Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!

Монокристален фотоволтаичен панел Longi Solar 455W

Код на продукта: Hi-Mo 450W
Наличност: няма
По запитване

Телефон за поръчки

0888 817 933

- ИЛИ -

0887 488 800

ГАРАНТИРАНО ВИСОКО КАЧЕСТВО

БЪРЗА ДОСТАВКА ЗА БЪЛГАРИЯ

ВЪМОЖНОСТ ЗА ВРЪЩАНЕ И ЗАМЯНА

КОНСУЛТАЦИЯ С НАШ СЪТРУДНИК

Вече не се предлагат!

 

Монокристален фотоволтаичен панел Longi Solar - 455W   

Модел: LR4-72-HPH-455M 

Мощност на фотоволтаичния панел: 455W

( Цена за над 30 бр.: 285 лв. без ДДС за бр.)

Технология: Half Cut - Mono

Ефективност на модула до 21,2% 

Тегло: 23.3 кг.

 

Размер: 2094x1038x35 мм

Клетки: 144 (6x24)

Стъкло: 3.2мм

Tier 1

Технически характеристики

Монокристалният фотоволтаичен панел Longi 455W е с отлично качество и висока ефективност – 21,2%. LONGi доставя своите соларни модули, характеризиращи се със стабилни и надеждни характеристики, на 6 континента, в 85 страни и региони, за да освети света, предоставяйки енергия от бъдещето с ниски въглеродни емисии.

Технически предимства на технологията Half Cut при соларните модули

455-ватовият соларен панел на Longi е базиран на Half Cut технологията, която помогна на слънчевите модули да работят с по-голяма ефективност и производителност. Полуклетъчните модули имат соларни клетки, които са разрязани наполовина, което увеличава производителността и издръжливостта на модула. Традиционните панели с 60 и 72 клетки ще имат съответно 120 и 144 полуформени клетки.

Монокристалните панели със срязани наполовина клетки са по-устойчиви на сянка от традиционните соларни елементи. Това не е така, защото клетките са били разрязани наполовина, а по-скоро е в резултат на методите на окабеляване, използвани за свързване на клетките в панела.

При пълноклетъчните стандартни соларни панели клетките са свързани в редове. Ние наричаме това серийна връзка. В схемите за последователно свързване, ако една клетка в реда е засенчена и не произвежда мощност, целият ред клетки ще спре да произвежда мощност. Тук 2/3 от низовете на клетките са активни, произвеждайки само 67% от изходната мощност.

Но когато има сянка върху полуизрязания елемент, вместо три клетки както е при стандартен слънчев панел, наполовина изрязаният има 6 клетки, което го прави 6-струнен панел. Едно малко петънце сянка върху наполовина изрязана клетка прави нещата интересни.

Намаляване на ефектите на гореща точка:

Когато един соларен елемент в низ от клетките на панела е засенчен, всички предишни незащриховани клетки могат да изхвърлят енергията, която произвеждат, в първата засенчена клетка като топлина. Това създава гореща точка, която потенциално може да повреди фотоволтаичния модул, ако продължи дълго време.

Два пъти повече струни на клетките означава намалена на половина топлина. Но тъй като засенчената клетка има само половината площ за излъчване на топлина, намалената обща генерирана топлина ще бъде по-малко вредна за панела Longi Solar 455W. В резултат на това неговата устойчивост на щети от горещи точки ще се повиши.