Слънчеви батерии и соларни акумулатори за фотоволтаични системи на топ цени — Евроматика

Слънчеви батерии

Покажи:
Подредба:

Слънчеви батерии или соларни акумулатори са основният компонентна фотоволтаична или хибридната система за отдалечени райони. Слънчеви батерии са предназначени за съхранение на енергията, произведена през деня от слънчеви фотоволтаични панели и вятърни турбини. Батериите за тези системи са със специална конструкция, без поддръжка и издържат на голям брой на заряд-разряд.

Слънчеви батерии са все по-масово използвани за продуциране на електроенергия чрез съхранение и преобразуване на слънчева светлина. Категорията ни предлага акумулаторни слънчеви акумулатори с цени, изгодни за всеки потребител, желаещ да се възползва от слънчевата енергия в пределите на дома, офиса или на отдалечено място сред природата. Ролята на акумулаторът във фотоволтаичната система е складиране на енергията от панелите. Заредената соларна батерия е готова за използване през нощта или в условия с понижена слънчева светлина. 

Соларен акумулатор за ток 

Стандартните за соларни акумулатори цени се определят от конструкцията и капацитетът на батерията, като за различните процеси, в които се използват, са необходими точно определени параметри на устройството. Най-общоизвестната тяхна функция е слънчеви батерии за производство на ток в домашни и индустриални условия. Когато функционират със зареден акумулатор, соларните системи са активни през деня и нощта. Съответно колкото по-висок е капацитетът на соларни акумулатори за ток, толкова повече електроенергия предоставят на съответната система. 

Предимство имат AGM и геловите необслужваеми батерии, както и тези с дълбок цикъл на разряд. Absorbent Glass Mat e вариант, при който електролитната течност е с желеобразна гел консистенция, нанесена върху плочи от стъклени влакна. Геловият акумулатор също работи с пастообразна субстанция, а двата варианта слънчева батерия за ток се наричат още “сухи“. Селекцията ни разполага с AGM и GEL акумулатори на Rolls с капацитет, достигащ над 3000 aH. 

Автономна соларна мрежа 

Соларни батерии за съхраняване на електричество се използват при огромен брой системи, функциониращи чрез електроенергия. Слънчевите лъчи се събират чрез фотоволтаични панели от полупроводникови материали като силиций. Панелът се среща в три варианта, като най-високофункционалният е моноблокът от силициеви монокристали, следван от тънкослойните плоскости с покритие от силиций, които понижават производителността си. 

Съчетанието им с акумулатор е срещано при автономните соларни системи, които са независими източници на електроенергия. Специално за тях Rolls предлага оловно-киселинни тягови батерии с доливане на електролит, подходящи за вградена подемна сила в превозни средства, включително сухоземни и морски. Те са изключително предпочитани заради достъпната си цена. 

Соларна батерия с дълбок цикъл на разряд е предпочитана заради устойчивостта си и дълготрайното подаване на електрически ток. Каталогът ни предлага продукти на Rolls, Jarret, MW Power, Newmax и Caranda, като последният производител предлага AGM GEL от ламелни пластинки с пълнеж от Nano Gel, който осигурява бавно и дълготрайно разреждане. 

Всички тези продукти предлагат енергийна независимост. Различният номинален капацитет определя и стойността на батериите, като мощността над 1000 aH предоставя изключителна продуктивност в електрозахранването на домакинство или индустриален завод. Темпът на работа на стандартни соларни акумулатори от този тип осигурява до 1200 цикъла при 30% разряд и 600 цикъла за 50% разряд, което е оптимален режим на работа за непрекъснато и качествено осигуряване на електроенергия. 

Соларно затопляне на вода и отоплителни уреди 

Слънчевата светлина е позната със свойствата си за стопляне на вода. Автономните соларни системи с бойлер са прекрасно решение за осигуряване на гореща вода при условия, непозволяващи достъп до електричество. Такава система обикновено се състои от фотоволтаичен панел, термостат, разширителен съд, бойлер (евентуално с резервоар) и инвертор за преобразуване на акумулаторната енергия в променлив ток за директно захранване, складиращ определено количество енергия. 

Батерията може да съхрани различно количество енергия, в зависимост от капацитета си. При избор на подходящ акумулатор с дълбок разряд, една батерия би могла да продуцира електричество целогодишно, имайки предвид че фотоволтаичните панели и колектори оползотворяват светлината и при облачно време. Селекцията ни предлага соларна батерия с цени, доста по-изгодни от повечето предложения в търговската мрежа. 

Слънчевата енергия е в състояние да изключи напълно необходимостта от отопление с използване на електричество, дърва или горива като газ и нафта. То се постига чрез оползотворяване на соларните ресурси от затоплянето на вода. Водното отопление е ефективен вариант за битовите нужди на къщи, вили и хотелски комплекси сред природата, като изградената система обикновено е автономна и свързана със соларен акумулатор за отопление. 

Соларната енергия се концентрира върху колектори-тръби или плоски фотоволтаични панели, които отдават неизползваният капацитет от нея на акумулаторът или директно затоплят структурата на къщата. От магазинът ни можете да закупите слънчева батерия за отопление с цени, достатъчно изгодни, за да обмислите цялостната замяна на електрификацията с възобновяема слънчева енергия. 

Организирането на битовите процеси в еднофамилна къща е възможно и доста рентабилно чрез фотоволтаична система. Използването единствено на природните ресурси за всички дейности в домакинството се осъществява чрез съхранение на събраният заряд в слънчеви батерии за къща, които се характеризират с висока устойчивост на разреждане и бързо възстановяване на заряд. 

Литиево-йонните модели осигуряват повече независимост, продуктивност и устойчивост от оловно-киселинните варианти за зареждане. Продуктите на Fronius адаптират капацитетът си спрямо конкретни устройства и ситуации. Това предимство ги превръща в подходящ вариант за интегриране в много разнообразни соларни системи.

✅ Какви видове слънчеви батерии се предлагат на пазара❓

Видовете соларни батерии, използвани за съхранение на генерираната от соларния панел енергия биват: AGM, гелови, литиево-йонни и течни. Продуктовата ни гама включва всяка от изброените разработки. При колебания, ние ще ви съдействаме да изберете най-подходящата технология за вашите цели и бюджет.

✅ Кой акумулатор е по-добър за автономна соларна система – литиев или оловен❓

В своята практика сме виждали много автономни системи, в които оловно-киселинните акумулатори са се проваляли. Ако бъдат обслужени, те работят няколко години, но след това губят капацитета си. През последните няколко години работим основно с литиево-йонни батерии, и въпреки че системите с тях са доста по-сложни и скъпи, те имат значителни предимства.

✅ С какво AGM и геловите батерии са по-добри от останалите❓

AGM и геловите соларни батерии имат редица предимства пред останалите технологии, едно от които е, че са необслужваеми. И двата вида спадат към така наречените „сухи” акумулатори, при които електролитната течност е с гелообразна консистенция или под формата на пастообразна субстанция. Асортиментът ни включва AGM и GEL акумулатори с марка Rolls с капацитет, достигащ над 3000 aH.