Инвертори On-Grid

Изглед: Списъчен Табличен
Покажи:
Ред:
 • Производител: FRONIUS
  6x15A DC+ държачи за предпазители Fronius Инверторите Fronius Eco могат да бъдат удобно монтирани и поръчани с различни опции като устройство за защита от пренапрежение, с комплект DC съединител или соларни конектори MC4. ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ ..
  56.40лв. с ДДС
 • Производител: FRONIUS
  MC4 соларни конектори Fronius Тези конектори позволяват бързото и лесно свързване на инверторите, което от своя страна позволява бърз процес на свързване на фотоволтаични системи. Специално разработени за използване с инвертори Fronius Symo 10.0 -..
  22.80лв. с ДДС
 • Производител: ZCS
  On-Grid инвертор с мониторинг ZCS 3kW   ..
  2 396.40лв. с ДДС
 • On-Grid хибриден инвертор 10000W с MPPT 200A регулатор On-Grid хибриден инвертор с MPPT регулатор на зареждане и възможност за съхранение. Инверторът може да работи по 3 начина: в on-grid система, off-grid система и on-grid система със съхран..
  6 882.00лв. с ДДС
 • Производител: MPPSOLAR
  On-Grid хибриден инвертор 5000W с MPPT 100A регулатор MPPSOLAR On-Grid хибриден инвертор с MPPT регулатор на зареждане и възможност за съхранение. Инверторът може да работи по 3 начина: в on-grid система, off-grid система и on-grid система съ..
  4 084.80лв. с ДДС
 • On-Grid хибриден инвертор 5500W с MPPT 60A регулатор On-Grid хибриден инвертор с MPPT регулатор на зареждане и възможност за съхранение. Инверторът може да работи по 3 начина: в on-grid система, off-grid система и on-grid система със съхранен..
  3 204.00лв. с ДДС
 • Производител: SMA
  SMA AC защитна капачка за Sunny Boy SB 240 MI-ACCAP-10 Защитна капачка от променлив ток за запечатване на променливотоковото захранване при SMA Sunny Boy SB 240. ..
  2.40лв. с ДДС
 • Производител: SMA
  SMA AC кабел 1.4 m за Sunny Boy SB 240 MI-ACCAB14-10 Този AC кабел е необходим за успешната електрическа връзка между два SMA Sunny Boy 240 микроинвертора. Този кабел се предоставя в дължина от 1.4 метра и е специално предназначен за свързване ..
  28.80лв. с ДДС
 • Производител: SMA
  SMA AC кабел 2 m за Sunny Boy SB 240 MI-ACCAB20-10 Този AC кабел е необходим за успешната електрическа връзка между два SMA Sunny Boy 240 микроинвертора. Този кабел се предоставя в дължина от 2 метра и е специално предназначен за свързване на S..
  33.60лв. с ДДС
 • Производител: SMA
  SMA AC конектор за Sunny Boy SB 240 MI-ACCON-10 Този конектор се използва за свързване AC кабели. В случай на неизползвана пробка за променлив ток се използва SMA AC защитна капачка. Обикновено SMA Sunny Multigate се доставя с един ко..
  19.20лв. с ДДС
 • Производител: SMA
  SMA DC-MC4 адаптер за свързване на Sunny Boy SB 240 Този адаптер е специално проектиран за използване във фотоволтаични системи за свързване на микроинвертора с PV модула. DC-MC4 адаптера е двойно изолиран, както и UV устойчив за допълнителна защита..
  26.40лв. с ДДС
 • Производител: SMA
  SMA DC-TYCO адаптори за Sunny Boy SB 240 MI-DCTYCO-10 DC-TYCO адаптери за свързване на SMA микроинвертори към PV модула. ..
  24.00лв. с ДДС
 • Производител: SMA
  SMA Piggy Back RS485 за комуникация между SIC и Sunny Island SIC-PB SIC Piggy Back за комуникация между SIC и Sunny Island (SI3.0M / 4.4M / 6.0H / 8.0H) чрез синхронизиращата шина на Sunny Island, 5 метра синхронизиращ кабел за вътрешна инсталация. ..
  218.40лв. с ДДС
 • Производител: SMA
  Адапторни кабели SMA SI-COM-RJ45-3 Адаптoрни кабели (от RJ45 до 3 отворени изолирани проводника с болтове и крепежни елементи) за използване на RS485 комуникация между Sunny Island и Sunny WebBox.   ..
  44.40лв. с ДДС
 • Производител: FRONIUS
  Датамениджър FRONIUS DATAMANAGER 2.0 Fronius Datamanager е комуникационният център за инвертори Fronius за разнообразни приложения. Когато се свързва с интернет през LAN или WLAN, Fronius Datamanager изпраща стойностите на PV системаТА директно на..
  648.00лв. с ДДС
 • Производител: SMA
  Дистанционно управление SMA SRC-1 Дистанционно управление за SI 2012, SI 2224, SI 5048 с включена 128 MB SD-карта и 5 метров комуникационен кабел за вътрешни инсталации. ..
  885.60лв. с ДДС
 • Производител: SMA
  Дистанционно управление SMA SRC-20 Системите на Sunny Island, които използват устройството за дистанционно управление Sunny Remote, са гъвкави и лесни за работа: за да увеличим максимално удобството на потребителя, преместихме контролния блок от инв..
  646.80лв. с ДДС
 • Производител: FRONIUS
  Електромер Fronius Smart Meter 63A-3 Fronius Smart Meter е двупосочен измервателен уред, който оптимизира собственото потребление и записва кривата на натоварване на домакинствата. Благодарение на много точните измервания и бързата комуникация чре..
  620.40лв. с ДДС
 • Производител: FRONIUS
  Електромер Fronius Smart Meter 63A-1 Fronius Smart Meter е двупосочен измервателен уред, който оптимизира собственото потребление и записва кривата на натоварване на домакинствата. Благодарение на много точните измервания и бързата комуникация чре..
  252.00лв. с ДДС
 • Производител: FRONIUS
  Електромер Fronius Smart Meter 63A-3 Fronius Smart Meter е двупосочен измервателен уред, който оптимизира собственото потребление и записва кривата на натоварване на домакинствата. Благодарение на много точните измервания и бързата комуникация чре..
  620.40лв. с ДДС

Евроматика ви предлага богат избор от мрежови соларни системи, важна част от които е и инверторът. Така наречените On-Grid мрежови инвертори имат важна роля за работата на слънчевата електроцентрала, която предстои да изградите. Това разделът, в който са представени най-добрите разработки, дело на марките: ABB, Fronius, MPPSOLAR, SMA и ZCS.

Каква е разликата между Off-Grid On-Grid системите?

Трите основни типа фотоволтаични системи биват: автономни, мрежови и хибридни. Докато хибридните използват и допълнителен дизелов или ветро-генератор, то автономните и свързаните към мрежата се отличават по начина на съхранение на произведената от соларните панели електроенергия. Докато извън-мрежовите използват акумулаторна батерия за съхранение, то другият тип насочват произведения ток към електрическата мрежа.

Автономната фотоволтаична система е единствена алтернатива за електрифициране на обекти, намиращи се на отдалечено разстояние от електрическата мрежа. Тя е и добър избор по отношение на финансовите разходи, когато присъединяването към мрежата би представлявало значителна финансова инвестиция.

Много хора решават да изградят собствена извън-мрежова соларна централа с намерението да скъсат оковите, обвързващи ги с електропреносните дружества. Истината е, че мрежовите соларни системи са всъщност най-добрият вариант за обекти с достъп до наличната ел мрежа. Основната разлика между двата типа слънчеви централи се състои в начина, и по-точно в мястото, където се съхранява произведения ток.

Соларната система и от двата типа се нуждае от място за съхранение на енергията, която да задоволи нуждите на конкретния обект. Соларните панели генерират електричество единствено през деня, когато слънчевите лъчи са достатъчно силни. След като тази енергия не е налична вечер, тя трябва да се черпи от някъде през тъмната част от денонощието – от батерия или мрежата.

Оборудването на Off-Grid централите с батерии, инвертори и други компоненти е сложно и скъпо. Мрежовите, от друга страна са по-лесни за изграждане, а също и значително по-евтин вариант. Генерираният от тях ток постъпва в комуналната мрежа под формата на вид кредит, който може по всяко време да бъде използван. Точно както при банковите транзакции, и тук теглите толкова, колкото сте внесли.

Ролята на инвертора е важна за работата на всеки вид фотоволтаична система. Той е електронен уред, чиято функция е да преобразува (конвертира) постоянния (DC) електрически ток от батериите в променлив (AC), за да се захранят стандартните електрически консуматори. Изборът му трябва да бъде съобразен с мащабите и вида на системата, както и с броя на консуматорите и времето, през което ще се използват.

Ние предлагаме последно поколение мрежови инвертори за соларни централи, впечатляващи с елегантния си дизайн и интерфейс. При много от разработките, включително тези на австрийската марка FRONIUS е наличен интегриран All-In-One комуникационен пакет, който вече е стандарт за болшинството системи. Те са значително по-рентабилни по отношение разходите на време и пари, поради по-лесното им монтиране, експлоатация и обслужване.