Електрически и електромагнитни брави за входни врати, електронна брава с чип на топ цена — Евроматика

Електромагнитни брави

Покажи:
Подредба:

Евроматика ви дава свободен достъп до разнообразие от електрически брави за входни врати. Продукти с безупречно качество от най-ново поколение – те съответстват на високите индустриални стандарти, валидни за Европа и света. Могат да се използват самостоятелно и в комбинация с обикновен заключващ механизъм.

Приложение и свойства

Причина да замените бравата с механично затваряне с нова и значително по надеждна електронна или електромагнитна брава е повишената защита от неправомерно отваряне. Минималното наличие на механично компоненти, наред със специфичното управление посредством електроенергия, ги прави не само достатъчно устойчиви на опит за отваряне чрез груба сила, но и значително по-дълготрайни като експлоатационен период.

Съвременните електронни брави за входни врати създават и значително удобство за потребителя. Отключването се осъществява посредством електронен ключ, така че носенето на механичен такъв, подлежащ на фалшифициране автоматично отпада. Неслучайно ел бравите навлизат масово в управлението на входните точки не само на административни и бизнес сгради, но и на жилищни блокове и кооперации.

Цените на заключващите устройства от ново поколение стават все по-достъпни, а това ги прави използваеми и в частните жилища – къщи и апартаменти. Предимство е, че могат да се монтират на врати, изработени от всякакъв материал – дърво, PVC, алуминиев профил, а също и върху блиндирани метални врати. Нашият съвет е да монтирате бравата на по-здрава и устойчива на удар врата.

Съществуват различни вариации на електрозадвижваните заключващи механизми. Спрямо структура и принцип на работа, се определя степента на сигурност на всяка разновидност. Така например произволна електрическа брава за врата се задвижва от ел. контролирана платка/език, докато магнитната използва вграден магнит  с висока степен на товароносимост. Електромагнитният насрещник е един от многото варианти.

Захранването на електрическата и магнитна брава е с различно напрежение. Общото е високата устойчивост на механично натоварване при всички заключващи системи. Важно е да се помисли обстойно за начина на захранване на вратата, тъй като някои видове ел заключвания преминават автоматично в отворено положение след спиране на електроподаването.

Конкретната функция е предвидена с цел евакуация на хората в случай на аварии, но с не я се позволява на крадците да преодоляват високозащитени входни точки чрез умишлено прекъсване на тока. Всички видове – електрически, електромагнитни и електронни брави са разработени за изключително дълга експлоатация. Предвид ограниченото присъствие на механични компоненти, триенето и износването на механизмите е сведено до минимум.

Управлението на вратите, посредством електромеханична или електронна брава се осъществява по различен начин. Отключването става посредством: клавиатура, контактни и безконтактни чипове, магнитни карти, биометрични данни, както и с дистанционно. За целта се използва електронен идентификатор (четец на данни), вграден в бравата или на стена в близост до вратата.

Какво ви предлагаме?

Предлагаме богата гама електронни брави на марката Yli. Изработени от здрави метални сплави и закалена стомана, те могат да се използват при всякакви атмосферни условия – в затворени помещения и на открито. Можем да предоставим и допълнителни аксесоари, например „L” и „Z-образни” планки, а също и електронните ключове (карти и чипове), нужни за отваряне на конкретен тип електронна/ел брава с чип, предоставена от нас на достъпна цена.

Поддържайки постоянна складова наличност, имаме възможност да предоставим в минимален срок всяка поръчана електрическа брава с чип или друг вид електромеханично заключващо устройство. Не само това, предвид особеностите при тяхното внедряване, сме насреща, за да изпълним прецизен професионален монтаж на устройството на територията на цялата на страната.

✅ Използват ли магнити електрическите брави❓

Електромагнитните брави използват електромагнитна сила, за да предотвратят неправомерното отваряне на дадена врата, което ги прави идеално приложими универсални системи за сигурност. Както бравите за шкафове и чекмеджета, така и тези с пръстов отпечатък за входни врати, са съставени от електромагнит и арматурна планка. Планката се монтира на вратата, а електомагнитния елемент върху нейната рамка.

✅ Колко силна е степента им на заключване❓

Тъй като зоната на сдвояване на електромагнита и арматурната планка е сравнително голяма, силата, създадена от магнитния поток, е достатъчно голяма, за да държи вратата заключена дори и под натиск. Типичните електромагнитни брави за единични врати се предлагат и в 600 фунта (2669 N), и 1200 фунта (5338 N) динамични мощности на задържане.

✅ Каква е разликата между електрическия насрещник и електромагнитната брава❓

С магнитната брава, вратата е винаги заключена от двете страни на отваряне – отвън и отвътре, докато електрическият насрещник осигурява защита само от външната част на вратата. С втория вид обитателите могат да излязат свободно по всяко време, просто като завъртят топката/натиснат дръжката на вратата или натиснат копчето на Exit устройството.