Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!

Соларен инвертор SMA FLX PRO 15 kW

Код на продукта: FLX PRO 15 kW
Наличност: Неналичен продукт
По запитване

Телефон за поръчки

0888 817 933

- ИЛИ -

0887 488 800

ГАРАНТИРАНО ВИСОКО КАЧЕСТВО

БЪРЗА ДОСТАВКА ЗА БЪЛГАРИЯ

ВЪМОЖНОСТ ЗА ВРЪЩАНЕ И ЗАМЯНА

КОНСУЛТАЦИЯ С НАШ СЪТРУДНИК

Соларен инвертор SMA FLX PRO 15 kW

 • Макс 15 000 W / 15000VA,
 • Трифазен преференциалнен,
 • С реактивно захранване,
 • Трансформатор,
 • Графичен дисплей,
 • Настройка на държавата посредством дисплея
 • Интегриран уеб сървър,
 • Ethernet,
 • RS485 комуникация,
 • Интегриран ConnectSmart3 MPPT,
 • IP65 защитен индекс,
 • DC SUNCLIX терминал,
 • Интегриран DC-разединител ключ
ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ
Номинално напрежение Алтернативен ток 3P + N + PE до 230/400 V (+/- 20%)
Технически данни Изтегляне на PDF
Честота на номиналната мощност 50 Hz (+/- 5 Hz)
Макс. PV мощност за MPPT 8 kW
Номинална мощност на PV, общо 15,5 kW
Работна температура от -25 ° С до + 60 ° С
Активно напрежение MPPT / MPPT напрежение от 220/485 до 800V
Напрежение за спиране на системата 220 V
Стартово напрежение на системата 250 V
Номинално текущо непрекъснато напрежение 715 V
Максимален ток MPPT 12 A
Тегло 39 kg
Изчакващо потребление 2.7 W
Максимален ток (импулс) A 3х22,6 А
Ток на късо съединение (Isc) A 13.5 A
Размери 500 х 667 х 233 mm
Ефективност 97,4%
Номинална мощност 15 kVA
Реактивна мощност от 0 до 9,0 kVAr
Максимално напрежение (Vmp) V 1000 V
Защитен индекс IP 65

Новата гама трифазни инвертори, сред които е и соларният инвертор SMA FLX PRO 15, са идеално решение за малки и средни по големина фотоволтаични системи. Те се отличават с лесна инсталация, висока производителност, опростен метод на пускане в експлоатация, интегрирано управление на захранването и отлична гъвкавост при проектирането на фотоволтаични системи с три независими MPPT.

Новата, опростена инсталационна концепция на марката предлага изключителна ергономичност и неограничен достъп до зоната на монтаж. Тежащи не повече от 39 килограма, инверторите са много лесно и удобно решение за използване и монтаж във всякакви търговски и индустриални приложения.

Инверторът SMA SLX PRO е продукт на немската компания SMA със седалище Касел, Германия.  Тя е най-големият в света производител на соларни инвертори и системи за мониторинг на фотоволтаични приложения. Като лидер на пазара на соларни инсталации, немският бранд задава еталоните в своята област, предлагайки недостижима за другите компании ефективност от 98% и изцяло нова технология, гарантираща по-високи от очакваното резултати с максимални удобство за потребителите.

Немската компания предлага разнообразие от соларни инверторни устройства. Сред тях най-ярко изпъква гамата SunnyBoy, започваща от 1.2kW модели за малки битови приложения, както и по-големия ранг Sunny Mini Central за малки търговски обекти до 100kW. Разработена е и версия Sunny Central за приложения с индустриални мащаби.

Гамата включва новоразработени по-леки и по-ефективни „високочестотни“ трансформаторни продукти (-HF), наред с дизайни (-TL), работещи без трансформатор. Всички модели, включително 15-киловатовият SLX PRO, поддържат набор от допълнителни „дисплей и мониторинг” аксесоари за визуализация на работата на системата. Голяма част от инверторите имат Bluetooth bulit-in като стандарт, позволяващ бърза интеграция на тези допълнителни аксесоари към фотоволтаичната система.

Германският производител SMA Solar Technologies е считан за най-добър производител на струнни инвертори, особено след като през 2019г премести производствената си база от Китай обратно в Германия. Инверторите за фотоволтаични централи на марката имат доказана във времето ефективност и надеждност с локализиран сервиз и поддръжка и гаранция на продуктите от 10 до 20 години.

По-големите трифазни модели, сред които е и соларният инвертор 15квт за професионални цели, се произвеждат също в немските производствени бази на компанията и се смятат за най-добрата разработка на пазара в момента. Те се радват на изключителна популярност в комерсиалните PV системи с мащабни полезни мощности, сред които са впечатляващите Tripower Core 1, Sunny Highpower и Sunny Island.

Подобно на повечето съвременни разработки и този инвертор разчита основно на wi-fi комуникация за настройка и наблюдение. Инверторите с графичен дисплей се превръщат в индустриален стандарт, тъй като цифровият дисплей във външна среда може да създаде проблемите с гаранцията в дългосрочен план, ако комуникационните линии не са много надеждни и стабилни. Инверторът е със защитен индекс IP65, пригоден за работа в прашна и влажна среда.