Електрически насрещник на топ цени, електромагнитен насрещник — Евроматика

Електромагнитен насрещник

Покажи:
Подредба:

Категорията електронни компоненти за контрол на достъп на врати не може да пренебрегне насрещниците. Те са изключително често използвани механизми и поради тази причина, фирма Euromatica организира самостоятелен раздел, в който имате възможност да разгледате и подберете най-подходящите насрещници и електромагнитни брави за всяка врата. 

Продуктите са на известни производители на заключващи устройства като DORCAS, VIRO Nadal Badal. Изработени са от висококачествени неръждаеми метални сплави, които работят отлично при високи температурни амплитуди (обикновено от -15 °С до 40 °С). Разнообразни размери и елегантна визия допълват предимствата им. 

Насрещникът за врати 

Електромагнитен насрещник се монтира съгласувано с корпуса на електромагнитна брава. Обикновено, насрещникът се комбинира с брава. Металното му тяло с език е позиционирано срещуположно на крепежна планка или на брава, като езикът му влиза в съответните отвори. Размерът и структурата му се избират съобразно тези на другият компонент. Това го прави част от точно определени конфигурации за различни врати, в които всеки компонент е зависим от другите. 

Механизмът е често използван както за входни, така и за интериорни врати – блиндирани, метални, дървени, PVC и стъклени. Подходящ е за обвързване с дистанционно управлявана система за контролиране на достъпа, което засилва популярността му. Задвижван е от електромагнитно поле с различен волтаж, като обичайната конструкция се отваря чрез подаване на напрежение и се заключва от липсата му. 

Нашата гама от продукти 

Категорията ни предлага насрещници от разнообразен тип и размер. Повечето продукти са с регулируеми езици и механична памет, която позволява отключване без специалният бутон за освобождаване. Заключването е радиално, а корпусът е с вграден сензор и устойчивост срещу влага и вандалски прояви. Регулируемият език е с различна дълбочина на проникване, което определя и сигурността на заключване. Всеки производител добавя и своя визуална версия на артикулите. 

По-голяма част от тях са предвидени за универсален монтаж, във всички позиции на вратата (лява, дясна, външна и вътрешна). Те са с вградена блокада, която осигурява механично контролиране. Предлагат се самостоятелни разработки и в такива в комплект с крепежни планки. Захранващото напрежение, необходимо за задвижването им, е стандартно - 6 -12 V. Всички продукти са сертифицирани за качество и безопасност на конструкцията. 

Сред моделите се среща както опростена конструкция, така и здрави подсилени корпуси. Високофункционалните разработки, които са и с леко повишена стойност, предлагат отваряне без захранване и дължина на езика над 20 мм. при заключване, което осигурява степен на сигурност, идентична с  тази на електронна/електромагнитна брава. Здрави и устойчиви на различни климатични условия, повечето от по-скъпите варианти са подходящи и за външен монтаж. 

Разделът ни разполага и с разнообразни модели на електрически насрещник. Той има почти идентична на електромагнитният вариант конструкция, а разликите се състоят във видът на задвижващото напрежение – електрически ток, и влиянието му върху компонентът. Някои от насрещниците с ток се отключват при пускане на напрежение (Fale secure), а други остават отключени при липса на ток (Fale save). Fale save съответно е по-безопасната структура при непосредствена опасност, когато се налага евакуация на присъстващите в сградата или помещението.