Дроп болт електрическо заключване на ниски цени — Евроматика

Дроп болт

Покажи:
Подредба:

Като едно надеждно индивидуално решение за контрол на достъпа се явяват електрическите брави от типа Дроп болт. Евроматика ви предлага богат асортимент от заключващи системи в оптимално разнообразие по отношение на вид, принцип на работа и цена. Продуктите ни са дело на престижната марка Yli и се предлагат с гаранция за качество и сертификати за съответствие с установените технологични стандарти.

Характеристики и функции

Дроп болтовете представляват специална група електрически брави. При тях управлението става изцяло по електронен път, като за целта се използват електронни, вместо обикновени механични ключове. Бравите от тази разновидност се внедряват посредством скрит монтаж, така че, когато крилото на вратата е в затворено положение, бравата остава напълно незабележима.

Този начин на монтиране има пряко отношение към сигурността, защото за крадеца остават неизвестни точките на заключване. Така се усложнява значително задачата по неправомерно отваряне на врата. Методите, използвани от криминално проявените лица включват манипулиране на резето чрез химически средства и силови методи – щанги, лостове и отвертки.

Бравата Дроп болт е една от най-сигурните и същевременно най-достъпна за обикновения потребител. Такава заключваща система се използва масово в големите офис и административни сгради, а все по-често и за защита на входните врати на жилищни блокове и кооперации. Много удачно, предвид достъпната цена на някои продукти, е използването им за затваряне на частни домове – къщи и апартаменти.

Електрическата брава обаче има и своите специфични изисквания, касаещи монтажа. На първо място е задължително такъв вид заключване да се постави на стабилни и здрави врати, за да се осигури надеждна анти-взлом защита. Отлично решение са металните и блиндираните врати, макар електрическото заключване да е съвместимо с всички видове съвременни врати от алуминий и PVC.

Задължително условие при монтажа е осигуряването на електрическо захранване, което да обезпечи работата на дроп болт бравите. Голям процент от тези разработки преминават автоматично в режим на отключено състояние на вратата, затова е редно да се обмисли и вариант за автономно захранване с батерии. Така ще се избегне възможността за лесен достъп до вътрешните помещения при умишлено прекъсване на електроподаването от страна на крадците.

Когато се внедряват в сгради и помещения със специални изисквания по отношение на аварийната безопасност, се избират брави с падащо напрежение, осигуряващи безпроблемна евакуация на хората в сградата. Съществуват и комбинирани разработки, които позволяват на заключването да реагира по различен начин в случай на прекъсване на електроподаването. Това се прави индивидуално за всеки обект посредством различните потребителски настройки.

Предимства

 Ползите от използването на електрически брави Дроп болт не са никак малко. С тяхна помощ се осигурява висока степен на защита срещу неправомерно проникване. С големия брой точки на заключване, които остават напълно скрити, се предотвратява възможността за отваряне на вратата чрез силови методи или друг вид манипулация.

Заключващите механизми от въпросния вид използват електронни/чипови ключове. Те спестяват на ползвателя време и усилия да отключат вратата на своя дом/бизнес обект, а освен това фалшифицирането им е значително затруднено. Тъй като чипът е универсален електронен идентификатор, с един чип е възможно да се управляват различен брой входно-изходни точки, включително и входовете на допълнителни съоръжения – гаражи, мазета и асансьори.

✅ Какво е дроп болт❓

Дроп болт е заключващ механизъм, използван предимно за заключване на двойни порти. Предлагат се в два варианта на монтиране – чрез заварка или фиксиране с винтове. При употреба, дроп болтът се спуска и завърта така, че повдигащата планка да се огъне около ръба на едната врата. В резултат на това затварянето на втората врата предотвратява отключването на дроп болта.

✅ Защо да заложим на този вид заключващ механизъм❓

Когато конвенционалната брава с механична заключваща система не отговаря на изискванията ви по отношение на сигурността или удобството, дроп болтът като допълнително заключващо устройство е често най-добрата опция. Дроп болтовете са предпочитано решение за повишаване на сигурността, заради компактния си размер, различните опции за монтаж и „слим” дизайн, което ги прави приложими към почти всички видове врати в частни и бизнес обекти.

✅ Скъпи ли са дроп болт заключващите устройства❓

Бравата Дроп болт е една от най-сигурните и същевременно най-достъпна за обикновения потребител. Такава заключваща система се използва масово в големите офис и административни сгради, а все по-често се забелязват и на входните врати на жилищни блокове и кооперации. Много удачно, предвид достъпната цена на някои продукти, е използването им за затваряне на частни домове – къщи и апартаменти.