Алармени сирени на топ цени — Евроматика

Алармени сирени

Няма добавени продукти в тази категория.

Ние от Евроматика ви предлагаме оптимален избор от алармени сирени, предназначени за използване в затворени помещения и на открито. Те са едно ефективно, но и икономично решение за охрана на вашия дом, търговски обект, офис и всеки друг вид частен или бизнес имот. Продуктовата ни гама включва последно поколение разработки на марките: DSC, Paradox и Euromatica.

Предназначение и свойства

Основното предназначение на алармената сирена е да известява за нередност, подавайки силен звуков, а често и светлинен сигнал. Сирената би могла да бъде част от централизирана алармена система, но може да бъде и самостоятелно решение. В този раздел ви представяме автономни сирени, които не са обвързани със системи за охранителна техника и специализирани фирми.

Целта на една алармена сирена е преди всичко да изплаши евентуалните нарушители, привличайки вниманието към конкретния периметър. Едно такова устройство ще ви бъде полезно, събуждайки ви през нощта, когато е регистрирано тревожно събитие, а също и като алармира съседите ви в случай че отсъствате в момента.

Голяма част от продукцията ни представлява безжични алармени сирени. Предимствата на Wireless сирените са много на брой. Липсата на окабеляване улеснява значително тяхната интеграция в различните обекти. Този вид охранителна техника е от малкото, които не се нуждаят от експертно инсталиране. Спокойно можете да се справите и сами.

За използването им не е нужно кабелно свързване на отделните компоненти на алармената система – централа, датчици, сирена и т.н. Това означава, че не се изисква разпробиване на стени, за да се свърже системата посредством кабели. За местата с особени архитектурни и интериорни изисквания, този факт е от значение.

Артикулите, включени в раздела, в голямата си част са съвместими с безжичните системи на съответните производители, което ги прави решение, подлежащо на ъпгрейд и разширение. Тоест, бихте могли да започнете с алармена сирена, която впоследствие да разширите с нужните допълнителни приложения –  централа, датчици за движение, за дим или изтичане на газ и т.н..

Какво трябва да вземете предвид при тяхната употреба?

Макар и доста ефективно и удобно средство за охрана, сирените имат и някои недостатъци. Основна част от работата им включва подаване на силен аудио сигнал, което би могло да наруши спокойствието на намиращите се в съседство хора, особено при включване на алармата в късните часове на нощта.

Ние препоръчваме при използване на външни алармени системи, да се използват устройства, комбиниращи визуален и звуков известителен сигнал. Работният цикъл на аудио сигнала може се ограничи до една минута, така че при липса на движение след активиране на алармата, звуковото известяване да бъде преустановено, докато светлинното остане активно, продължавайки да подава предупреждение за нередно събитие.