Ветрогенератори и вятърни турбини на топ цени, ветрогенератор с вертикална ос за дома — Евроматика

Ветрогенератори и вятърни турбини

Покажи:
Подредба:

Вятърните турбини заедно с фотоволтаичните панели генерират електричество в рамките на система от възобновяеми източници, превръщайки вятърната енергия в електричество. Мощността, генерирана от ветрогенераторите, е пряко пропорционална на скоростта на вятъра, така че правилното оразмеряване на турбината ще вземе предвид мястото, където ще бъде разположено (средна годишна скорост на вятъра, височина,  разстояние от батериите).

Вятърнита турбина меже да бъде с хоризонтална или вертикална ос.

Възобновяемата електроенергия от природни ресурси е алтернативата, чиито качества се оценяват все по-често и повече. Соларните панели са познат вече и в домашният бит ресурс за електрификация, чрез който слънчевата дневна светлина се превръща в източник на евтино и мощно захранване, уловено дори и в дни без видимо интензивно лъчение. Изграждането на вятърни генератори е друг подход в осигуряването на екологично чист електрически ток от природата, чрез улавянето на движението на многопластовите въздушни маси. 

Наименованието ветрогенератор обединява няколко машини с различен начин на оползотворяване на въздушната енергия. Въртящият момент, типичен за винтовата конструкция, е характеристика на всяка от машините, но те се отличават с присъствието или отсъствието на преобразувател (електрогенератор), както и с позицията на оста, спрямо която се осъществяват въртеливите движения. 

Турбини и генератори на електричество 

Вятърни турбини тип въздушен винт, създаващи механична тяга с изтласкване на въздушните маси от роторни накрайници, и вятърен генератор за преобразуване на механичната тяга в електрическа са основните варианти на устройството с електродвигателни функции. Въздушното налягане е основна задвижваща сила, затова топологията и размерите са характеристики с първостепенно значение, за извличане на достатъчно количество енергия от въздушните маси. 

Euromatica предлага ветрогенератори и турбини тип HAWT перка (с хоризонтална ос) и вертикална Савониева турбина, заедно с необходимите аксесоари за функционирането им. Машините и компонентите са продукт на Leading Edge и MPPSOLAR. Тъй като осигуряването на електрическа енергия е основна причина за използване този тип устройства, а не механичната тяга, наличието на електрогенератор е определящото условие за функционалността и приложението им. 

Конструкцията на механичната и електрическа вятърна турбина  предлага различен капацитет на оползотворяване на въздушните маси. Адаптирането спрямо скоростта и интензитетът на вятърът е свързана с площта на роторните плоскости (перки), но особено със структурата на генераторът. Към въртеливият момент е необходим достатъчно ефективен електронен преобразувател за практическо използване на въздушната енергия. Турбините и генераторите са проектирани за захранване на батерии и пренос на електроенергия на отдалечени разстояния. Функционалността им ги превръща в отлична алтернатива за специфични и битови нужди, което ги оскъпява. 

Вертикално- и хоризонталноосеви ротори 

Каталогът ни предлага високофункционални ветрогенератори с цени, по-достъпни отколкото в търговската мрежа, изработени от устойчиви към всякакви климатични условия и температури сплави. Ветрогенератори с вертикална ос и различен брой перки (3-5) осигуряват мощност от 300-1600 W, и са предназначени за монтаж към ветрогенераторни кули и за самостоятелно захранване на акумулаторни батерии. Част от устройствата работят с контролер за защита от презареждане и поддържане на зарядът в постоянен режим, който осигурява безспирно функциониране, напълно независимо от електропреносна мрежа. 

Вятърни турбини с вертикална ос се срещат като тип перка и модел Савониова турбина с лопатовидни плоскости, осъществяващи движение срещу посоката на вятъра. Вертикалната ос се намира перпендикулярно на движението на въздушната маса, а предимствата й пред хоризонтално разположените са няколко. Тя осигурява активен двигателен момент, независещ от посоката на вятъра, и устойчивост при всякакви климатични условия, които хоризонталният ротор невинаги успява да преодолее. 

Вертикални ветрогенератори Leading Edge-v50 и Leading Edge-v150 осигуряват висока функционалност чрез единичен комплект от подвижни части, изработен от алуминиева сплав и неръждаема стомана А4. Съоръжението се предлага в 12V, 24V и 48V и функционира чрез специален алгоритъм за магнитно асиметрично сгъстяване с нулева “инерция“, който предоставя оптимална крива за разпространение на мощността. Скоростта на въртене е 4м./с., а генераторът е безчетков NIB ротор PMA. 

Лопатките около вертикалната ос са здрави, безшумни и безопасни, с безчеткови ротор и генератор. Те са пригодени за движение при 80 mph вятър и същевременно се активират при най-леката въздушна маса. Конструкцията предотвратява рискове от попадане на чуждо тяло между ножовете. Предлаганите за Leading Edge вертикални ветрогенератори цени са около 2500 лв. и над 3000 лв. за серията Extreme (5 м./с., 9-13 кг.). Прекрасни зарядни устройства за акумулаторни батерии на машини, функциониращи в открити пространства и при силни пориви на вятър. 

Високофункционалният ветрогенератор с вертикална ос е често използван захранващ източник в яхтени двигателни машини, разнообразни индустриални съоръжения сред природата и дори за битови нужди. Електрическите производители за морски плавателни съдове са снабдени с около 6,5-килограмов корпус - алуминиево-стоманена конструкция с противотежести и активност в климатични условия от 8 - 15 възела вятър. Този вариант е проектиран за използване с контролер, което го прави чудесен избор за съвместна работа със соларни панели. 

Жилищна ветрогенераторна електроцентрала 

Вертикалните ветрогенератори за дома се отличават с безопасност и устойчивост, съчетани с приспособимост към открити градски пространства. Универсалното им приложение е огромно предимство – те се използват еднакво успешно в градска инфраструктура и на километри от цивилизацията. Селекцията ни предлага ветрогенератори за дома с цени, достъпни за всяка жилищна система, решена да се възползва от достойнствата на вятърна електроцентрала. 

Ветрогенератори за битови нужди се предлагат освен с вертикална и с хоризонтална осева конструкция. Устройствата на  Leading Edge осигуряват  вятърни генератори за дома, пригодени и за монтаж в труднопроходими гористи условия, достатъчно мощни и устойчиви на вятър 60 км/ч. количеството продуциран електрически ток е 85 W при скорост на вятъра 18 мили/ч. 

Проектиран от висококачествена алуминиева сплав и неръждаема стомана А4 с анодизирано покритие, с роторни въртящи ножове Whispower, свободно прикрепени през  равни пространства към шасито на турбината,  този тип ветрогенератор се отличава с издръжливост. Вградени приплъзващи пръстени осигуряват леко завъртане на машината на 360 градуса, следвайки всеки повей на вятърът, а 3-фазен безчетков NIB ротор PMA удължава експлоатационният период на машината. Такъв домашен ветрогенератор е проектиран за интегрирано действие със соларни панели, както и като заместник на фотоволтаичните системи в зимни условия. Компактните малки ветрогенератори от около 300 W с три перки са оптималният вариант за битова ветроелектрическа централа. 

Каталогът ни включва и още по-продуктивен хоризонтален ветрогенератор за дома Leading Edge-3000 с обемист двоен 3.3-метров ротор, проектиран за безпроблемен 360-градусов цикъл на движение, което го прави прекрасен избор за силно ветровити терени. Той не се нуждае от специална настройка спрямо посоката на въздушните маси, тъй като X-wing шасито се адаптира отлично към вятърът през цялото време на работата си. 

Поцинкована стомана, обработена с лазер, и ножове от UV устойчиво композитно стъкло TSR Whispower TM осигуряват леката роторна конструкция, която гарантира ниско тегло и липса на вибрационни препятствия. Двойният ротор предоставя скорост на въртене 3 м/с., която предоставя мощност 3kW или над 3200 W безшумно и ефективно. Електроенергията се пренася успешно на отдалечени разстояния чрез трифазен високоволтов изход. 

Проектиран за осигуряване на огромно количество електроенергия и приложим съвместно с фотоволтаични системи, компактният ветрогенератор с цена, изгодна за толкова продуктивно и дълготрайно съоръжение, е подходящ за монтаж в хидравлични и ветроенергийни кули, каквито също се откриват в селекцията. Всички ветрогенератори произвеждат електроенергия чрез алтернатор с магнитни компоненти, обикновено неодимови магнити за редки земни маси. Монтажът на вертикален ветрогенератор осигурява повече устойчивост и продуктивност, независимо от условията на терен, включително и силно ветровити зони с повишена влажност на въздуха. 

Leading Edge осигурява и ветрогенераторни кули за монтаж на ветрогенераторите от марката, налични в няколко отделни компонента от поцинкована стомана, които се сглобяват чрез базови скоби, земни котви, въжета и други компоненти за фиксиране. Ветрогенераторната кула е изключително продуктивна, когато е висока. 7,5 м. и 9 м. височина осигуряват оптимално количество електронергия за домашни и индустриални системи. Тези високи колони за вятърни генератори са на цени, изключително достъпни за толкова продуктивно съоръжение. 

Селекцията предлага и морски ветрогенераторни кули с  регулируеми подпори на 180 ° за инсталация върху равни и наклонени плоскости, изработени от анодизиран алуминий, устойчив на солена вода, ръжда и корозия. Те са приложими и в пространства с ограничена площ, и изключително лесен монтаж с щифтове или директно към повърхност. Хоризонталната вятърна турбина на цена, изключително изгодна предвид по-качественото захранване на двигателят на плавателен съд. 

Аксесоари 

Каталогът ни предлага части и аксесоари за ветрогенератори, включително индикатори с дисплей за осведомяване относно количеството проддуцирана електроенергия, и контролери за фиксиране и разсейване на излишен електрически заряд от ветрогенераторът. Контролерите предоставят възможност за получаване на точно толкова количество енергия, отколкото се нуждае съответната батерия, без да се прекъсва захранването на батериите. 

Селекцията ни предлага компоненти с различна мощност, предназначени за съвместна работа с всеки тип оловни акумулаторни батерии, и подходящи за монтаж към незапалими покрития. Корпусът е от прахово боядисана стомана с решетъчна структура. 

Ключове за задвижване и спиране на ветрогенераторът с водоустойчива конструкция е начин за временна почивка на ветропродуциращата система. Чрез него генераторът се изолира електрически от акумулаторната батерия. Устройството е проектирано за работа при всякаква честота на напрежение и тип ток. 

Системи за контролиране на ветровият поток са устройства за кули в силно ветровити площи. Приспособлението навигира работата по продуцирането на електроенергия и осигурява преобразуване на висковолтовото напрежение в  48V DC. Всички аксесоари за вятърни турбини са с цени, изгодни за качеството на извършваните от тях дейности.

✅ Какви видове ветрогенератори са застъпени в продуктовата ви гама❓

Компанията ни предлага широк асортимент от ветрогенератори и вятърни турбини с вертикално и хоризонталноосеви ротори. В каталога ни ще откриете разнообразни разработки, включително компактен ветрогенератор за лодки и яхти и ветрогенераторна кула, както и тип жилищна ветрогенераторна електроцентрала.

✅ С какво предлаганите от вас разработки са по-добри❓

Ветрогенераторите, включени в продуктовия ни каталог са дело на водещи производители, сред които британската компания Leading Edge,VoltecEnergy и MPPSOLAR. При електрическите системи, базирани на възобновяеми източници марката на продукта е основен атестат за неговото качество, ефективност и надеждност.

✅ От къде можем да се снабдим с аксесоарите, нужни за функциониране на ветрогенератора❓

Нашата фирма предлага пълния набор аксесоари, необходими за ефективна и безпроблемна работа на всеки модел ветрогенератор и вятърна турбина, включително контролери, пускови и стоп ключове, индикатори за електроенергия и др. Свържете се с екипа ни, ако се затруднявате в избора на вида и броя на аксесоарите, които са ви нужни.