Електронни хотелски брави на топ цени — Евроматика

Хотелски брави

Няма добавени продукти в тази категория.

Евроматика ви предлага разнообразие от хотелски брави и заключващи системи за хотели. Електронното управление на вратите навлиза масово и в офис и административните сгради, така че нашите продукти са подходящи и за всички обекти, в които е нужно ефективно управление и контрол над събитията. Изгодната цена на бравите и допълнителните консумативи, ни прави предпочитан партньор от всички бизнес и административни клиенти.

Предназначение и предимства

Предназначението на хотелските брави е да осигурят едновременно по-висока степен на сигурност и удобство на посетителите. Тенденцията към масово преминаване към този принцип на заключване на стаите в хотели и места за настаняване, има своята обосновка. Брава с електронно управление позволява да се чете, получава и записва информация посредством интелигентна RIFD технология.

Бравите за хотели представляват комбинирани устройства тип брава-четец. За работата им вече не е нужно окабеляване, тъй като липсва електромотор, който често е източник на проблеми със заключването при по-старите системи. Електронните хотелски брави използват за отключване електромагнитна шайба, като работните цикли при различните разработки могат да достигнат над 5 милиона оборота.

Една брава от този вид осъществява идентификация посредством биометрични данни и RIFD карти – често комбинация от двете. Освен това системата използва специализиран хотелски софтуер, предоставящ подробни справки за текущи и минали събития. С новите електронни ключове/карти хотелите пестят и електроенергия. За да се включи електроподаването в хотелската стая, картата се поставя в гнездото на специалния енергоспестяващ елемент.

За управление на вратите, бравите за хотели използват безконтактни или смарт карти. Единият вид представляват чип с вградена антена, а другият са интегрирани микропроцесорни схеми със собствена операционна система, оперативна памет, файлова структура и възможност за вътрешна обработка на данни.

Трудно можем да посочим недостатък на електронните хотелски брави и заключващи системи. На първо място, те осигуряват удобство на посетителите и повишават защитата в цялата сграда и отделните стаи и апартаменти. Тъй като системата регистрира всяко влизане в дадена стая, се осъществява по-добро обслужване и контрол на персонала.

Чрез хотелския софтуер се менажират по-лесно процесите и се следи работата на служителите. Може да се проследи кой и в колко часа е влизал последен в дадена стая, което помага изключително много в случай на кражби. Поддържането на висока степен на защита е изключително важно в хотелските комплекси, ето защо е нужно да се реагира максимално бързо при загуба или кражба на електронната карта.

В случай на загуба, изгубените карти се анулират незабавно, така че с тях да не може да се извърши криминално деяние. На госта се издава нов електронен ключ със закодирани в нея данни. Картите могат да се използват и като разплащателно средство, позволявайки безкасово плащане в целия комплекс. Не на последно място, нашите хотелски брави ще повишат имиджа на стопанисвания от вас хотел, повишавайки комфорта и спокойствието на вашите посетители.

✅ Могат ли хотелските ви брави да се използват също в офис сгради, училища и други учреждения❓

Да. Нашите хотелски брави са намерили успешно приложение в офис сгради и други обекти с обществено значение. Хотелските брави са познати още като „картови” или „безключови” брави. Те намират широко приложение в обекти, където има нужда от контрол над посетителите, включително над техният достъп до определени съоръжения, време на престой и цел на посещението.

✅ Какво включва базовото оборудване за хотелска заключваща система❓

Базовото оборудване за хотелско заключващо устройство включва: хотелска брава (1бр. на стая), енкодер (1бр./рецепция), ключови карти (1-5 бр./стая). Това е базовият комплект, но ако са ви нужни допълнителни функции, могат да се добавят още: безжичен Data Receiver -1бр. за рецепция (използва се за изтегляне на събития, свързвани с отключването на вратите с цел проследяване на нарушения при оплаквания от клиенти), енергоспестяващ превключвател и асистент за управление на заключването (Lock Management Assistant).

✅ Болшинството хотелски брави използват батерии тип AA (LR6) – какъв е работният им живот❓

Хотелските брави консумират енергия само по време на четене на картовия ключ и за задвижване на електромотора при отключване. Минимални консуматори са също светодиодните индикатори и звуковия сигнал, но батерията не се използва при затваряне на вратата. Нашите брави също така имат светлинен сензорен прозорец, мигащ постоянно с червена светлина, за да е по-лесно поставянето на ключа при слабо или липсващо осветление. Като цяло животът на батериите AA (LR6) е 12 месеца при средно 20 отключвания на ден.