Брави с код на топ цени, кодова брава — Евроматика

Брави с код

Покажи:
Подредба:

Категорията брави с код са сред най-предпочитаните заключващи компоненти за контрол на достъпа, инсталирани на входни, интериорни, както и върху стъклени врати и витрини на търговски и развлекателни обекти. Циферблат за избиране на код се поставя както на механична, така и на електронна/електромагнитна брава. Това е единственият идентификационен метод с повишена степен на сигурност, който е активен с механични брави. Това го прави по-често използван от останалите и почти универсален. 

Най-актуалните варианти на този тип заключващи устройства напоследък се проектират като комбинация от уникална парола и карта, или парола с биометрични данни. Такава конструкция означава пълна сигурност срещу непозволено проникване, защото кодът няма как да бъде презаписан от разстояние, а единствено предоставен или видян по невнимание, което подсигурява рисковете на картата с чип. 

Биометричните данни пък изобщо не подлежат на презаписване, подправяне и промяна. Взаимодействието между два метода на идентификация е оптимално сигурно, защото единият допълва другият и винаги е по-сигурен от него. Тези нови предимства автоматично отреждат на кодовите брави първо място сред конкуренцията им в класацията на устройства за контролиране на достъпа. Механизмите ни са изработени от неръждаеми метални сплави, устойчиви на вандалски наранявания, ръжда и корозия от намокряне и влага. 

Механични 

Селекцията ни разполага с брави с механична ключалка и фабрично програмиран код от 3-7 цифри, който се избира с помощта на циферблат с бутони, монтиран върху планката. Устройството се предлага и с метален ключ, необходим в случай на прекъсване на електрозахранването.

Този модел брава с код е подходящ за входни и интериорни врати, за монтаж от външна и вътрешна страна на вратата. Механизмът им е пригоден за врати както с ляво, така и с дясно разположение на пантите. От вътрешната страна се отварят чрез ръчно натискане на дръжката. 

Електронни/електромагнитни 

Електронните и електромагнитни модели в каталога ни са самостоятелни системи за контролиран достъп с безжична инсталация. Те функционират чрез батерии с посочен очакван период на експлоатация. Корпусът им е продукт на неръждаема поцинкована сплава, устойчива на механична тежест, температурни амплитуди и влага, подходяща за вътрешен и външен монтаж. 

Повечето от устройствата са проектирани с ключалки с 3-точково заключване. Механичен ключ като резервен вариант се предоставя в комплектът на почти всеки модел. Бутонната система е монтирана върху планката, с точно определен брой механични или сензорни копчета, и подсветка, индикираща работният режим. 

С парола, пръстов отпечатък и RFID карта 

Електронните заключващи механизми се задвижват чрез съчетание от кодове и още един начин на идентификация. Двойният метод осигурява и двойна защита от непозволено преминаване на неоторизирани лица – дори и единият идентификатор-ключ да бъде загубен, липсата на втори ще предотврати проникването в съответният обект. 

Прочитащите устройства за карта или пръстов отпечатък, са разположени в предната част, върху шилдът, заедно с циферблатът с бутони. Подсветката в различна светлина сигнализира за отворен/затворен режим на вратата. Четците и бутоните (механични и сензорни) са разработени от устойчиви материали. 

С Bluetooth и Wi-Fi връзка 

От каталогът можете да си закупите и интелигентна кодова брава със същите заключващи механизми, но с добавена Bluetooth/интернет връзка. Тя се свързва с приложения, инсталирани върху всякакъв тип мобилни устройства, то които могат да се управляват всички нейни функции. 

Дистанционно програмиране и промяна на код за достъп, създаване на график за пропуск по часове или изтриване на идентификационни данни на потребител – всички тези операции се извършват от отдалечено разстояние, през iOS и Android приложение. Администраторите изпращат покана към мобилно устройство. Приложими са за заключващи системи към всякакви сгради.