Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!

6 мм Соларен кабел с UV защита - Черен

Код на продукта: Cable-6mm²-N
Наличност: В наличност
2.50лв. с ДДС
Без ДДС: 2.08лв.
Кол-во:

Телефон за поръчки

0888 817 933

- ИЛИ -

0887 488 800

ГАРАНТИРАНО ВИСОКО КАЧЕСТВО

БЪРЗА ДОСТАВКА ЗА БЪЛГАРИЯ

ВЪМОЖНОСТ ЗА ВРЪЩАНЕ И ЗАМЯНА

КОНСУЛТАЦИЯ С НАШ СЪТРУДНИК

Соларен кабел (едножилен) за свързване на фотоволтаични панели във фотоволтаични инсталации, използвани успешно в и извън сградите. 6-милиметровият соларен кабел с UV защита се използва и за връзките между контролера на слънчевия заряд и батериите. Между батериите и инвертора се използват много по-дебели кабели, които се оразмеряват според броя на батериите и разстоянието до инвертора. 

Свойства:
Температурен диапазон: от -40 до +85 градуса C
Червена съполимерна изолация, без халоген
Калай - фини медни проводници 0295 / IEC60228 VDE клас 5
Силен токов капацитет
Номинално напрежение 1,8 / 3 kV AC / 2,5 / 5 , 0 kV DC
Ниска токсичност, огнезащитен и гъвкав
Гладък външен слой IEC 60332-1
Сертификати: TUV (2,5 mm, 4 mm, 6 mm)
Цвят: Черен

Доставка: Продава се на линеен метър!
Можете да поръчате желаната дължина на кабела от метър на метър. Фиксирана инсталация и в гъвкави приложения със свободно движение, без големи усилия при сцепление. Кабелът е подходящ за монтаж в сухи и влажни помещения или дори на открито при пряко слънчево лъчение, съгласно DIN EN 60228.

Едножилният соларен кабел 6мм е предназначен за изграждането на фотоволтаични системи. Проводникът с напречно сечение 6 кв. мм се състои от множество калайдисани фини медни проводници. Отгоре е покрит с двоен слой полиетиленова изолация, позволяваща употреба в агресивна среда и в екстремни експлоатационни условия.

Технически характеристики на соларния кабел

Изолацията на кабела за фотосоларни системи се среща в два цвята – червен и черен. Кабелите от първия тип са предназначени за положителни проводници, а вторият - за отрицателни. Използването на продукти с различни цветове улеснява монтажа и предотвратява обръщането на полярността.

Проводникът, който ви предлагаме е с червена съполимерна изолация, без съдържание на халогени. Като цяло е продукт с ниска токсичност и висока гъвкавост, който е и огнезащитен, осигурявайки безопасността на фотоволтаичната централа в случай на пожари. Може да се използва на открито и закрито, включително в условия на висока влажност и пряко слънчево лъчение, съгласно DIN EN 60228.

Предлагаме ви продукт с редица предимства, сред които:

  • Отлична електропроводимост;
  • Устойчив на ултравиолетови лъчи;
  • Устойчивост на агресивни химически агенти;
  • Устойчивост на влага и неблагоприятна температура;
  • Висок клас на гъвкавост (пети), супер здравина.

Кабелът може да служи за изграждане на слънчеви инсталации повече от 30 години, при условие че бъде правилно използван. Работната му температура е от -40 до +85 градуса. Приложим във фиксирани и гъвкави инсталации със свободно движение, без големи усилия при сцепление.

При вземането на решение за напречното сечение на кабела е важно да се вземе предвид неговата дължина, както и мощността на слънчевите панели. Ако имате затруднения с избора, моля, свържете се с наш консултант. Имайте предвид, че едножилният 6-милиметров соларен кабел с UV защита се използва главно за изграждане на връзките между контролера на слънчевия заряд и батериите и за свързване на фотоволтаични панели.

Специално проектиран за фотоволтаични системи

Едножилният кабел със сечение 6мм е предназначен специално за изграждане на соларни системи. Представлява едножилен проводник, облечен в двойна водоустойчива изолация от полиетилен с гладка структура. Външната изолация е устойчива на UV лъчение, така че кабелът може да бъде положен на покривни конструкции без допълнителна кутия или гофре. TUV-сертифициран продукт.

Кабелът е специално проектиран за свързване на компоненти на фотоволтаични инсталации вътре и извън сградите. Може да се използва и за подключване на оборудване с високи механични изисквания и работа при екстремни метеорологични условия. Използва се за постоянна връзка.

Проводникът се характеризира с висока устойчивост на топлина, студ, масла, абразиви, озон, ултравиолетова радиация. Има подобрена реакция на огън: ниски емисии на дим, незапалим, не отделя водород. Максимално гъвкав, лесно се усуква, заема малко място, има много висока механична якост и дълъг експлоатационен живот.

Бърза поръчка

6 мм Соларен кабел с UV защита - Черен × 1 бр.

Цена: 2.50лв.