Турникети на достъпна цена, турникет трипод — Евроматика

Турникети

Покажи:
Подредба:

Един от важните и масово използвани днес елементи на системите за контрол на достъпа са турникетите. Те служат не само осигуряване и отказ на достъп до определена зона, но и за регулиране на потока от хора, като се осъществи поетапно преминаване. Евроматика ви предлага богат асортимент от турникети с различна големина, вид на конструкцията и принцип на работа.

Какво е тяхното предназначение?

Всяка сграда и открито пространство, в зависимост от основното си предназначение, би следвало да заложи на различен тип турникет. Видовете конструкции и дизайни никак не са малко, но интересното е, че всяка разновидност има специфично предназначение. Така например триподите, на които ще се спрем по-подробно, са идеални за организиране на трафика на хора в големи търговски обекти.

Турникетите тип въртележка с висока и ниска конструкция са подходящи за входно-изходните точки в хотели и административни сгради. В зависимост от работните режими и наличието на допълнително вградени средства за охрана, с тях може да се обезпечи строго контролиран режим на трафика. В съдилищата и други обществени институции, турникетът е допълнен от метал детектор, а понякога и от устройство за идентификация – четец за карти и т.н.

Като че ли най-разпространен е трираменният турникет трипод. Достъпната му цена дава възможност да се използват голям брой съоръжения на много места в сградата. Виждаме ги ежедневно в супермаркетите, където се използват с цел поетапно придвижване на хората по посока на касите и отделните сектори на магазина.

Турникетът с трираменна преграда представлява компактна метална конструкция, в основата на която има подвижна глава със закрепени към нея три метални пръта(фланци). Режимът на движение на човекопотока при трипода е следният: Между две от металните прегради може да се намира само един човек. Две от рамената се намират в изправено положение, докато третото сочи към пода.

Триподите имат електромеханично управление. Фланците опционално се преместват ръчно от всеки преминаващ, както и автоматично посредством вграден електромотор и система за управление. Интересни са и като вид на конструкцията и начина им на монтиране. Могат да се позиционират върху стена, както и да бъдат стационарно позиционирани и захванати към пода. Със стационарните се обособяват лесно множество входно-изходни точки в обширни пространства.

Всеки турникет трипод е с двупосочно въртене на главата. По този начин може да се определи лесно посоката на преминаване – вход/изход. Основно тяхно предимство е отличната им съвместимост с всеки интериор и площ на контролираната зона. Недостатък е невъзможността с тях да се осигури строг пропускателен режим. Височината на конструкцията им е около 1 м., така че могат лесно да бъдат прескочени, а също и да се премине под фланците.

Турникетите, срещани предимно в метростанциите са от типа въртяща се врата. Различните модели са с едно и две крила, а отварянето им бива ръчно и автоматично. Режимите им на пропускане са „постоянно отворен” и „постоянно затворен”, в зависимост от това дали в сградата преминаването е свободно или контролирано.

Управлението на системата и освобождаване на крилата се извършва по няколко начина - посредством пулт за управление от жива охрана, чрез електронен идентификатор за магнитни карти и такива с чип, и с датчици за движение – крилата се отварят, когато пред съоръжението застане човек. И този, както почти всички видове турникети е възможно да се свържат и работят съвместно с автономна или централизирана система за контрол на достъп.

Характерно за почти всеки турникет е задължителното изискване за осигуряване на свободен „Антипаник” режим на преминаване в аварийни ситуации. Задължение на всички сгради с голямо струпване на хора е да осигурят безпрепятствено напускане в случай на пожар и други рискови ситуации. Триподът например се освобождава чрез спускане на рамената, а подвижните прегради преминават автоматично в отворен режим и в двете посоки.

Неспособни да осигурят аварийно преминаване са само високите и ниските роторни турникети тип въртележка. Обектите, използващи този вид съоръжения са задължени да осигурят специален авариен изход за безпрепятствено напускане на сградата.

Какво ви предлагаме?

Асортиментът ни включва всички съвременни разработки при турникета. Можем да доставим среден и голям брой съоръжения на местата с контролиран и регламентиран достъп с вид на конструкцията – двупосочен трипод и монопод, висок роторен турникет с двупосочно въртене на крилата и въртяща се врата, подходяща за търговски центрове и супермаркети.

Ако ви е нужен турникет на достъпна цена, обърнете се към нашата компания. Продуктите ни са дело на утвърдени производители, сред които: Euromatica и Yli и са пригодени за работа на закрито и открито при всякакви метеорологични условия, като контролният пулт е напълно защитен в металния корпус. Имате на разположение RIFD интерфейс, така че с добавен четец, е възможно управление чрез електронен идентификатор.

✅ Какви видове турникети предлагате❓

Фирма Euromatica предлага всички съвременни варианти на турникета - двупосочен трипод и монопод, висок роторен турникет с двупосочно въртене на крилата и тип въртяща се врата, подходяща за търговски центрове и супермаркети.

✅ Как мога да поръчам инсталация на турникет❓

Инсталацията на турникети, закупени от електронния ни сайт е валидна за цялата страна. За да заявите своето желание за монтаж и инсталиране на различен брой съоръжения, е необходимо да се свържете с нашия екип – чрез формата за контакт в сайта, на e-mail адреса ни: office@euromatica.bg, или като се обадите на телефон: 0888 817 933.

✅ Възможно ли е турникетът да се обвърже с вид система за контрол на достъп❓

Да, компанията ни предлага различни видове четци, които могат да се интегрират към определени видове турникети, за да изпълнят ролята на система за контрол на достъпа и работното време – решения, подходящи за офис и административни сгради и производствени предприятия.