Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!

Слънчев бойлер 120L с колектор 1 бр. x 2.00m2 - затворена система

Код на продукта: PS-0002
Наличност: В наличност
1 490.00лв. с ДДС
Без ДДС: 1 241.67лв.
Кол-во:

Телефон за поръчки

0888 817 933

- ИЛИ -

0887 488 800

ГАРАНТИРАНО ВИСОКО КАЧЕСТВО

БЪРЗА ДОСТАВКА ЗА БЪЛГАРИЯ

ВЪМОЖНОСТ ЗА ВРЪЩАНЕ И ЗАМЯНА

КОНСУЛТАЦИЯ С НАШ СЪТРУДНИК

Слънчев бойлер 120L с колектор 1 бр. x 2.00m2 - затворена система

Работи с гликол до -35 градуса, (при условие, че слънчевата инсталация е много добре изолирана).
Системата подгрява гореща вода непрекъснато, целогодишно.

Системата се състои от:

 • 2.00 m2 Соларен колектор - 1 бр
 • Слънчев бойлер 120 L - 1 бр
 • Крепежни елементи
 • Комплект слънчеви панели за монтаж:
 • Изолираща тръба - 3ml
 • Соларно коляно - 3 бр
 • Двойна соларна връзка - 1 бр
 • Соларен щепсел - 1 бр

Технически подробности на слънчевия колектор:
Колекторът е направен от вертикални медни тръби в алуминиева рамка.
Много висока издръжливост.
Абсорбираща, селективна повърхност с максимално усвояване на слънчевата енергия чрез най-съвременни материали и технологии.

 • Здрава рамка с дебелина 30 mm.
 • Дебелината на стъклото е 4 mm.
 • Рефлектор на гърба за максимално поглъщане на слънчева светлина.
 • Максимално съпротивление на налягане 2 kg / cm.
 • Работно налягане 1kg / cm

Технически подробности на слънчевия бойлер:
Изработен е от стомана с дебелина 3 mm.
Вътрешна защита от корозия чрез покритие EuroGlas.
Катодна защита с магнезиева пръчка с дължина 300 mm.
Стоманено покритие на външния капак с дебелина 1,5 мм и полиуретанова изолация с дебелина 15 mm.
Екстериор от неръждаема стомана
Клапан за студена вода с диаметър 1/2, работещ при налягане 6kg / cm2
Устойчивост на налягане 20 kg / cm2
Работно налягане 6 kg / cm2
За облачни и студени дни той е допълнително снабден с електрическо съпротивление от 2 kw, с регулируем термостат.

Видео:

Гаранция: 2 години

Произход: Гърция

Предлагаме ви слънчев бойлер с колектор. Това е напълно окомплектована затворена система за възобновяема енергия, предназначена да използва силата на слънчевата светлина за загряване на вода за различни битови или промишлени нужди. Бойлерът е с обем от 120 литра и се предлага заедно със соларни панели, изолираща тръба, крепежни елементи и всички важни инсталационни елементи.

Бойлерът работи на принципа на преобразуване на слънчевата енергия в топлинна енергия, която след това се използва за повишаване на температурата на водата. Тази технология е едновременно екологична и рентабилна, предвид факта, че намалява зависимостта от конвенционалните горива, използвани за отопление на вода.

Технически характеристики на соларните бойлери

Обикновено болерите се предлагат в комплект с няколко компонента, които изграждат водоподгряващата система. Ако кажем, че тук имаме соларен бойлер със слънчев колектор, би било неточно, защото системата включва:

 • Соларен колектор: Колекторът е сърцето на слънчевата бойлерна система. Обикновено е направен от плоска плоча или конструкция с вакуумна тръба.Колекторът е оборудван със селективно покритие, което абсорбира голяма част от входящата слънчева радиация, като същевременно минимизира топлинните загуби;
 • Абсорбираща плоча: Вътре в колектора има абсорбираща плоча, изработена от материали с висока топлопроводимост, често мед или алуминий.Тази плоча абсорбира слънчевата енергия и ефективно я прехвърля към циркулиращата течност, обикновено вода или смес от гликол-вода;
 • Глазура или покритие: Колекторът обикновено е покрит с прозрачен слой или с покритие от стъкло или пластмаса. Този слой държи топлината вътре в тялото на съда, създавайки парников ефект, който повишава ефективността на колектора;
 • Течност за пренос на топлина: Течността за пренос на топлина, която може да бъде вода или смес от гликол-вода, протича през абсорбиращата плоча, абсорбирайки топлинната енергия.В системи, използващи гликол, нагрятият флуид предава топлина на водата индиректно чрез топлообменник;
 • Резервоар за съхранение: Системата слънчев бойлер е с изгодна цена, тъй като включва също добре изолиран резервоар за съхранение, където нагрятата вода се съхранява за по-късна употреба. Резервоарът може да има електрически или газов резервен нагревателен елемент за периоди, когато слънчевата енергия е недостатъчна.

Колекторната система за подгряване на вода се състои също от тръбопроводи и помпа. Мрежа от тръби и помпа циркулират флуида за пренос на топлина между колектора и резервоара за съхранение. Това осигурява непрекъснат поток от горещ флуид за ефективен пренос на топлина.

Принцип на работа

Болшинството наши бойлери със слънчеви колектори се предлагат на изгодни цени, поради факта, че пристигат окомплектовани с всички функционални елементи на една такава водоподгряваща система. Принципът на работа на системата се базира на няколко физико-механични действия.

В основата на загряване на водата стои абсорбацията на слънчева радиация. Когато слънчевата светлина огрее соларния колектор, селективното покритие на абсорбиращата плоча абсорбира значителна част от слънчевата радиация. Тази абсорбирана енергия загрява абсорбиращата плоча.

Абсорбиращата плоча пренася топлината към циркулиращия топлоносител (течност), преминаващ през тръбите на колектора. Тази течност придобива топлинна енергия, докато преминава през колектора. Помпата в системата циркулира нагрятата течност от колектора към резервоара за съхранение, където освобождава топлината си.

Течността се охлажда, докато предава енергията си на водата в резервоара. В индиректните соларни бойлери, използващи смес от гликол-вода, топлообменникът пренася топлината от гликола към битовата вода в резервоара за съхранение. Това гарантира, че водата в резервоара остава отделена от гликола, елиминирайки всякакъв риск от замърсяване.

Горещата вода се съхранява в изолирания резервоар, докато стане необходима за домашна употреба, като къпане, миене на съдове или отопление на помещения. Ако слънчевата енергия е недостатъчна, може да се активира резервен нагревателен елемент, за да се осигури непрекъснато снабдяване с топла вода.

Какви са ползите от инсталирането на колектор за топла вода?

Инсталирането на слънчев бойлер затворена система предлага множество предимства и те надхвърлят икономията на енергия. Тази екологична технология използва силата на слънцето за загряване на вода за различни битови и промишлени цели. Съоръжението е компактно и се монтира най-често на покрив.

Противно на всеобщото мнение, слънчевите бойлери са високоенергийно ефективни, тъй като използват безплатна и възобновяема слънчева енергия за загряване на вода. Инсталирането на соларен бойлер намалява зависимостта от изкопаеми горива и електричество за затопляне на вода, което води до значителни икономии на разходи за енергия и намалени въглеродни емисии.

Въпреки че първоначалните разходи за инсталиране могат да бъдат относително високи, слънчевите бойлери осигуряват дългосрочни финансови ползи. Те имат по-ниски експлоатационни разходи и разходи за поддръжка в сравнение с традиционните бойлери, което води до свиване на разходите през целия живот на системата.

Колекторните системи са известни със своята надеждност и издръжливост. С минимално количество подвижни части и опростен дизайн, те изискват по-малко поддръжка и имат по-дълъг живот в сравнение с някои конвенционални системи за отопление на вода.

Чрез генериране на топла вода от слънчева светлина собствениците на жилища и фирмите могат да намалят зависимостта си от външни доставчици на енергия. Това може да бъде особено ценно при чести прекъсвания на електрозахранването или енергийни кризи.

Един слънчев колектор с бойлер ще помогне значително за намаляване на пиковото потребление на енергия в мрежата, което безспорно би могло да облекчи напрежението върху електроснабдителните компании и да допринесе за по-стабилна енергийна инфраструктура. Много правителства предлагат стимули, данъчни кредити и отстъпки, за да насърчат инсталирането на такъв тип соларна система.

Слънчевите системи за отопление на вода могат да бъдат адаптирани към различни климатични условия и географски местоположения, което ги прави жизнеспособна опция както за слънчеви, така и за облачни региони. В крайна сметка, единствен недостатък на инсталирането на бойлер със слънчев панел е по-високата първоначална инвестиция.

В периода на експлоатация на системата, ползите многократно надвишават финансовия разход за закупуване и инсталиране на едно такова съоръжение. Euromatica е вашият партньор за покупка, монтаж и поддръжка на енергийни системи, базирани на възобновяеми източници, който винаги ви предлага конкурентни цени.

Бърза поръчка

Слънчев бойлер 120L с колектор 1 бр. x 2.00m2 - затворена система × 1 бр.

Цена: 1 490.00лв.