Соларни инвертори на топ цени, соларен инвертор — Евроматика

Соларни инвертори Off-Grid

Покажи:
Подредба:

Производството на електроенергия от възобновяеми източници е технология на бъдещето, според мнозина. Макар използването на слънчева енергия за бита да е все още слабо застъпено в нашата страна, в някои случаи, когато даден обект се намира извън електропреносната мрежа, изграждането на автономна фотоволтаична система е единствено решение. Евроматика ще ви помогне да снабдите системата си с подходящ соларен инвертор .

Каква е тяхната функция?

Автономните соларни системи произвеждат електрическа енергия, нужна за работата на основните ел консуматори – осветление, телекомуникация, електроника и битови уреди. Слънчевите централи са единствен източник на електричество за някои земеделски и животновъдни стопанства, хижи и други обекти, намиращи се в отдалечени райони, в които мрежата е недостъпна, или свързването към нея би било голям финансов разход.

Една независима фотоволтаична система се състои от: соларни панели, инвертор със зарядно и акумулиращи батерии. Практически, без един от нашите инвертори на изгодни цени, не бихте могли да имате готова за работа мини електрическа централа. Докато постоянно токовите (DC) системи, могат да се лишат от въпросния технически компонент, то променливо токовите (AC) са неефективни без него.

Общото между AC и DC системите е, че и двете съхраняват в батерии произведената от соларните панели електрическа енергия. Постоянно-токовата система е рентабилно решение за лодки, каравани и някои агро-стопанства, но тя не би могла да захрани стандартните уреди, използващи AC ток.

Функцията на соларните инвертори е да преобразуват постоянния ток от батериите в променлив с напрежение 220 V и 50 Hz честота. Инверторът позволява на системата да преобразува постоянния ток в променлив, така че ел уредите да бъдат захранени с нужното напрежение. Не подценявайте важността на инвертора, защото той се явява мозъкът на системата, управлявайки и контролирайки потока на енергията.

Каква е разликата между Off-Grid и On-grid системите?

За да се уверите, че сте попаднали на правилната категория продукти, е необходимо да посочим основната разлика между двата типа соларни инвертори. Тя се състои в една много специфична особеност, а именно, свързаният към мрежата (On-Grid) инвертор поема DC мощността от слънчевите панели и го изпраща към мрежата, откъдето впоследствие ще черпи електричество.

Off-Grid инверторът от друга страна, се нуждае от батерии, в които да съхранява произведената електроенергия. Работата му е съвсем проста: соларните панели захранват батериите с постоянен ток, който впоследствие инверторът поема и преобразува в променлив, нужен на стандартните консуматори.

Инверторите (of-grid) са по същество една своеобразна мини електрическа мрежа, която, както вероятно се досещате се характеризира със значително по-сложно изграждане. Сложността се дължи на нуждата от допълнителни компоненти като: контролер за зареждане, монитор за батерията и допълнителни прекъсвачи за променлив и постоянен ток.

Това усложнява значително свързването и инсталирането на извън-мрежовата система. Предизвикателство е и изборът на подходящото оборудване, поради големият брой свързани аксесоари, като: дистанционно управление, монитор за батерията, прекъсвачи и заграждения, устройства за защита от пренапрежение и т.н.

Ще ви помогнем с окомплектоване на автономната ви фотоволтаична система, подбирайки внимателно всеки компонент, нужен за нейната работа. Можем да ви предложим дори нужния FM микро комуникационен кабел и USB комуникационна карта. Предлагаме соларни инвертори на ексклузивни цени на водещи марки, сред които: EPSOLAR, Euromatica, MPPSOLAR, OutBack, Phocos, SAMLEX, Schneider Electric, STECA, Studer и Xantrex.