Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!

Безжичен магнитен датчик за врата/прозорец OP Link OPL-DWM1301

Код на продукта: OPL-DWM1301
Наличност: разпродаден
46.80лв. с ДДС
Без ДДС: 39.00лв.

Телефон за поръчки

0888 817 933

- ИЛИ -

0887 488 800

ГАРАНТИРАНО ВИСОКО КАЧЕСТВО

БЪРЗА ДОСТАВКА ЗА БЪЛГАРИЯ

ВЪМОЖНОСТ ЗА ВРЪЩАНЕ И ЗАМЯНА

КОНСУЛТАЦИЯ С НАШ СЪТРУДНИК

Изключително лесна инсталация

Магнитният датчик OP Link може да се използва на врати и прозорци, за да открие подозрителна дейност във вашия дом. Датчикът има два компонента: предавател и магнитен датчик. Когато магнитното поле между двата компонента бъде прекъснато, то ще изпрати предупреждение до потребителя. Инсталирането на този сензор/датчик е възможно най-лесно: той ще сканира QR кода и ще стане незабавно активен! Малък по размер, той може да бъде монтиран с двойна залепваща лента. 

Захранване чрез батерии

Датчикът работи с литиеви батерии. Консумацията е ниска и животът на батерията е дълъг. Освен това, датчикът ще ви известява, когато батерията е на път да бъде разредена.  

Сигнализиране на вашия телефон или таблет

След като бъде интегрирана в системата за контрол на достъп или видеонаблюдение, датчикът ще ви предупреждава чрез вашия телефон или таблет, когато открие отваряне на врата или прозорец. Той ще ви изпрати снимки на живо от вашия дом, така че винаги да знаете какво се случва в контролираното пространство. 

Мобилно приложение

OP Link предлага мобилно приложение също така. Приложението е свръхефективно и интуитивно и може да контролира всяко устройство, записано в системата за сигурност. Позволява ви да гледате на живо, да запазвате видеоклипове, да получавате видео сигнали и известия и много други предимства. Предлага се безплатно на телефони с Android, iOS или Windows Phone. 

Пълна система за сигурност: Аларма + Видео

Интелигентна система за наблюдение OP Link предлага пълно IP-базирано решение за пълна сигурност на вашия дом. Нямате нужда от кабели, не е нужна инсталация. Освен това, за разлика от други подобни системи за наблюдение, с OP Link не се нуждаете от телефонни абонаменти за изпращане на алармен сигнал, защото аларменият център комуникира по Интернет. Можете да добавите и други интелигентни принадлежности като PIR сензори или интелигентни гнезда. 

Пълна инсталация на системата за по-малко от 15 минути

Най-важната характеристика на тази система за сигурност е, че тя се инсталира много лесно и не изисква специализирана помощ. Не е необходимо да имате познания по интернет, IP адреси или аларми. Всичко, което трябва да направите, е да инсталирате приложението "Home8" от Appstore / Google Play / Windows Phone store. Въведете данните за вход, сканирайте кода на алармата и GATA кода, и сте готови. Ако искате да добавите сензори или други допълнителни аксесоари, те могат да се добавят много лесно директно от приложението. 

Разстояние за предаване

≤ 15 метра

Честота

433 MHz

Корпус

Пластмасов, ABS

Употреба

Вътрешна

Захранване

1 x 3V CR17345 батерии

Размери

87 x 38 x 21 mm

Входно-изходните точки са най-уязвимите зони в един дом, когато се касае за неправомерно проникване. Незащитените врати, както и прозорците на по-ниските етажи, сякаш казват „Добре дошли” на крадците. Ето защо сензорите за известяване за отваряне на врата / прозорец са сред най-популярните устройства за защита на дома. Можете да закупите магнитния безжичен датчик на OP Link от Евроматика на изключително изгодна цена.

Приложение и принцип на работа

Датчиците, които са част от системите за сигурност са познати още като контактни сензори (Contact/Entry Sensors). Те са най-ранната форма на електронна домашна охранителна система, съставена изцяло от датчици, които се монтират на прозорците и вратите. Когато някой от тези сградни елементи бъде отворен, сензорът задейства голям вибриращ звънец в централната част на дома.

Показвайки висока ефективност, тази разработка претърпява значителни подобрения. Днес собствениците имат пред себе си огромни възможности да изберат датчик за врата, който отговаря напълно на техните нужди, предпочитания и бюджет. С такава охранителна система може да се оборудва всяко жилище (апартамент и къща), без нужда от окабеляване и професионално извършена инсталация.

Принципът на работа на датчика не е претърпял сериозни промени. Такива са направени само по отношение на дизайн (конструкция), принцип на свързване и чувствителност. На практика всички сензори за врати и прозорци използват магнит и превключвател , за да се установи кога е била нарушена защитената зона.

„Reed” превключвателите са изобретени в Bell Telephone Laboratories през 1936 г. и днес се използват във всичко – от педални клавиатури до лаптопи (ако се чудите как вашият лаптоп знае да заспи, когато затворите капака, това се дължи на превключвателя!). Reed превключвателят се състои от набор от електрически конектори, разположени близо един от друг. Когато магнитното поле е поставено успоредно на електрическите конектори, то ги дърпа заедно, затваряйки веригата.

Стандартният датчик за отваряне на врата има един превключвател и един магнит, които образуват затворена верига. Ако някой отвори вратата оборудвана с датчика, магнитът се отдръпва от превключвателя, като по този начин прекъсва веригата и се задейства събитие. В зависимост от персоналната настройка и режима на системата, известяването може да бъде под формата на дискретно текстово съобщение, звън или аларма с пълен капацитет.

При конкретния модел на марката OP Link имаме супер елегантна технология, обвързана със сензора за проникване, благодарение на което, употребата му позволява разнообразие от избори. Инсталацията на устройството е максимално опростена. Освен че липсват свързващи и захранващи кабели, не е нужно и пробиване на отвори на мястото на монтажа. Кутията може да се прикрепи със здраво двойно залепващо тиксо.

Освен, че е супер компактен, този безжичен датчик за врата е вграден в малка кутия от ABS пластмаса в бял цвят, което позволява на устройството да се слее визуално с дограмата в жилището. Интериорът в дома ви няма да бъде с влошена визия, заради използването на малка охранителна система.

Предлаганият от нас магнитен датчик за врата се захранва от една 3V CR17345 батерия с екстремно дълъг работен живот. За да не оставате без защита, поради спад в заряда на батерията, устройството предлага и опция известяване за изчерпан заряд. Аларменото известяване за нарушен периметър може да се извърши през мобилно устройство, посредством приложението "Home8", което трябва да инсталирате.

Разгледайте нашия каталог с wireless алармени системи.