Домофони и домофонни системи на топ цени в София, купи домофон — Евроматика

Домофони

Покажи:
Подредба:

Евроматика е лицензиран доставчик на домофонни системи в София и цялата страна. Продукти от най-ново поколение ще подобрят комуникацията между посетители и живущи в големите жилищни сгради. С елегантен дизайн, те стават съвършена част от интериора, а с многобройните си функции – удобство, без което не можем.

Какво е тяхното предназначение?

 Едва ли има човек, който да няма поне бегла представа за какво служи устройството, наречено домофон. То е преди всичко средство за комуникация, което пести време и ни предпазва от директен контакт с непознати и нежелани посетители. Състои се от външно тяло – станция и различен брой модули за вътрешна инсталация – вътрешни станции.

Днес все още се предлагат и използват класическите аналогови домофони, поради по-ниските им цени, но все по-масово в бита навлизат и цифровите решения. Дигиталните разработки са предпочитани по много причини, но преди всичко, заради широкият им набор от функции. С тях е по-удобно да се провеждат разговори, а също и да се управлява заключването на входната врата.

Когато домофонът е свързан с електро-механичното заключване на вратата, е значително по-лесно и удобно на живущите в сградата да посрещнат очаквани посетители и гости. С натискане на бутон, входната врата на блока може да се отвори от разстояние, стига системата да е обвързана със заключването. Това е невероятно удобство, особено за трудно подвижни и възрастни хора, както и за майки с малки деца.

Важно за болшинството домофонни системи е да имат добре защитена външна станция, тъй като тя ще бъде изложена на неблагоприятни атмосферни условия и механични въздействия. Не само децата обичат да си играят с комуникационния външен високоговорител. Понякога умишлено се цели неговото повреждане, за да се осигури лесен достъп до вътрешността на сградата – блок или кооперация.

Станцията за външен монтаж трябва да има здрав метален корпус, който трябва да е влагоустойчив, в случай че на мястото, където е монтиран липсва козирка или навес. Желателно е домофонът да може да работи в големи температурни амплитуди. Задължително е да бъде свързан със звънчевата система в сградата, за да може да изпълнява своето предназначение.

Начин на свързване

Обикновените домофони в София, внедрени още по времето на соца се захранват и осигуряват комуникация посредством кабелно свързване. В новопостроените блокове и кооперации обаче кабелното свързване е не винаги възможно и желано. В този случай се залага на безжичната технология.

Трябва да се има предвид, че безжичните домофонни системи са на цени по-високи от тези на жичните устройства. Те покриват голяма част от функциите на комуникационната система за контрол на достъп, но при избора на модел е необходимо да се съобрази разстоянието между външния панел и вътрешния домофонен апарат.

При жично свързаните домофони от последно поколение, окабеляването е двужично. С преминаване към нов тип система, е възможно да се използва старото окабеляване. Когато сградата е завършена, а предстои изграждане на домофонната централа е възможно да се извършат редица преустройства във фасадата. Кабелите остават скрити, за да не бъдат изложени на различни въздействия, и за да не представляват заплаха за преминаващите.

Какво ви предлагаме?

Преди всичко, ви даваме възможност да закупите висок клас домофон на цена, отговаряща на вашите финансови възможности. Предлагаме продукти на водещи производители, като ценообразуването е съобразено с покупателната способност на българския потребител. Макар домофоните все още рядко да се използват в еднофамилните къщи, стойността на една голяма централа се разпределя между домакинствата, които ще я използват.

Домофоните, предлагани от нас притежават редица желани и търсени функции. С тях, освен комуникация с лица, намиращи се пред входа, е възможно да се управлява от разстояние електромеханичната брава на входната врата. Външните станции имат надеждно и икономично LED осветление, а комуникацията може да се осъществява със свободни ръце.

Освен цялостни системи, предлагаме и отделни компоненти, които бихте могли да интегрирате към наличната инсталация, както и да използвате за подмяна на повредени и лошо работещи части. В каталога ни ще откриете подходящата външна станция с различен брой бутони, домофонен телефон тип вътрешна станция, както и богата гама безжични звънци, акумулатори и LED сензори за движение.

Предлагаме продукцията на марките: Commax, Electra, Honeywell и Euromatica. Производителите, представени от нашата компания са гаранция, че закупеният от вас домофон е не само на по-ниски от обичайното цени, но и с уникален дизайн и голям брой съвършени работни възможности.

Наред с домофоните и отделните техни компоненти, осигуряваме и надежден професионален монтаж на системите, включващ и захранващото окабеляване. Свържете се нас, за да получите експертен съвет относно избора на домофона, отговарящ на вашите изисквания и цели.