Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!

Ветрогенератор за лодки/яхти Leading Edge LE-300 Marine

Код на продукта: LE-300 Marine
Наличност: няма
По запитване

Телефон за поръчки

0888 817 933

- ИЛИ -

0887 488 800

ГАРАНТИРАНО ВИСОКО КАЧЕСТВО

БЪРЗА ДОСТАВКА ЗА БЪЛГАРИЯ

ВЪМОЖНОСТ ЗА ВРЪЩАНЕ И ЗАМЯНА

КОНСУЛТАЦИЯ С НАШ СЪТРУДНИК

Ветрогенератор за лодки/яхти Leading Edge LE-300 Marine

Проектиран специално за използване на лодки и яхти,  LE-300 Marine  е напълно подготвен за дълъг и безпроблемен живот. Освен това LE-300 Marine е снабден с противотежести от неръждаема стомана, за да компенсира ефектите от накланянето и пръскането на водата. Без тези противотежести турбината непрекъснато ще се люлее назад и назад като махалото на часовник. За офсетни домашни и промишлени приложения, ние предлагаме и стандартен LE-300 ветрогенератор. 

Ветрогенераторът е проектиран и произведен във Великобритания. Използвани са само висококачествени компоненти и, за разлика от много по-евтини ветрогенератори, при изработката на този е използвана неръждаема стомана и алуминиеви сплави, за да се качествен продукт, който да издържа на всичко. Днес много от нас използват слънчева и вятърна енергия, за да презареждат електрочество. Leading Edge LE-300 Marine е проектиран да бъде използван с контролер за натоварване на отклонения, което го прави много лесен за интегриране със система за зареждане на слънчевата енергия и се предлага в 12V, 24V и 48V версии.

Основни характеристики на LE-300 Marine

 • Висококачествен ветрогенератор на ниска цена   - Най-ниската цена на ват означава повече мощност за вашите пари
 • Мощен в ежедневните ветрове  - Във ветрове между 8 - 15 възела
 • Тежи само 6,5 kg  - Лесен за инсталиране и осигурява реакция в отговор на вятъра
 • Тих  - Нивата на шума са 6 dB (A)
 • Напълно защитен  - Елементите от алуминиева сплав и неръждаема стомана са защитени  с аерокосмически покрития и анодиране
 • Лесна инсталация  - Поставете перките и носовия конус и направете електрическите връзки. Всичко е обяснено отлично в ръководството за употреба с подробни писмени обяснения и диаграми
 • Проектиран за живот в морето  - Монтирани са противотежести от неръждаема стомана, които пречат на турбината да се върти от вятъра
 • 5 години гаранция  - Поддържа се с отлично обслужване на клиентите от водещи турбини в Обединеното кралство

Ефективен дизайн от години на опит в областта

Ветрогенераторът Leading Edge LE-300 е проектиран с аксиален поток с ниска инерция, който използва магнитни материали от неодимови редкоземни елементи. Този алтернатор има нулево "заглушаване", което заедно с високоефективните и ниски "TSR" WhispowerTM остриета позволяват на турбината да се върти дори при най-лекия бриз и да реагира бързо на пориви.

Малък и лек

Ветрогенераторът Leading Edge LE-300 Marine има уникално проектирано шаси от алуминиева сплав, което не само дава общо тегло на турбината само 6 килограма, но и перфектна реакция на пориви на вятъра. Това намалява общата големина и теглото на турбината и поддържа малкия размер на пространството, позволявайки турбината да бъде инсталирана на яхти с лекота. Ветрогенераторът е снабден с интегрирани приплъзващи пръстени, които позволяват на турбината да се завърта на 360 градуса непрекъснато, за да следва променящата се посока на вятъра.

Здрав и надежден

Ветрогенераторът Leading Edge LE-300 Marine има наследство, което се основава на надеждност и издръжливост. LE-300 е прецизно проектиран във Великобритания само с две подвижни части, и се изисква минимална поддръжка по време на дългия експлоатационен живот на турбината. LE-300 Marine може да преживее силен вятър чрез прост пасивен аеродинамичен дизайн, който ограничава RPM на турбината и мощността на определен праг. 

LE-300 е произведен от висококачествени алуминиеви сплави и неръждаема стомана, които са лазерно обработени на CNC машинна, твърда анодирана и прахово боядисана, за да гарантира, че турбината ще издържи на суровите ефекти на екстремните среди. Различните фиксиращи елементи са изработени от неръждаема стомана A4, която може да оцелее в най-суровите условия. Лагерите са запечатани за цял живот и напълно смазани, така че не се изисква смазване или поддръжка.

5 години гаранция

За LE-300 Marine, по време на първите две години от гаранционния период, всеки елемент, за който се установи, че е дефектен по отношение на материала или изработката, ще бъде заменен или ремонтиран безплатно, по преценка на производителя. За оставащите три години от гаранционния период, производителя ще доставя части без разходи за доставка. Въпреки това, производителя си запазва правото да начислява такса за всяко монтиране на части, доставени през този тригодишен период.

ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИФИКАЦИИ:

 • Диаметър на ротора:  1 метър
 • Тип на ротора:  3-лопатков
 • Материал на острието:  подсилен, UV устойчив найлон
 • Номинална мощност:  85 вата @ 8 м / с (18 мили / ч)
 • Пиков изход:  300 вата
 • Скорост на  въртене : 3 м / с (6,5 км / ч)
 • Тегло:  6,5 килограма
 • Тип генератор:  3-фазен безчетков NIB ротор PMA
 • Монтажен полюс:  външен диаметър 48,3 или 50,0 милиметра
 • Изходно напрежение:  12, 24 или 48V 

Презентационен клип: ВИЖ

Дейността на фирма Евроматика е в голяма степен фокусирана върху доставката на високотехнологично оборудване за мини електрически централи, базирани на възвръщаеми източници на енергия. Ветрогенератор LE-300 Marine е един прекрасен представител на системите, използващи вятърна енергия. Проектиран и предназначен специално за малки плавателни съдове – лодки и яхти.

Превъзходството на британския дизайн

Ако искате да имате ветрогенератор, който да работи съвместно с фотоволтаичната система на вашата яхта или ветроходна лодка, това е продуктът, създаден специално за вас. LE-300 Marine Wind Turbine съдържа всичко необходимо (с изключение на батерии и кабели) за създаване на гъвкава система за възобновяема енергия.

Ветрогенераторът е базиран на най-популярната вятърна турбина на Leading Edge - LE-300. Версия Marine включва контролер за отклоняване на заряда Tristar 45A, зареждане с капацитет 500 W и пуск/стоп превключвател, който може да се използва, когато искате да спрете ветрогенератора за профилактика (не да се използва при силни ветрове).

Морската версия на LE-300 е напълно минимизирана и проектирана за използване в соленоводни среди на лодки и яхти. Наред с другите модификации, ветрогенераторът за плавателни съдове разполага с противотежест от неръждаема стомана, монтиран на опашката, предназначен да намали неблагоприятните ефекти върху работата на турбината.

Вятърната турбина е свързана директно към батериите, както и контролерът на заряда Tristar. Когато те са напълно заредени, контролерът пренасочва излишната мощност, генерирана от вятърната турбина, в 500-ватовия Dump Load, разсейвайки мощността като топлина.

Необходимо е да се използва специален слънчев контролер за зареждане, тъй като слънчевата и вятърната система са паралелни системи, и двете свързани към батериите. Ветрогенераторът LE-300 Marine се монтира върху стандартен стълб с външен диаметър 48-50мм. Диаметърът на ротора от 1 м поддържа външната обвивка малка, което позволява лесното инсталиране на турбината на яхти и лодки.

Вятърният генератор е снабден с интегрирани халки за приплъзване, които позволяват на турбината да се върти на 360 градуса непрекъснато, за да следва променящата се посока на вятъра.

За да предпази батериите от презареждане, към наличната батерия е свързан заряден контролер, конфигуриран в режим "отклоняване". Той работи като "преливник" за батерийната банка, тоест, изхвърля излишната енергия до зареждащ товар, когато батериите са напълно заредени. Това означава, че турбината винаги работи - не се включва и изключва, както е при другите методи за контрол на заряда.

Екипът ни е на разположение за всякакви съвети и консултации относно избора на най-подходящото решение за вашето приложение. Гарантираме, че ще останете изключително доволни от изходната мощност на този „морски” ветрогенератор. В допълнение към соларните панели, той ще осигури непрекъсната работа на вашите хладилници и други електрически консуматори.

Вижте още: вятърна турбина на изгодна цена