Боларди - автоматични и стационарни потъващи прегради и паркинг ограничители — Евроматика

Боларди

Покажи:
Подредба:

От Евроматика можете да се снабдите и с последно поколение боларди. Това са специфичен вид съоръжения, използвани за ограничаване преминаването на моторни превозни средства в обособен периметър. Болардът е потъваща в земята механична преграда под формата на високозащитен метален цилиндър. Основното предимство се състои в постигането на гъвкавост при ограничаване и разрешаване на преминаването.

Какво представляват?

Охранителните боларди са важна част от системите за контрол на достъпа, използвани за управление на пътни участъци и паркинг зони. Те действат еднакво ефективно като физическа и визуална бариера, и включват огромно разнообразие от форми, размери и дизайни. Управлението им може да бъде механично и автоматично.

Болардите, наред с останалите паркинг решения имат за цел да защитят живота на хората и имуществото, създавайки контролиран трафик на преминаващите автомобили.  Служат основно за обособяване на пешеходни зони в градските центрове, а също и на места с висока историческа стойност. Поради все по-достъпната им цена навлизат масово и в охраната на търговски обекти и жилищни квартали.

Как да изберете подходящото решение за своя обект?

За да изберете подходящия тип боларди, е нужно на първо място да вземете предвид площта на зоната, нуждаеща се от защита. Болардите могат да се използват и като единични бройки, а също по двойки и  в обособени групи. Управлението им се осъществява отново поединично или на секции.

Използването на боларди цели не само защита на даден периметър, но и обезпечаване спокойствието на пешеходците в конкретната зона. За разлика от други съоръжения за периметрова охрана - метални портали и паркинг бариери, болардът не възпрепятства пешеходното преминаване, а само това на превозните средства.

На повечето места рискови фактори, които следва да се вземат предвид са сходни, но освен сигурността, цялостната стратегия при проектиране трябва включва и специфичните изисквания за достъп, както и естетическата стойност на самия обект. Важно е да се помисли какъв е типът на превозните средства, преминаващи в защитената зона, а също и какъв е интензитетът на  трафика.

Ако болардите се използват с цел защита на пешеходците от автомобилния трафик, то следва да се заложи на удароустойчивите съоръжения, класифицирани спрямо съответния стандарт.  Противоударни боларди се използват масово в големите градове на рискови инфраструктурни места. Предвид факта, че при острите завои е най-вероятно водач да изгуби контрола над управлението на своя автомобил, сградите, намиращи се на кръстовища, се нуждаят силно от предпазните „скриващи се” колони.

Пълно съдействие на достъпна цена

Бюджетът е не по-малко важен при изграждането на пешеходна зона. Различните обекти оперират с различен обем финансови средства, а това определя в голяма степен не само вида на болардите, които ще се използват, но и техния брой. Подобна финансова инвестиция може да бъде рентабилна единствено, ако с проекта се заеме квалифициран специалист.

Нашата компания е готова да ви съдейства не само с предоставяне на конкретен тип болард, но и с цялостно проектиране и внедряване на анти паркинг съоръжението. Осигуряваме и експлоатационна поддръжка на внедрените от нас системи за контрол на достъп. От услугите ни могат да се възползват както държавните институции, така и бизнес инвеститори и частни клиенти.

Предлагаме автоматично прибиращи се боларди на престижната марка Motorline. По желание на клиента е възможно добавяне на дистанционно управление и сигнали светлини, осигуряващи идеална видимост за водачите на МПС.

✅ От какви материали се изработват болардите и кой материал за какви приложения е подходящ❓

Болардите се изработват от различни материали, спрямо местоположение и начин на използване. Сред тях са: чугун, лят алуминий, мека стомана, полиуретан, бетон, неръждаема стомана, рециклирана пластмаса и дървесина. Чугунът е подходящ за пешеходни зони и търговски площи, пластично желязо – около пътни артерии и пред магазини, полиуретан – крайбрежни алеи, пешеходни зони и точки за достъп (ниско тегло, лесни за махане), Мека стомана - търговски центрове, индустриални обекти, паркинги. Неръждаема стомана - модерни разработки. Рециклирана пластмаса - проекти с малък бюджет. Отлят алуминий - точки за достъп, паркинг зони (сменяеми, ниско тегло).

✅ Какво е средното тегло и височина на болардите❓

Болардите са налични в множество различни размери, но най-често приложими са следните: пластично желязо/чугун - 45кг / 985мм; PU - 22кг / 985мм; бетон - 90кг / 450мм или 220кг / 900мм; мека стомана - 25кг / 900мм; Неръждаема стомана - 20кг / 1000мм. по заявка.

✅ Кои са допълнителните възможности за използване и управление на болардите❓

Ние от Евроматика ви предлагаме автоматично прибиращи се боларди на престижната марка Motorline. По желание на клиента е възможно добавяне на дистанционно управление и сигнали светлини, осигуряващи идеална видимост за водачите на МПС.