Видеодомофони и видеодомофонни системи на топ цени, безжичен видеодомофон за къща — Евроматика

Видеодомофони

Покажи:
Подредба:

Евроматика ви представя своя асортимент от видеодомофонни системи. Това са устройства с огромно значение за удобството на съвременния човек. Без съвременния видеодомофон комуникацията в големите жилищни сгради би била невъзможна, но нека не забравяме, че уредите от този вид имат също и огромно значение и за сигурността.

Защо са толкова нужни?

Домофонът е едно от най-старите технологични изобретения. Замислен като интерком – средство за комуникация между обитателите на жилищните блокове и кооперации, днес той е безценна връзка със света отвън. Предлагането на богата гама решения прави възможно днес всеки дом да разполага с модерен видеодомофон. Достъпната цена на дори най-съвършените модели ви позволяват да си осигурите спокойствие и комфорт.

Интеркомът е нужна разработка, поради което през годините претърпя редица подобрения. Домофонът от миналото, с който скучаещите деца обичаха да си играят, е вече домофон с камера. Домофоните с видеокамера са важна част от системите за контрол на достъп, и не случайно. С тяхна помощ можете да виждате лица и събития, настъпили пред входната врата на вашия дом или жилищна сграда.

Модерният видеодомофон, какъвто ще намерите на различни цени, в зависимост от марка и възможности, ви позволява не само да чувате посетителите, застанали пред входната ви врата, но и да ги виждате. При различните модели камерата е с различен обхват. Различно е и качеството на изображението.

С добре подбран безжичен видеодомофон ще виждате изображения с висока разделителна способност. Ще наблюдавате входа на своята сграда не само през светлата част от денонощието, но и през нощта, стига камерата да е оборудвана с IR подсветка. С помощта на последно поколение IP видеодомофон пък, ще можете да се свързвате с главното устройство посредством мобилния си телефон, за да отговаряте на посетителски позвънявания и преглеждате заснетите събития от разстояние.

Една важна функция на домофоните, каквато е налична и при съвременните видеодомофони на цени от около 100 лв, е възможността за управление на входната врата. Неслучайно тази технология се числи към системите за контрол на достъпа. Видео домофонът ви позволява да управлявате от дистанция входни врати с електро-механично заключване.

Високотехнологичният видеодомофон ви дава сигурност и удобство, позволявайки ви да комуникирате от разстояние с непознати лица, озовали се по някаква причина пред вратата ви. Същевременно с него си спестявате нуждата да напускате дома си, за да посрещнете очаквани гости. С натискането само на един бутон, ще им предоставите достъп до сградата, била тя семейната ви къща или голям жилищен блок.

Как да изберете правилния за своите нужди?

Основен фактор при избора на видеодомофони е тяхната цена, но не само. На първо място трябва да се вземе предвид каква численост от вътрешни устройства ще използва дадена система. На пазара се предлагат както многоабонатни станции, така и еднофамилни разработки, състоящи се от външна и различен брой вътрешни станции.

На частните си клиенти препоръчваме безжичния видеодомофон Wi-Fi, какъвто ви предлага престижната марка Dahua. Системата е лесна за инсталиране и управление. Безжичното свързване ви спестява разходите и времето за окабеляване. Наред с това, фасадата на дома ви няма да се загрозява от висящи и оплитащи се кабели.

Безжичният апарат на Dahua е също съвършена видеодомофонна система на достъпна цена, поддържаща до 20 външни панела – един основен и 19 вторични. Тя е идеално решение и за жилищни кооперации, но за големите блокове е нужна многоабонатна централа. Разработката на китайската компания разполага със 7-инчов цветен TFT LCD дисплей, чувствителни бутони и опция за отваряне на врати и портали.

На многобройните семейства в блоковете, можем да предложим подходящите безжични домофони с камера тип централа. Те са идеално решение, когато окабеляването е невъзможно или нежелано. Те разполагат с автономно 12V захранване и могат да се свържат към безжични и кабелни PоE през интерфейса посредством RJ45 коаксиален кабел.

Професионална консултация и монтаж – важен фактор за безупречната работа на системата

Независимо дали търсите видедомофон за къща или ви е нужен домофон видеодомофон за блок с много домакинства/абонати, ние ще ви предложим правилното решение. Имайте предвид, че домофоните с камери могат да бъдат с много атрактивен дизайн, но това не означава, че всички модели могат да ви предложат нужната функционалност.

Ние сме на ваша страна, затова сме готови да ви съдействаме с експертна консултация, относно избора на видео домофон. Наред с удачната за вашите възможности цена, ще съобразим и начина на свързване на системата, спрямо вашите предпочитания. Поверете на нас и монтажа, дори когато се касае за безжичен тип видео домофони. Ще направим желаните настройки и ще ви обучим да използвате системата по лесен и правилен начин.

✅ Ограничават ли стените и други препятствия обхвата на безжичния видеодомофон❓

Да. Посоченият от производителя обхват се отнася преди всичко за чиста от препятствия линия. Наличието на стени по трасето намаляват обхвата в различна степан. Например тухлените стени намаляват безжичния обхват на устройството повече отколкото тези от гипсокартон. По същия начин преградите с метална рамка понижават сигнала повече, отколкото тези с дървена рамка. Също така стена, изпълнена с проводници ще влоши много повече обхвата, в сравнение със стена, в която са вградени само 1-2 кабела. Дали даден видеодомофон ще работи добре във вашия дом, най-добре може да се определи от специалист.

✅ Кои са плюсовете и минусите на безжичните домофонни системи❓

Ключово предимство на безжичната домофонна система е улесненият монтаж и бързо преминаване към употреба. Липсата на окабеляване за захранване и пренос на сигнал, ви позволява сами да инсталирате такова устройство в дома си. Безжичният пренос на сигнала обаче е по-уязвим на външни смущения и загуби. Съществува и риск от хакерски атаки при устройствата без криптиран код за достъп.

✅ Мога ли да поискам от вас да монтирате закупената от мен домофонна система❓

Макар да са сочени за по-лесни за монтиране и интеграция, видеодомофоните си остават сложни устройства, нуждаещи се от правилно инсталиране и допълнителна настройка на различните функции Ето защо ние от фирма Евроматика се занимаваме не само с продажба и доставка, но и с монтаж на всички видове домофонни системи, представени в продуктовия ни каталог. Свържете се с нас, за да уточним подробностите за монтаж.