инфрачервени вълни от 10 см. разстояние, изисквайки 5-секунден период за синхронизация. Вградено LED осветление в два нюанса информира за активността на конструкцията – яркосиният нюанс означава режим на готовност.

Пиезоелектрически бутон

Пиезоелектрическият ефект е известен със способността за създаване на собствено диелектрично поле в определено пространство/предмет, стимулирани от температура, ултразвуково излъчване, както и с механичен допир. Safer представя първокласната си разработка - пиезоелектрическо копче от неръждаема стомана, с 12-24VDC мощност за задвижване.

То е високочувствителен контакт от няколко пръстена с двуцветно LED осветление. Задвижването му изисква поставяне и задържане на пръст върху устройството, което е с вграден датчик, отчитащ силата на натиск върху металните сензорни пръстени. Той трябва да е достатъчен за генериране на електрическо поле в конструкцията, което да задвижи съответната врата.

Задвижването става след отстраняване на пръстът, и се индикира от зелена светлина около пръстените. Конструкцията е отлично решение за открит монтаж - IP68 сертификат и здравата стоманена планка отхвърлят рискът от  повреда.