Електромагнитни държачи за врати — Евроматика

Задържане за врати

Покажи:
Подредба:

Категорията “Задържане за врати“ включва компоненти с електрическо задвижване, поддържащи отворена позиция на стандартни врати, изградени чрез монтаж към вертикална ос (панта) и с функция, зависима от подаване на електрическо напрежение. Поставянето на тези детайли осигурява свободно преминаване на определен брой лица в друго външно пространство. То се извършва с цел безопасност в определени условия, например пожар или друга спешна необходимост от евакуация. 

Те са изработени от висококачествени устойчиви материали и метална сплав, инсталиращи се чрез електромагнитна индукция, което ги превръща в класически магнити. Такъв механизъм обикновено е двукомпонентен, а върху всеки елемент е монтиран електромагнит. 

Те комуникират помежду си през конструкцията на вратата, а честотата на вълните я поддържа отворена. Компонентите за задържане спадат към категорията заключващи механизми. Проектирани са за монтиране върху стена и подова настилка. 

Нашият каталог от магнитни държачи 

Продуктите ни са дело на доказани производители в сферата на заключващите механизми, като Yli. Конструкцията е двукомпонентна, състояща се от отделни детайли, предназначени за позициониране за всяка от двете страни на врата. Детайлите са шарнирни планки от устойчив материал с прикрепени магнити. Монтират се с части от рода на винтовете. 

Задържащите електромагнити са проектирани за подов/стенен монтаж, при който едната планка е позиционирана върху подовата/стенна облицовка, а магнитната й част се прилепва към крилото. Магнитът кореспондира чрез индукционни вълни с планката, позиционирана от другата страна на крилото. 

Силата на магнитното излъчване 

Най-характерният белег на устройството е функционирането му с магнитна индукция. Електромагнитната честота е достатъчна, за да се справи самостоятелно със задържане на врати от солиден материал. Устройството не се нуждае от окабеляване. 

Индукционното затягане е с различен капацитет за отделните устройства. Той е около 50 кг., а тежестта е врата, която се явява натиск, удържан не само от шарнирните планки на задържащият механизъм, но предимно от електромагнитното поле. Залепването на двата магнита се оказва достатъчно за поддържане на отворена врата с часове. 

Продуктите се предлагат в двe версии: Fail Safe и Fail Secure, като повечето от тях се срещат в първият вариант, който се активизира при отпадане на електрическото напрежение. Устойчиви са на механичен натиск и сертифицирани според най-актуалните изисквания за качество и безопасност.