Цялостни системи — Евроматика

Цялостни системи

Покажи:
Подредба:

Данните от няколко независими проучвания показват, че най-големите финансови разходи на едно домакинство са за подгряване на водата за битови нужди. Тук в Евроматика ще ви дадем не просто възможност да намалите сметките си за електроенергия, а пълна независимост от енергийните дружества и високите им цени. Богатият избор от цялостни системи за топла вода, базирани на слънчева енергия, позволява на всеки от вас да намери подходящия за нуждите му вариант.

Пълен комплект елементи с гаранция за качество

Цялостните ни водоподгряващи фотоволтаични системи се предлагат в комплект с пълния набор от елементи на инсталацията. Не се налага да купувате допълнително нито един детайл, включително крепежни елементи, защото те също са включени в комплекта.

Поръчвайки конкретен модел система, вие получавате: вертикален бойлер с двойна серпентина, селективен соларен колектор (1, 2, 3 или 4 броя), разширителен съд, соларна помпена група, соларно управление, метална конструкция за колектор и дори топлоносеща течност.

Какво представляват всъщност системите и каква е тяхната ефективност? Нека бъде кристално ясно, че водонагряването с помощта на фотоволтаични (PV) модули е перспективна и рентабилна технология за водоснабдяване чрез използване на слънчевата енергия. Соларните колектори са най-често използваната разработка за битови нужди.

Принципът на работа на такава система е следният: слънчевата радиация загрява специална топлоносеща течност, циркулираща вътре в колектора, след което помпата я изпомпва в топлообменника на бойлера и по този начин водата в него се загрява до желаната температура.

Този вид слънчеви системи са доста сложни, включвайки специален бойлер с топлообменник, диференциален термостат, помпа, разширителен съд, тръби, изолация, топлоносител и други дребни компоненти. Макар и сравнително скъпи спрямо обикновения електрически бойлер, те се изплащат в рамките на няколко години, тъй като енергията, добита от Слънцето е напълно безплатна.

Плюсове на цялостната система

Предимствата на внедряване на изцяло нова технология за загряване на водата за битови нужди са безброй, а недостатъкът е само един – стойността на първоначалната инвестиция. Цялостната водоотоплителна система е рентабилна и ефективна, осигурявайки необходимото количество топла вода за нуждите на вашето семейство. За целта е нужно да се направят точни изчисления и разчет на ежедневната консумация, за да се избере инсталация с правилния обем.

Системите ни варират по отношение на вместимостта на бойлера и капацитета на соларния колектор, което ги прави подходящи за вили, еднофамилни къщи и дори за кооперации и хотели. Не бива да пренебрегваме и други специфични особености на такава система, например:

  • Циркулационните тръбопроводи и циркулационните помпи създават непрекъснато движение на водата (циркулация) в топлообменник със затворен контур - захранващ тръбопровод - водопроводен кран - циркулационен тръбопровод - топлообменник, поддържащ температурата на горещата вода в крана около 50-60 градуса С;
  • При тази температура повечето патогенни бактерии, съдържащи се във водата, умират (ефект на пастьоризация). Хранителните мазнини, маслата и битовите замърсители се емулгират добре - те се разтварят във водата и се измиват с поток от нея при миене на съдове и пране на дрехи.

Цялостната инсталация ви позволява да намалите с около 75% от разходите си за комунални услуги. Инсталацията не губи своята функционалност и през зимата, когато интервалите със слънчево греене са много по-малки спрямо летните. В различните региони на страната ни годишната изолация варира от 800 kWh / m2 до 1100 kWh / m2. Тоест, най-малко 800 kW слънчева енергия се пада на 1 квадратен метър, който слънчевите колектори могат да преобразуват в топлинна енергия с ефективност до 95%.