Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!

PWM соларен контролер 20А Epever

Код на продукта: REG-VS2024AU
Наличност: няма
120.00лв. с ДДС
Без ДДС: 100.00лв.

Телефон за поръчки

0888 817 933

- ИЛИ -

0887 488 800

ГАРАНТИРАНО ВИСОКО КАЧЕСТВО

БЪРЗА ДОСТАВКА ЗА БЪЛГАРИЯ

ВЪМОЖНОСТ ЗА ВРЪЩАНЕ И ЗАМЯНА

КОНСУЛТАЦИЯ С НАШ СЪТРУДНИК

PWM соларен контролер 20А Epever
Лесен и лесен за инсталиране, и използване PWM соларен контролер с LCD дисплей и 2 USB изхода. Той позволява да се зарежда 12 V или 24 V батерия с PV вход до 20A/50 V. Този соларен контролер контролира зареждането и разреждането на 12V или 24V батерия. Подходящ е за слънчеви панели с максимално напрежение до 50V - размер на панела 300Wp (за 12V) или 600Wp (за 24V). Функцията за изключване на ниско напрежение (LVD) ще предпази батерията (дълбок разряд и презареждане). Изключването на ниско напрежение е на 11V.  Включени са два USB слота за зареждане и LCD за мониторинг.

Характеристики:

Макс. мощност (W) 480
Тегло (kg) 0.35
Максимален изходен ток (A) 20
Височина (mm) 95
Ширина (mm) 160
Дълбочина (mm) 50
Номинално напрежение (V) 12, 24
Макс. входно напрежение (V) 50
Технология PWM

Едно просто устройство от надежден производител може да се справи отлично с възложените му задачи в соларната система, въпреки ниската му цена. Точно такъв е случаят с контролера на марката Epever. Контролерът на заряда 20А функционира перфектно в електрическа верига с максимални токове от 10.0A и 20.0A и до 60.0A с напрежение на слънчевите панели до 50V.

Характеристики и принцип на работа

Соларните контролери от този тип имат свои собствени експлоатационни особености и специфични характеристики. Те са изключително надеждни и многофункционални. Устройствата, оборудвани с информационен екран от серията, осигуряват:

  • PWM зареждане, 3 х нива, интелигентно;
  • Опция за избор на типа акумулаторна батерия - AGM, GEL, оловно-киселинен. Добавен е и вариант за Li-Ion батерии с функция за защита на батерията при ниски температури;
  • Насищане, изравняване, поддръжка на заряда;
  • Изображение на степента на заряда, LED индикатор: ниска / висока;
  • USB входът ще ви позволи да свържете приспособления за зареждане;
  • Мултифункционална електронна защита.

Модулният соларен PWM контролер на заряда е лесен за употреба и управление. Достъпната му цена позволява дори на начинаещи да създадат самостоятелна слънчева електроцентрала. Схемата на свързване е максимално проста. Доставчикът предоставя ръководството с инструкции, в което е описана стъпка по стъпка процедура за свързване на компонентите.

Контролерът на заряда на акумулаторни батерии е един от най-важните компоненти на фотоволтаичната система. Неговото предназначение е да контролира зарядното напрежение на батерията, режима на зареждане, температурата и други параметри. Контролерът има вграден графичен дисплей, който показва нивата на ток и напрежение във всички вериги и с който можете да настроите типа на батерията и таймера за зареждане.

PWM контролер Epever поддържа слънчеви панели до 300W при 12V или 600W при 24V. Напрежението на системата (12 или 24 V) се избира автоматично от контролера въз основа на измерването на напрежението на свързаните батерии.

Напрежението на соларните панели, свързани към контролера, трябва да бъде равно на напрежението на свързаната батерия (т.е. не можете например да използвате 24 V слънчев панел за зареждането на 12 V батерия). Това е характеристика на всички PWM контролери.