Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!

4 мм Соларен кабел с UV защита - Черен

Код на продукта: Cable-4mmp-N
Наличност: В наличност
2.00лв. с ДДС
Без ДДС: 1.67лв.
Кол-во:

Телефон за поръчки

0888 817 933

- ИЛИ -

0887 488 800

ГАРАНТИРАНО ВИСОКО КАЧЕСТВО

БЪРЗА ДОСТАВКА ЗА БЪЛГАРИЯ

ВЪМОЖНОСТ ЗА ВРЪЩАНЕ И ЗАМЯНА

КОНСУЛТАЦИЯ С НАШ СЪТРУДНИК

Соларен кабел (едножилен) за свързване на фотоволтаични панели във фотоволтаични инсталации, използвани успешно в и извън сградите. 4-милиметровият соларен кабел с UV защита се използва и за връзките между контролера на слънчевия заряд и батериите. Между батериите и инвертора се използват много по-дебели кабели, които се оразмеряват според броя на батериите и разстоянието до инвертора. 

Свойства:
Температурен диапазон: от -40 до +85 градуса C
Червена съполимерна изолация, без халоген
Калай - фини медни проводници 0295 / IEC60228 VDE клас 5
Силен токов капацитет
Номинално напрежение 1,8 / 3 kV AC / 2,5 / 5 , 0 kV DC
Ниска токсичност, огнезащитен и гъвкав
Гладък външен слой IEC 60332-1
Сертификати: TUV (2,5 mm, 4 mm, 6 mm)
Цвят: Черен

Доставка: Продава се на линеен метър! Макс. 500 метра (макара).

При изграждането на фотоволтаични системи, често се използва соларен кабел 4 мм. Кабелът, който ви предлагаме, е с точно такава дебелина и снабден с UV защита. Той е специално проектиран за използване в PV енергийни системи, където излагането на слънчева светлина и външни възздействия е неизбежно. Тези кабели са проектирани да издържат на суровите условия на околната среда, притежавайки изключителна издръжливост и дълъг експлоатационен живот.

По какво соларният кабел се различава от останалите кабели?

Една от основните разлики между соларния кабел и другите видове кабели се крие в неговата конструкция и материали. Соларните кабели обикновено са изработени от висококачествени, устойчиви на UV лъчи материали като омрежен полиетилен (XLPE) или етиленпропиленов каучук (EPR).

Тези материали са избрани заради способността им да издържат на продължително излагане на слънчева светлина, без да се влошава качеството им или да стават чупливи, което е от решаващо значение за външни приложения.

Функцията за UV защита при тези кабели е от съществено значение, тъй като продължителното излагане на слънчева светлина може да влоши изолацията и обвивката на конвенционалните проводници, което води до преждевременна повреда и риск за безопасността. Кабелите, устойчиви на ултравиолетови лъчи, са специално формулирани, за да устоят на вредното въздействие на ултравиолетовото лъчение, осигурявайки надеждна работа и безопасност в дългосрочен план.

Съответствие с индустриалните стандарти

В допълнение към UV защитата, соларните кабели са проектирани да отговарят на специфични индустриални стандарти и разпоредби, касаещи фотоволтаичните енергийни системи. Например, те трябва да са в съответствие със стандарти като TÜV, EN или UL, които гарантират, че отговарят на строгите изисквания за производителност, безопасност и надеждност в соларни инсталации.

Друго важно съображение е цветът на кабела. Въпреки че самият цвят не влияе на производителността, той може да има практически последици за инсталирането и поддръжката. Например, някои соларни кабели се предлагат в отличителни цветове като черно или червено, което ще помогне на монтажниците да разграничат различните вериги или компоненти в системата. Това цветно кодиране може да опрости задачите за отстраняване на неизправности и поддръжка, особено при сложни инсталации с множество кабели и връзки.

Бърза поръчка

4 мм Соларен кабел с UV защита - Черен × 1 бр.

Цена: 2.00лв.