Литиево йонни акумулатори за фотоволтаични системи — Евроматика

Литиево йонни

Покажи:
Подредба:

Оптимален избор от литиево йонни фосфатни акумулатори LifePo4 ви предлага Евроматика в този раздел на фирмения си уебсайт. Изборът ви се простира между продукти на престижната марка Ultimatron France и FRONIUS, които се различават основно по своя капацитет на съхранение. Качеството, ефективността и дългият работен цикъл, наред с краткото време за зареждане и висока дълбочина на разреждане са валидни за всички продукти в раздела.

Характеристики на вида

Батерията е изключително важен компонент на фотоволтаичните системи. Тя позволява генерираната от слънчевата светлина електрическа енергия, да се съхранява за по-късно използване, когато процеса на генериране е невъзможен. На пазара се предлагат различни видове акумулатори, като един от най-ефективните е литиево-йонният тип.

Литиево йонните батерии са предпочитани заради високата им енергийна плътност и ниската цена за цикъл. Съществуват около шест общи химични разновидности на литиевата батерия, всяка със своите уникални предимства и недостатъци. За приложенията за възобновяема енергия преобладаващата химия е литиев железен фосфат (LiFePO4). Тя се отличава с отлична безопасност, голяма термична стабилност, високи оценки на тока, дълъг живот на цикъла и толерантност към злоупотреби.

Батериите Ultimatron са с повече от 95% ефективност. Това означава, че с тях ще имате на разположение над 950 W мощност. По-високата ефективност означава по-бърз заряд на батерията. В зависимост от конфигурацията на вашата система, то също може да означава, че имате възможност да закупите по-малко соларни панели, батерия с по-малък капацитет и по-малък резервен генератор.

В сравнение с оловно-киселинните и другите видове литиеви батерии, литиево-йонните предлагат значителни предимства, включително подобрена ефективност на разреждане и зареждане, по-дълъг живот и способност за дълбок цикъл на разряд при запазване на мощността.

Акумулаторите от конкретния вид, включително продуктите с марка Fronius се предлагат на по-висока цена, която е обаче напълно оправдана предвид по-малките разходи при експлоатация и по-дългия експлоатационен период. Те са с по-голям използваем капацитет, по-безопасни за околната среда и по-леки от останалите разработки. Акумулаторите Li-ion са PSOC-толерантни, температуро толерантни и осигуряват постоянно захранване.