Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!
Промоция Монокристален соларен панел Risen 500W - Half-Cut – Двойно- лицев

Монокристален соларен панел Risen 500W - Half-Cut – Двойно- лицев

Код на продукта: Risen 500W - Bi-Facial
Наличност: няма
402.00лв. 345.60лв. с ДДС
Без ДДС: 288.00лв.

Телефон за поръчки

0888 817 933

- ИЛИ -

0887 488 800

ГАРАНТИРАНО ВИСОКО КАЧЕСТВО

БЪРЗА ДОСТАВКА ЗА БЪЛГАРИЯ

ВЪМОЖНОСТ ЗА ВРЪЩАНЕ И ЗАМЯНА

КОНСУЛТАЦИЯ С НАШ СЪТРУДНИК

Монокристален соларен панел Risen 500W - Half-Cut – Двойно- лицев (Bi-Facial)

Risen Energy e водещ производител на високопроизводителни фотоволтаични панели. Компанията, основана през 1986 г., е уважаван доставчик на фотоволтаични решения по целия свят. Risen Energy е един от пионерите във фотоволтаичната индустрия и е признат за експерт в изследването и разработването на нови продукти. 

Характеристики на продукта:

 • 12 години гаранция на продукта,
 • 25-годишна линейна гаранция за изходна мощност,
 • Устойчивост на механични натоварвания 2400Pa и сняг 5400Pa
 • Двустепенно EL управление гарантиращо най-висока ефективност на продукта
 • Антирефлексната повърхност и повърхността против оцветяване минимизира загубата на енергия поради натрупване на прах и мръсотия
 • PID съпротивление

Параметри:

 • Тип: монокристален модул
 • Максимална мощност: 500W
 • Ефективност: 20,4%
 • Температурен коефициент на Pmax: -0,36% / ° C
 • Voc: -0,28% / ° C
 • Рамка: анодизиран алуминий, сребро
 • Размери: 2220 x 1102 x 40 мм
 • Тегло 25 кг/бр

Нашата компания може да предостави различен брой соларни панели 500W с марка Risen на ексклузивна цена. Предлагаме ви монокристален двойно-лице PV модул с Half-Cut дизайн. Панелът е с антирефлексна повърхност и повърхност против оцветяване, което минимизира загубата на енергия поради натрупване на прах и мръсотия. Предлага се с 12 години гаранция и 25-годишна линейна гаранция за изходна мощност.

Особености на монокристалните соларни панели

Монокристалните фотоволтаични панели се превърнаха във водеща технология в областта на възобновяемата енергия, предлагайки висока ефективност и надеждност при преобразуването на слънчевата светлина в електричество. 500-ватовият двойно-лицев Half-Cut панел представлява усъвършенстван образец на тази технология, включващ функции, предназначени да подобрят неговата производителност и ефективност.

Какво всъщност представляват панелите „Monocrystalline”? На първо място, те се произвеждат от единична кристална структура, обикновено силиций. Тази монокристална структура позволява по-организирано и равномерно подреждане на атомите, което води до по-висока ефективност в сравнение с други видове слънчеви панели.

Капацитетът от 500 W обозначава изходната мощност на панела при стандартни тестови условия. Това е соларен панел 500 W с голям капацитет и ефективност 20,4%, подходящ за жилищни и търговски приложения.

Технология Half-Cut Cell

Монокристалните панели са известни с високата си ефективност и елегантен дизайн. Производителите често проучват иновативни подходи за подобряване на тяхната производителност. Една такава тенденция включва използването на половин срязани соларни клетки.

В този дизайн стандартните клетки са наполовина и всяка половина работи независимо. Тази конфигурация може да намали загубата на мощност поради засенчване и да увеличи общата ефективност. Дизайнът "Half-Cut" е технологичен напредък, който подобрява цялостната производителност на фотоволтаичните панели. Традиционните модули имат серия от взаимосвързани клетки и когато една клетка е засенчена или не работи, това се отразява на работата на целия панел.

Технологията Half-Cut разделя соларните клетки на две половини, свързани последователно, което намалява въздействието на засенчване или неизправности в една част на панела, а това води до по-висока ефективност и подобрена издръжливост на този тип соларни панели 500W.

Чрез намаляване на вътрешното съпротивление и минимизиране на въздействието на несъответствието на ниво клетка, технологията за половин срез има за цел да подобри производителността на соларните панели Risen, особено в реални условия, където засенчването може да бъде проблем. Освен това може да подобри издръжливостта и надеждността на системата от слънчеви панели.

Двойно-лицев дизайн

Характеристиката "Двойно-лицев" се отнася до способността на слънчевия панел да улавя слънчевата светлина както от предната, така и от задната страна. Традиционните PV модули абсорбират слънчевата светлина само от предната страна, но двустранните използват отразената слънчева светлина от околната среда, увеличавайки общия добив на енергия.

Този дизайн е особено полезен, когато панелът е инсталиран в среда с високо албедо, където повърхностите отразяват значително количество слънчева светлина, като заснежени зони или места с отразяващи повърхности.

Подобрена ефективност и експлоатационен живот

Комбинирайки предимствата на монокристалната технология, наполовина срязаните клетки и двустранния дизайн, монокристалният фотоволтаичен панел 500 W предлага повишена ефективност при преобразуването на слънчевата светлина в електричество.

Монокристалната структура осигурява високи нива на преобразуване на енергия, докато дизайнът с половин срез минимизира загубата на мощност поради засенчване или неизправности в клетката. Двустранната (двойно-лицева) функция допълнително повишава ефективността на панела, като улавя слънчевата светлина от различни ъгли.

Монокристалните слънчеви панели са известни със своята здрава конструкция и дълъг работен живот. Еднокристалната структура повишава устойчивостта на панела на износване, осигурявайки издръжлива и надеждна система за генериране на електрическа енергия. В допълнение, Half-Cut дизайнът допринася за дълголетието на панела чрез минимизиране на въздействието на потенциални проблеми в отделните клетки.

Приложение

Монокристалният PV модул RISEN 500W с двойно-лицев дизайн е подходящ за редица приложения. В жилищни условия той може да се използва за захранване на домове или за допълване на енергийните нужди. В зависимост от климатичните условия в региона, сезона и правилната експозиция на панела, той може да захранва основни битови консуматори.

В търговски и индустриални приложения тези панели могат да бъдат интегрирани в по-големи слънчеви масиви, за да генерират значителни количества електроенергия. Тяхната висока ефективност ги прави полезни за имоти с ограничено пространство, тъй като увеличават максимално производството на енергия в рамките на по-малка енергийна инсталация.

Високата ефективност на панела от 500 вата осигурява оптимално производство на енергия с минимално въздействие върху околната среда. Чрез генериране на електричество от слънчева светлина, нашите монокристални панели помагат за намаляване на зависимостта от изкопаеми горива и намаляване на разходите за комунални услуги.

Температурен коефициент на Pmax: -0,36% / ° C

Монокристалните фотоволтаични панели 500w имат температурен коефициент на Pmax: -0,36% / ° C. Терминът "Температурен коефициент на Pmax" се отнася до температурната зависимост на максималната изходна мощност (Pmax) на фотоволтаична (PV) клетка или модул. В случая Pmax представлява максималната електрическа мощност, която може да бъде генерирана при стандартни условия на изпитване (STC), които обикновено включват специфично ниво на интензитет на слънчева светлина и определена температура.

Температурният коефициент се изразява като процентна промяна в максималната изходна мощност на градус по Целзий. В конкретния случай температурният коефициент от -0,36% / °C означава, че за всяко повишаване на температурата с 1 градус по Целзий над стандартните условия на изпитване, максималната изходна мощност на соларните  Risen панели ще намалее с 0,36%.