Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!

Алуминиев профил 40х40 mm с дължина 2,16 m за монтаж на соларни панели

Код на продукта: AL 40x40 - 2,16 m
Наличност: В наличност
27.22лв. с ДДС
Без ДДС: 22.68лв.
Кол-во:

Телефон за поръчки

0888 817 933

ГАРАНТИРАНО ВИСОКО КАЧЕСТВО

БЪРЗА ДОСТАВКА ЗА БЪЛГАРИЯ

ВЪМОЖНОСТ ЗА ВРЪЩАНЕ И ЗАМЯНА

КОНСУЛТАЦИЯ С НАШ СЪТРУДНИК

Алуминиев профил 40х40 mm с дължина 2,16 m за монтаж на соларни панели
Монтажните профили са основните елементи в инсталационната и фиксиращата система на соларните системи. Профилите може да се свързват един към друг, докато постигнете желаната обща дължина, с помощта на свързващи елементи, които може да закупите в нашия сайт.

Алуминиевите профили имат два канала с различни размери. Долният профил е за винтове със шестостенна глава M10 и е за монтиране на покрив. Жлебът в горната част на алуминиевият профил е за специалната алуминиева гайка M8 с пружина. Тази гайка се използва за фиксиране на фотоволтаичните панели върху алуминиевия профил с помощта на средните и крайните скоби.

Алуминиевите профили може да се комбинират или удължат със специален конектор, които можете да закупите от нашия сайт. Просто вижте свързаните продукти, малко по-долу или потърсете за "Конектор за алуминиеви профили" в търсачката. Този конектор прави алуминиевия профил твърд и стабилен при свързване.

Предлагаме ви алуминиев профил за монтаж на соларни панели с дебелина 40 х 40мм и дължина 2.16м. Профилите са с два жлеба, всеки с различен размер. Долният канал е предназначен за фиксиране на панелите чрез винтове тип шестостен М10, а горният – за специалната алуминиева гайка с пружина М8.

Профилите могат да се снаждат до постигане на желаната дължина, като за целта се използват специални конектори, каквито предлагаме. Посочената цена е за един стандартно оразмерен профил.

Системи за укрепване на фотоволтаични панели

След като определите мощността на своята слънчева електроцентрала и изберете нейното местоположение идва ред да изберете оптималната система за монтаж на фотоволтаичните модули, които сте закупили. Неизбежно ще възникне въпросът коя конструкция е по-добра - алуминиева или стоманена, статична или динамична?

Монтажните системи, използвани при изграждането на слънчеви електроцентрали, са носещи конструкции, служещи за монтаж на фотоволтаичните модули. С помощта на тръби, релси, скоби и крепежи, слънчевите панели биват здраво закрепени в необходимото положение. Правилният монтаж предотвратява издухването на модулите от вятъра, както и плъзгането им под въздействието на гравитацията и натрупания сняг.

Някои системи за закрепване образуват оптималния ъгъл на наклон на слънчевите панели, увеличавайки производителността на устройствата за генериране на енергия. Според материала на производство конструкциите биват дървени, стоманени, алуминиеви и комбинирани. Дървените се сглобяват лесно, но имат множество недостатъци.

Фабричните монтажни профили от неръждаема стомана издържат 45-50 години. Стоманената конструкция е по-тежка от алуминия, но се справя по-добре по отношение на износване, високо налягане, удар и др. Комбинацията от материали позволява да се увеличи износоустойчивостта и надеждността на носещите конструкции.

Ето защо, при производството на домашни слънчеви системи, дървените греди се допълват със стоманени скоби, алуминиеви ленти и профили. За да поставите фотоволтаичните панели на покрива, използвайте опори от поцинкована или неръждаема стомана и алуминиеви поддържащи елементи. Наземните конструкции се изработват от неръждаема стомана и алуминиеви профили.

Бърза поръчка

Алуминиев профил 40х40 mm с дължина 2,16 m за монтаж на соларни панели × 1 бр.

Цена: 27.22лв.