Дроп болт

Изглед: Списъчен Табличен
Покажи:
Ред:
 • Производител: Yli
  Електромагнитен дроп болт брава Yli YB-100. Консумация: 900mA / 12Vdc, готовност 100 mA / 12Vdc Размери: 205 х 35 х 40 mm  Съвместима с врати врати, които се отварят в двете посоки ..
  86.40лв. с ДДС
 • Производител: Yli
  Електромагнитна брава за стъклени врати Yli YB-500U. Проложение: при системи за контрол на достъпа, монтира се върху стъклени врати със стъклена рамка. Съдържа опора за рамката за вратата и стъклото. ..
  152.40лв. с ДДС
 • Производител: Yli
  Електрически дроп болт Yli SL-166B Yli SL-166B е мини-прибиращ се електрически дроп болт с времеви и контактен контрол. Може да се използва в системи за контрол на достъпа за врати с отвор 90 ° до 180 ° от метал или дърво. ХАР..
  104.40лв. с ДДС
 • Производител: Yli
  Електрически дроп болт Yli YB-500A(LED) с LED Електрически дроп болт с мониторинг, синхронизация, магнитен датчик и LED светодиод за състоянието. Консумирана мощност: 900mA / 12V; В режим на готовност: 80mA / 12V Размери: Болт: 192x25x37m..
  114.00лв. с ДДС
 • Производител: Yli
  Електрически дроп болт Yli YES-1200 Електрически дроб болт Yli YES-1200. Приложение: В системи за контрол на достъпа, монтирани на дървени, метални, стъклени, противопожарни врати Задържане: До 1200 kg  Размер: 182x32x25 mm ..
  214.80лв. с ДДС
 • Производител: Yli
  Електрически дроп болт за врати с отваряне 90º ~ 180º Yli SL-165B Yli SL-165B  е миниатюрен електрически дроб болт с мониторинг, синхронизация и контакт с бутон. Може да се използва в системи за контрол на достъпа на ..
  104.40лв. с ДДС
 • Производител: Yli
  Електромагнитен дроп болт със сензор Yli YB-500B. Препоръчва се за използване в системи за контрол на достъпа. Монтирана или вградена върху дървени, метални, изолационни, стъклени и противопожарни врати. Болтът трябва да бъде постоянно..
  106.80лв. с ДДС

Като едно надеждно индивидуално решение за контрол на достъпа се явяват електрическите брави от типа Дроп болт. Евроматика ви предлага богат асортимент от заключващи системи в оптимално разнообразие по отношение на вид, принцип на работа и цена. Продуктите ни са дело на престижната марка Yli и се предлагат с гаранция за качество и сертификати за съответствие с установените технологични стандарти.

Характеристики и функции

Дроп болтовете представляват специална група електрически брави. При тях управлението става изцяло по електронен път, като за целта се използват електронни, вместо обикновени механични ключове. Бравите от тази разновидност се внедряват посредством скрит монтаж, така че, когато крилото на вратата е в затворено положение, бравата остава напълно незабележима.

Този начин на монтиране има пряко отношение към сигурността, защото за крадеца остават неизвестни точките на заключване. Така се усложнява значително задачата по неправомерно отваряне на врата. Методите, използвани от криминално проявените лица включват манипулиране на резето чрез химически средства и силови методи – щанги, лостове и отвертки.

Бравата Дроп болт е една от най-сигурните и същевременно най-достъпна за обикновения потребител. Такава заключваща система се използва масово в големите офис и административни сгради, а все по-често и за защита на входните врати на жилищни блокове и кооперации. Много удачно, предвид достъпната цена на някои продукти, е използването им за затваряне на частни домове – къщи и апартаменти.

Електрическата брава обаче има и своите специфични изисквания, касаещи монтажа. На първо място е задължително такъв вид заключване да се постави на стабилни и здрави врати, за да се осигури надеждна анти-взлом защита. Отлично решение са металните и блиндираните врати, макар електрическото заключване да е съвместимо с всички видове съвременни врати от алуминий и PVC.

Задължително условие при монтажа е осигуряването на електрическо захранване, което да обезпечи работата на дроп болт бравите. Голям процент от тези разработки преминават автоматично в режим на отключено състояние на вратата, затова е редно да се обмисли и вариант за автономно захранване с батерии. Така ще се избегне възможността за лесен достъп до вътрешните помещения при умишлено прекъсване на електроподаването от страна на крадците.

Когато се внедряват в сгради и помещения със специални изисквания по отношение на аварийната безопасност, се избират брави с падащо напрежение, осигуряващи безпроблемна евакуация на хората в сградата. Съществуват и комбинирани разработки, които позволяват на заключването да реагира по различен начин в случай на прекъсване на електроподаването. Това се прави индивидуално за всеки обект посредством различните потребителски настройки.

Предимства

 Ползите от използването на електрически брави Дроп болт не са никак малко. С тяхна помощ се осигурява висока степен на защита срещу неправомерно проникване. С големия брой точки на заключване, които остават напълно скрити, се предотвратява възможността за отваряне на вратата чрез силови методи или друг вид манипулация.

Заключващите механизми от въпросния вид използват електронни/чипови ключове. Те спестяват на ползвателя време и усилия да отключат вратата на своя дом/бизнес обект, а освен това фалшифицирането им е значително затруднено. Тъй като чипът е универсален електронен идентификатор, с един чип е възможно да се управляват различен брой входно-изходни точки, включително и входовете на допълнителни съоръжения – гаражи, мазета и асансьори.