Соларни контролери

Изглед: Списъчен Табличен
Покажи:
Ред:
 • Производител: Morningstar
  EIA-485 / RS-232 адаптер Morningstar EIA-485 RSC-1 Чрез конвертиране в EIA-485 RSC-1 позволява до 128 продукта на Morningstar да комуникират на една и съща комуникационна шина и на много по-големи разстояния. Типичните конфигурации включ..
  134.40лв. с ДДС
 • MPPT соларен контролер за зареждане 15А MT1550EU  MPPT соларен контролер за зареждане с LCD дисплей, RS485,12 / 24V системно напрежение Иновативна технология MPPT, ефективност на проследяване 99,9%, ефективност на преобразуване до 97..
  132.00лв. с ДДС
 • MPPT соларен контролер за зареждане 20A MT2010 MPPT соларен контролер за зареждане с LCD дисплей, RS485,12 / 24V системно напрежение Иновативна технология MPPT, ефективност на проследяване 99,9%, ефективност на преобразуване до 97% ..
  180.00лв. с ДДС
 • MPPT соларен контролер за зареждане 30A MT3010 MPPT соларен контролер за зареждане с LCD дисплей, RS485,12 / 24V системно напрежение Иновативна технология за проследяване на максимална точка (MPPT), ефективност на проследяване> 99,9% ..
  216.00лв. с ДДС
 • Производител: Epever
  PWM соларен контролер 20А Epever Лесен и лесен за инсталиране, и използване PWM соларен контролер с LCD дисплей и 2 USB изхода. Той позволява да се зарежда 12 V или 24 V батерия с PV вход до 20A/50 V. Този соларен контролер контролира зареждането и ..
  120.00лв. с ДДС
 • PWM соларен контролер 20А RTD-1220 Характеристики: Вграден индустриален микроконтролер. Голям LCD дисплей с 5V USB зарядно устройство. Управление - PWM. Вградена защита от късо съединение, защита от отворен кръг, з..
  40.80лв. с ДДС
 • PWM соларен контролер на натоварването с LCD и USB 10A Соларен контролер на натоварването с PWM алгоритъм, 10A с LCD дисплей и два USB порта.  Регулаторът може да зарежда, освен познатите слънчеви батерии, VRLA, AGM, GEL и Li-Ion бате..
  40.80лв. с ДДС
 • Производител: Morningstar
  Адаптер Morningstar PC MeterBus Adapter PC Meterbus адаптерът на Morningstar (MSC) преобразува контролен порт на контролера (конектор тип RJ-11) в стандартен RS-232 сериен конектор за връзка с компютър или друго оборудване. MSC може да се използва..
  79.20лв. с ДДС
 • Външен соларен контролер на натоварването PWM 10A Контролер тип PWM за външен монтаж, благодарение на защитата от влага с включен цифров дисплей и температурен датчик. Регулаторът има възможност да се настрои на 17 програми от потребителския режим (..
  60.00лв. с ДДС
 • Производител: Morningstar
  Дистанционен температурен сензор Morningstar RTS RTS се препоръчва винаги, когато температурата на батерията варира над 5 ° C (9 ° F) през годината. RTS е съвместим с: SunSaver MPPT ™  TriStar MPPT ™  SunKeeper ..
  73.20лв. с ДДС
 • Производител: Morningstar
  Защита от повреди на земята Morningstar GFPD-150V GFPD на Morningstar повишава безопасността и гъвкавостта на дизайна във външни мрежи и фотоволтаични системи. Защитата от повреди на земята използва в електрическите системи, за да се предотврати н..
  460.80лв. с ДДС
 • Производител: Morningstar
  Защита от повреди на земята Morningstar GFPD-600V GFPD на Morningstar повишава безопасността и гъвкавостта на дизайна във външни мрежи и фотоволтаични системи. Защитата от повреди на земята използва в електрическите системи, за да се предотврати н..
  914.40лв. с ДДС
 • Производител: Morningstar
  Комуникационна система Morningstar MeterHub MeterHub позволява на няколко контролера да споделят един единствен TriStar измервателен уред и да показват както единични контролни данни (TriStar # 1, TriStar # 2…), така и агрегирани данни за ц..
  238.80лв. с ДДС
 • Производител: Morningstar
  Релеен драйвер Morningstar Relay Driver RelayDriver ™ на Morningstar е логически модул, който осигурява функции за управление на високо ниво, като аларми за високо / ниско напрежение, контрол на натоварването и старт на генератора. ..
  351.60лв. с ДДС
 • Производител: Morningstar
  Cоларен контролер Morningstar ProStar PS-15 Третото поколение ProStar PWM контролер на Morningstar предлага допълнителни функции и възможности, като същевременно запазва същия форм-фактор, качество и надеждност, което е направило ProStar водещия све..
  234.00лв. с ДДС
 • Производител: Morningstar
  Cоларен контролер Morningstar ProStar PS-15M Третото поколение ProStar PWM контролер на Morningstar предлага допълнителни функции и възможности, като същевременно запазва същия форм-фактор, качество и надеждност, което е направило ProStar водещия св..
  369.60лв. с ДДС
 • Производител: Morningstar
  Cоларен контролер Morningstar ProStar PS-15M-48V Prostar PS-15M-48V предлага няколко уникални функции: По-дълъг живот на батерията и подобрена производителност на системата. Идва с високо прецизен цифров метър. Патентованата PWM батерия ..
  458.40лв. с ДДС
 • Производител: Morningstar
  Cоларен контролер Morningstar ProStar PS-15M-48V PG ProStar PS-15M-48-PG на Morningstar е соларен контролер от среден клас, подходящ за професионална и потребителска употреба. Този модел от второ поколение разполага със следните нововъведения..
  492.00лв. с ДДС
 • Производител: Morningstar
  Cоларен контролер Morningstar ProStar PS-30 Третото поколение ProStar PWM контролер на Morningstar предлага допълнителни функции и възможности, като същевременно запазва същия форм-фактор, качество и надеждност, което е направило ProStar водещия све..
  312.00лв. с ДДС
 • Производител: Morningstar
  Cоларен контролер Morningstar ProStar PS-30M Третото поколение ProStar PWM контролер на Morningstar предлага допълнителни функции и възможности, като същевременно запазва същия форм-фактор, качество и надеждност, което е направило ProStar водещия св..
  450.00лв. с ДДС

С богата гама соларни контролери, включително адаптери, температурни сензори и защити, ние от Евроматика целим да ви помогнем да изградите рентабилна и функционална фотоволтаична система. Продуктите, присъстващи в каталога ни са дело на утвърдени производители: EPSOLAR, Jarrett, Morningstar, Out Back и Xantrex. Можем да гарантираме качеството и дългия работен живот на всеки от тях.

Характеристики и свойства

Основната функция на един соларен контролер, е да е да предпази батерията от презареждане и да блокира обратния ток. Ако несаморегулиращата се слънчева решетка е свързана към оловни акумулатори без защита от презареждане, животът на същите ще бъде компрометиран.

Обикновеният контролер за слънчев колектор съдържа транзистор, който затваря веригата за зареждане на фотоволтачните панели. Това става, като се прекратява зареждането при предварително зададено високо напрежение и, след достигане на предварително зададеното повторно свързване. Реле отваря веригата, позволявайки зареждането да продължи.

По-сложните контролери използват широчинно-импулсна модулация (pulse width modulation -PWM) или максимално проследяване на точката на захранване (maximum power point tracking -MPPT), за да гарантират, че батерията е напълно заредена. Първите 70% до 80% от капацитета на батериите са лесно заменяеми, но последните 20% до 30% изискват повече внимание и следователно са с по-висока сложност.

Има значение какъв соларен контролер регулатор за соларни панели ще изберете за своята система – PWM или MPPT. Соларният регулатор е незаменим компонент от фотоволтаиците, използващи акумулаторни батерии. Задачата му, по-просто казано, е да регулира мощността , преминаваща от слънчевите панели към батериите, с цел да ги предпази от презареждане и да удължи работния им живот.

Докато по-старите контролери използват механично реле за затваряне/отваряне на веригата с цел спиране и пускане на захранване към батериите, то по-новите разработки залагат на широчинно импулсната модулация (PWM) за плавно намаляване на мощността, когато батерията наближи пълния си заряд.

Класическият PWM контролер за соларен панел позволява максимално зареждане с по-малко натоварване на батерията, като същевременно я поддържа в напълно заредено състояние за неопределено време. По-нова и осъвършенствана версия на контролера е MPPT технологията – максимално проследяване на точката на захранване.

Контролерите от типа максимално проследяване на мощността имат редица предимства, включително свойството да преобразуват излишното напрежение в ампераж. При превръщане на излишното напрежение в допълнителен ампераж, напрежението на заряда може да се поддържа на оптимално ниво, докато времето за пълното зареждане на батериите се намалява. Това позволява на слънчевата електроенергия да работи оптимално по всяко време.

С втория вид контролер за соларен панел за топла вода също се ограничава загубата на мощност, възникнала заради по-ниското напрежение в проводниците, свързващи контролера със соларните панели. С PWN контролерите, използвани за зареждане на 12V акумулатор, напрежението от слънчевия панел обикновено трябва да бъде 18V, докато базираните на MPPT технологията позволяват напрежението в кабелите да бъде много по-високо, защото излишъкът се преобразува в ампери.

Изборът на всеки отделен компонент на фотоволтаичната система налага задълбочени познания, с каквито не всеки разполага. Ето защо, ние не само ще ви предложим качествен соларен контролер на изгодна цена, но и ще ви помогнем да изберете подходящия модел за вашата слънчева централа. Контролерите, предлагани от нас са базирани на изпитана във времето технология, доказала се като финансово рентабилно и дългосрочно решение.