Системи за възобновяема слънчева и вятърна енергия за дома — Евроматика

Възобновяема енергия

Покажи:
Подредба:

Поддържаме най-новите технологии, прилагани в възобновяемите системи, които произвеждат топлинна и електрическа енергия.

Директен вносител и дистрибутор на слънчеви и вятърни системи. Основните продукти, които предлагаме на българския пазар, са: слънчеви панели за гореща вода, фотоволтаични панели и вятърни турбини. Вносът се осъществява от страни като Холандия, Китай, Германия, Австрия, Италия и други държави.

Разполагаме с професионални монтажници с богат опит, който гарантира възможно най-добрата инсталация на продуктите, които продаваме.

Предлагаме тествани компоненти от най-известните производители на слънчеви топлинни и фотоволтаични системи. Системната работа е гарантирана от компютърни симулации, направени със специално предназначен софтуер. Избирането на компоненти в рамките на една система е труден процес, който трябва да осигури устойчива работа и оптимални параметри.

Можете да изберете слънчева или фотоволтаична система от сайта или можете да се свържете с нас за персонализирано предложение.

Предлагани продукти:

 • Инвертори - хибридни и мрежови
 • Фотоволтаични панели
 • Готови комплекти соларни системи - мрежови и автономни
 • Соларни акумулатори - литиево-йонни и гелови
 • Конструкция за фотоволтаични системи
 • Бензинови и дизелови генератори ( 12v / 220v / 380v)
 • UPS - Непрекъсваеми токозахранващи устройства за станции за офис и твърди горива
 • Фотоволтаични комплекти за каравани, каравани или пчели ремаркета
  Слънчеви панели за отопление на басейни
 • Системи за обществено осветление: улично осветление, декоративно осветление, заграждения, паркове, алеи, паркинг, нощни и др.

Зелената енергия е ресурс, към който тепърва ще се насочваме. Не само защото през годините сме изчерпали голяма част от източниците, нужни за генериране на електрически ток, но и защото този начин на потребление на природните ресурси е екологично и финансово рентабилен. Евроматика обособи специална категория, включваща разнообразни решения за използването на възобновяема енергия.

Една уникална възможност да бъдем независими

Възобновяемите ресурси, от които с огромен успех се ползва днес голяма част от развития свят, са получени от естествено възстановяващи се и практически неизчерпаеми източници. Това са основно вятърът, слънчевата светлина, естествените и изкуствено създадените водоеми, а понякога и геотермалната енергия и естественото биогориво – биогаз, течно и твърдо биогориво.

Голям процент от съдържанието на настоящата категория е посветено на различни по вид и принцип на работа съоръжения, позволяващи използването на слънчева енергия за дома. Макар все още да не е възможно този енергиен източник да стане основен енерго-ресурс, покриващ нуждите на дадено домакинство, перспективите са в следващите 20 години по-голямата част от домовете да използват някакъв вид фотосоларна система.

Вероятно сте забелязали и непрекъснато нарастващия брой малки, средни и крупни по мащаб водно електрически централи (ВЕЦ), строящи се по поречието на почти всички естествени водоеми в страната ни. Водоизточниците са един наистина непрекъснато самовъзстановяващ се ресурс, който не можем да си позволим да оставим неизползван, предвид прогресивно намаляващите запаси от нефт и въглища в недрата на нашата планета.

Какво ви предлагаме?

Категорията е създадена с идеята да послужи за реализирането на различни по вид и мащаб проекти. Можем да отговорим на нуждите както на редовите български домакинства, така и на крупните бизнес инвеститори. Предлагаме различни видове системи, използващи вятърна и слънчева енергия. Разработки с висока ефективност от ново поколение са представени в раздела.

От тук можете да изберете:

 • Фотоволтаични системи – автономни, мрежови и на палет;
 • Инвертори – Off- Grid и On- Grid;
 • Соларни контролери;
 • Ветрогенератори;
 • Акумулатори;
 • Соларни паркинги;
 • Соларни потопяеми помпи;
 • Соларно осветление.

Системите за генериране на електроенергия от възобновяеми природни източници, представени в каталога ни, са всъщност най-добрите съвременни разработки, предлагани на родния пазар. Тук ще откриете последните реализирани проекти на марките: ABB, Almaden, Amerisolar, APE, Caranda, ECO, Epsolar, Fronius, FuturaSun и продукцията на нашата компания - Euromatica.

Ако ви се струва невероятно използването на вятърна енергия за дома, то можем да ви уверим, че ветрогенераторите, предлагани от нас са едно изключително рентабилно решение за жилищата в географски райони с постоянни пориви на въздушната маса. Голяма част от съоръженията са дело на британската марка Leading Edge, чието име, само по себе си е гаранция за ефективност и дългосрочна експлоатация.

Ниските цени са причината към нашата компания да се насочват не само редовите български домакинства, но и големите бизнес корпорации. Нашата дейност включва не само предлагане на съоръжения за използване на природните енергоизточници, но и цялостно изграждане на вятърни и слънчеви системи по предварително изготвен от нашите експерти проект.

Можем да поемем както малки проекти за изграждане на енергийно ефективна система за частни домове, жилищни блокове и кооперации, така и внушителни по обем инсталации, комбиниращи използването на няколко различни възобновяеми източника. Не се колебайте да се свържете с нас, за да уточним присъединяването ви към хората, които използват природните ресурси разумно, без да нарушават еко равновесието на планетата Земя.