Кабели за алармени системи — Евроматика

Кабели за алармени системи

Няма добавени продукти в тази категория.

Евроматика има за цел да ви предложи един затворен цикъл, включващ богат асортимент от технически средства за охрана и контрол на частни, обществени и търговски обекти. Това ни задължава да ви предложим и оптимален избор от кабели за алармени системи, за да не се налага да ги купувате от места, които не могат да ви предложат същото качество и цена.

Защо качественото окабеляване е от огромно значение?

В случай че не използвате безжична алармена система, ще ви бъде нужен специално разработен за целта проводник, за пренос на сигнала между приемника и предавателя на вашата инсталация. Обикновено това са гъвкави екранирани проводници с медно жило, като броят на жилата варира спрямо вида на конкретния продукт.

Работим единствено с продукцията на марката Safer, за да гарантираме функционалност и непрекъсната работа на охранителната ви инсталация. С правилно, компетентно направено окабеляване, системата ви няма да изпитва смущения и прекъсвания, заради външни фактори, като физическо въздействие, температурни промени и радиочестотни смущения.

Кабелите ни за алармени системи се предлагат в стандартна дължина от 100 м, като при всяка разновидност са налични задължителните за качествения пренос на сигнала и гаранция за непрекъснатост атрибути – проводник от медна тел, PVC гъвкава изолация и екран от PE-AL фолио. Различните модификации са с различен брой на жилата - 4, 6, 8 и 12 медни жила.

Алармените кабели са с широко приложение в голям брой технологични разработки. Същият тип екраниран гъвкав кабел с диаметър от 2 кубични милиметра, се използва и за окабеляване на EIA RS-232 приложения, офис оборудване, измервателни уреди, компютърни системи и в системите за контрол на достъпа.

На какво да обърнете внимание при избора?

Избирайки кабел за алармената си система, е важно да вземете предвид някои особености, например разстоянието между кабелно свързаните компоненти на системата. Важно е да се калкулира вероятен спад в напрежението, както и да се следват препоръките на производителя. Знаейки разстоянието, на което кабелът ще работи, е лесно да се определи с точност дебелината на проводника. По-големият размер е по-удачен за дълги разстояния.

Когато системата ви е микропроцесорно базирана, и следователно чувствителна към електромагнитна и радиочестотна интерференция, екранираните ни кабели за аларма ще защитят веригата от външни намеси и смущения. Електромагнитните смущения често идват от електростатични искри, неоново или флуоресцентно осветление и всякакви източници на шум.

 Радиочестотната интерференция се дължи основно на пресичане на честотите използвани за радиокомуникация. При окабеляване, където се използва екраниран кабел, е редно да се вземе предвид близостта на димерни панели, ключове за осветление, захранващи кабели и паралелно свързани неонови и флуоресцентни осветителни тела.