Турникети

Изглед: Списъчен Табличен
Покажи:
Ред:
 • Производител: Yli
  RFID четец за близост 125KHZ за турникети Yli RFID безконтактен четец за близост, 125KHZ за турникети Съвместимост: YK-TT111, YK-TT112 / S, YK-TT122 / S  Напрежение: 12 V DC / 60 mA  Размери: 13.5 х 7.7 mm ..
  90.00лв. с ДДС
 • Производител: Yli
  Автоматичен двупосочен турникет Yli YK-STB1000 Yli YK-STB1000 е автоматичен двупосочен турникет, предназначен за контрол на достъпа на места със средна или ниска сигурност, като офис сгради, училища, и т.н. Със своята гладка и тиха работа и ниско ..
  2 284.80лв. с ДДС
 • Производител: Euromatica
  Висок двоен двупосочен турникет Euromatica YK-TV535-2 Тип: Висок двоен двупосочен турникет Скорост на преминаване: 25 души на минута  Сигурност: Да Достъп управление: Двупосочен с електронно управление  интерфейс: Контрол на достъпа ..
  25 968.00лв. с ДДС
 • Производител: Euromatica
  Висок двупосочен турникет Euromatica YK-TV535 Тип: Вертикален полуавтоматичен турникет Скорост на преминаване: 25 човека на минута  Сигурност: Безопасен при пожар  Достъп: Електронно управление по посока на движението  Характери..
  15 096.00лв. с ДДС
 • Производител: Yli
  Въртяща се врата за супермаркет Yli YK-PB2044 От неръждаема стомана, с елегантен дизайн - Врата може да пропусне около 25 души на минута  - Серийна комуникация: RS232  - Еднопосочна или двупосочна (избираеми)  - Захранване 2..
  2 500.80лв. с ДДС
 • Производител: Euromatica
  Двупосочен турникет монопод Euromatica YK-TT111 ХАРАКТЕРИСТИКИ: Произведен от стомата Двупосочен  Рамената/Фланците се събират при аварийни ситуации Автоматично заключване на фланците/рамената, ако лицето не се движи в определен период ..
  2 958.00лв. с ДДС
 • Производител: Euromatica
  Двупосочен турникет монопод Euromatica YK-TT222 Двупосочен електромеханичен турникет, тип монопод  с корпус от неръждаема стомана 304, контрол чрез дигитално електронно табло с RS485, вътрешни настройки турникети максимум 255 адреси, брой про..
  3 120.00лв. с ДДС
 • Производител: Yli
  Двупосочен турникет трипод от неръждаема стомана Yli YK-TS1000 Комплектът съдържа: Двупосочен турникет трипод Yli YK-TS1000, контролен панел CCA3-2-2PRO и 2 KR-611M RFID четеца. Yli YK-TS1000 е полуавтоматичен, двупосочен турникет, предназначен..
  4 009.20лв. с ДДС
 • Производител: Yli
  Yli YK-TS1000 е двупосочен турникет трипод, предназначен за контрол на достъпа на хора в места със средна или ниска сигурност, като офис сгради, училища, магазини. Корпусът от неръждаема стомана и малките размери позволяват монтаж в различни про..
  2 538.00лв. с ДДС
 • Производител: Euromatica
  Euromatica MDG-760 е идеален детектор за метал за обществена безопасност за откриване на опасни предмети като ножове, огнестрелни оръжия, експлозиви и др. Той е идеален за използване в райони, изискващи по-висока степен на сигурност, като летища..
  4 110.00лв. с ДДС
 • Производител: Euromatica
  ARSENAL-300T / 6 е идеален метален детектор за обществена безопасност за откриване на опасни предмети като ножове, огнестрелни оръжия, експлозиви и др. Подходящ е за поставяне в зони, изискващи по-висока степен на сигурност, като летища, институ..
  2 743.20лв. с ДДС
 • Производител: Yli
  Еднопосочен турникет трипод Yli YK-TT122-MEC Това е турникет с една посока на движение. - Позволява свободен достъп в една посока, а другата е заключена  - Просто превключване между посоките - Корпус от неръждаема стомана  - Максим..
  2 506.80лв. с ДДС
 • Производител: Euromatica
  Електромеханичен двупосочен турникет Euromatica YK-TT112S   Електромеханичен двупосочен турникет с корпус от неръждаема стомана, с електронно управление 485 цифров порт, вътрешния настройки, номера на вписване, времеви събития, с размери 1..
  3 564.00лв. с ДДС
 • Производител: Euromatica
  Метал детектор със 6 зони, тип портал. Препоръчва се за приложения за сигурност в институции, летища, заводи и др. Детекторът предлага точно откриване разделено на 6 зони с регулируема чувствителност за всяка зона. Точна оптичен LED с ..
  6 036.00лв. с ДДС

Един от важните и масово използвани днес елементи на системите за контрол на достъпа са турникетите. Те служат не само осигуряване и отказ на достъп до определена зона, но и за регулиране на потока от хора, като се осъществи поетапно преминаване. Евроматика ви предлага богат асортимент от турникети с различна големина, вид на конструкцията и принцип на работа.

Какво е тяхното предназначение?

Всяка сграда и открито пространство, в зависимост от основното си предназначение, би следвало да заложи на различен тип турникет. Видовете конструкции и дизайни никак не са малко, но интересното е, че всяка разновидност има специфично предназначение. Така например триподите, на които ще се спрем по-подробно, са идеални за организиране на трафика на хора в големи търговски обекти.

Турникетите тип въртележка с висока и ниска конструкция са подходящи за входно-изходните точки в хотели и административни сгради. В зависимост от работните режими и наличието на допълнително вградени средства за охрана, с тях може да се обезпечи строго контролиран режим на трафика. В съдилищата и други обществени институции, турникетът е допълнен от метал детектор, а понякога и от устройство за идентификация – четец за карти и т.н.

Като че ли най-разпространен е трираменният турникет трипод. Достъпната му цена дава възможност да се използват голям брой съоръжения на много места в сградата. Виждаме ги ежедневно в супермаркетите, където се използват с цел поетапно придвижване на хората по посока на касите и отделните сектори на магазина.

Турникетът с трираменна преграда представлява компактна метална конструкция, в основата на която има подвижна глава със закрепени към нея три метални пръта(фланци). Режимът на движение на човекопотока при трипода е следният: Между две от металните прегради може да се намира само един човек. Две от рамената се намират в изправено положение, докато третото сочи към пода.

Триподите имат електромеханично управление. Фланците опционално се преместват ръчно от всеки преминаващ, както и автоматично посредством вграден електромотор и система за управление. Интересни са и като вид на конструкцията и начина им на монтиране. Могат да се позиционират върху стена, както и да бъдат стационарно позиционирани и захванати към пода. Със стационарните се обособяват лесно множество входно-изходни точки в обширни пространства.

Всеки турникет трипод е с двупосочно въртене на главата. По този начин може да се определи лесно посоката на преминаване – вход/изход. Основно тяхно предимство е отличната им съвместимост с всеки интериор и площ на контролираната зона. Недостатък е невъзможността с тях да се осигури строг пропускателен режим. Височината на конструкцията им е около 1 м., така че могат лесно да бъдат прескочени, а също и да се премине под фланците.

Турникетите, срещани предимно в метростанциите са от типа въртяща се врата. Различните модели са с едно и две крила, а отварянето им бива ръчно и автоматично. Режимите им на пропускане са „постоянно отворен” и „постоянно затворен”, в зависимост от това дали в сградата преминаването е свободно или контролирано.

Управлението на системата и освобождаване на крилата се извършва по няколко начина - посредством пулт за управление от жива охрана, чрез електронен идентификатор за магнитни карти и такива с чип, и с датчици за движение – крилата се отварят, когато пред съоръжението застане човек. И този, както почти всички видове турникети е възможно да се свържат и работят съвместно с автономна или централизирана система за контрол на достъп.

Характерно за почти всеки турникет е задължителното изискване за осигуряване на свободен „Антипаник” режим на преминаване в аварийни ситуации. Задължение на всички сгради с голямо струпване на хора е да осигурят безпрепятствено напускане в случай на пожар и други рискови ситуации. Триподът например се освобождава чрез спускане на рамената, а подвижните прегради преминават автоматично в отворен режим и в двете посоки.

Неспособни да осигурят аварийно преминаване са само високите и ниските роторни турникети тип въртележка. Обектите, използващи този вид съоръжения са задължени да осигурят специален авариен изход за безпрепятствено напускане на сградата.

Какво ви предлагаме?

Асортиментът ни включва всички съвременни разработки при турникета. Можем да доставим среден и голям брой съоръжения на местата с контролиран и регламентиран достъп с вид на конструкцията – двупосочен трипод и монопод, висок роторен турникет с двупосочно въртене на крилата и въртяща се врата, подходяща за търговски центрове и супермаркети.

Ако ви е нужен турникет на достъпна цена, обърнете се към нашата компания. Продуктите ни са дело на утвърдени производители, сред които: Euromatica и Yli и са пригодени за работа на закрито и открито при всякакви метеорологични условия, като контролният пулт е напълно защитен в металния корпус. Имате на разположение RIFD интерфейс, така че с добавен четец, е възможно управление чрез електронен идентификатор.