UPS Системи - Непрекъснато захранване — Евроматика

UPS системи

Покажи:
Подредба:

Ако работите в голяма компютърна, телекомуникационна или технологична компания или индустриален завод, имате представа какви пагубни и непредвидими последствия за архивираните база данни и рутинната работа, оказва внезапното спиране на електрозахранването. Причинено от инцидентно централно прекъсване, прекалено висока честота на подаван ток, или пък прекалено ниска честота, която води до прегряване на електродвигателите.

Дори и няколкосекундно прекъсване на заряд може да доведе до изчезване на непредвиден обем ценна информация от паметта на дадено устройство, и да дестабилизира функциите му за неизвестен период. Подобна ситуация обикновено означава сигурна загуба на време, финансови инвестиции, а понякога и партньорски контакти.

Uninterruptible Power Supply

Uninterruptible Power Supply, по-позната като UPS система, предоставя независими и непрекъсваеми токозахранващи решения за многочислени консуматори. Те продължават за захранват с постоянен електрически ток устройствата ви, дори и при чести технически проблеми с електроразпределението в локацията ви, и уреди с потребност от високочестотен ток.

Бързото едновременно зареждане на няколко консуматор определя широката приложимост на тези системи в мрежови електроинсталации с необходимост от непрекъснато захранване. Такива са системите за видеонаблюдение – кратко прекъсване е в състояние да изтрие изключително важни записи от регистраторите, както и да пропусне отбелязването на събитие с огромно значение.

UPS устройството е кутия с вграден акумулатор, инвертор и гнезда за щепсели на проводници. При проблем с електроснабдяването, то се включва незабавно, “замествайки” централното захранване. Системата подава напрежение към консуматор за различен период от време, в зависимост от неговата мощност и собственият си капацитет. Освен поддържане на захранването, тя предпазва електроуредите от няколко често срещани нарушения в електроразпределението, които увреждат двигателите и детайлите им необратимо.

Генератор за средно мощни консуматори

Каталогът ни разполага с широка гама непрекъсваеми генератори с различен капацитет и аксесоари. Присъствието им във функционираща система за видеонаблюдение гарантира безпроблемна и дългосрочна експлоатация, при всякакви климатични условия и захранващи системи.

Разликите в UPS устройствата се предимно в капацитетът им и изтъкват общите им предимства. Устройството представлява кутия в тъмен цвят с няколко щепселови гнезда, свързани с акумулаторната батерия и с високостепенна защита от токови аварии.

Автоматично регулиране на напрежението (AVR) предпазва от пренапрежение. Защитата от пълен разряд на батерията и последиците от прекъсване на захранването, също са сред предимствата на тази система. AVR е интелигентен метод за преразпределение на входящото напрежение, което е особено важно при чести флуктуации (колебания) на електропреносната мрежа.

 Автоматичното рестартиране е опция, активираща се веднага след възстановяване на централното захранване, а превключването се случва за няколко милисекунди. LCD дисплей илюстрира нагледно промените, както и подробна информация относно състоянието и зарядът на батерията, изходящото и входящо напрежение, излъчвайки ги с цифри. Устройствата в селекцията ни варират в границите 600-2000 VA, с изключение на най-високофункционалните системи.

Система за двойно преобразуване на електрически ток до 10000VA    

Двойният преобразувател притежава по-голям работен капацитет. Всъщност, системата с такъв тип преобразуване на ел.енергия, позната като Online UPS, е единственият напълно независим изолиран от електрическата мрежа, непрекъсваем генератор на ток. Входящият променлив заряд се трансформира веднъж в непроменлив, който зарежда акумулатора, и втори път чрез инвертора в непроменлив, със същата като първоначалната честота, завършвайки пълен цикъл.

Захранването в случая зависи от капацитетът на инвертора. Селекцията ни предлага няколко варианта на двоен преобразувател, работещ с източници на напрежение с разнообразен волтаж, и предлагащ захранване 10000 VА. Всеки режим на работа (AC, DC, батерия) осигурява над 90 % ефективност, а пиковите претоварвания, липса на напрежение или климатични условия, не увреждат силната защита на продуктите от сериите Balder и Helios на Njoy.

Стабилизатори на напрежение

Проектирани за интелигентно разпределение на ел.енергия в уреди без вградена защита срещу токови инциденти и флуктуации, те са съвместими с всеки вид консуматори на електричество. Кутия с няколко универсални гнезда за щепсели, механичен Power бутон и LED дисплей за индикация на входящият и изходящ заряд, те поддържат параметрите на ел.енергия в стабилни норми.  Тази стъпка предотвратяват повреда и блокиране на оборудването, независимо от промените в електропреносната мрежа.

Продуктите в каталога ни осигуряват функция за избор на напрежение, работа с мощни консуматори (единични и свързани в мрежа) и плавен старт при свързване, за оптимална адаптация на обемни мрежови инсталации. Цветният диоден екран постоянно информира за текущите стойности на токът, а максималната мощност на стабилизатор е 3000 VA.

Комуникационни шкафове

Комуникационният шкаф е необходима част от окабеляването в системата за видеонаблюдение. Той е предназначен за “склад“ за мрежови устройства за съхранение, превключватели и всеки друг тип комуникационни устройства, които трябва да бъдат предпазени от въздействието на климатични влияния при външен монтаж, прах, вода и индустриални замърсители.

Стенни шкафове с 19-инчови рафтове и изходи за кабелни снопове, осигурява отлично пространство за видеорекордери, и всички придружаващи записващите камери устройства и аксесоари. Каталогът ни предлага висококачествени изработки от метална сплав с епоксидно прахово покритие, вратичка с темперирано анстистатично стъкло и защита от прах и пръски вода IP20. налични са разнообразни размери, а цените са изгодни.

Пач панели и кабелни органайзери  

Кабелният органайзер подсказва с името си дейността, която извършва. Магазинът ни предлага елегантни органайзери с 5 пръстена за придържане на снопове кабелни проводници с усукана оплетка UTP/FTP. Стойката от неръждаема стомана в елегантен черен цвят изглежда като аксесоар, който ще се впише отлично в домашният или градински интериор. Потребителите избират между открит продукт или такъв с капак, който предпазва кабелните проводници от намокряне, замърсяване и прекъсване.

Пач панелът изпълнява важна роля в окабеляването. Той е изобретателно проектирана стойка с гнезда (портове) за прекарване на кабели. Панелът се среща с различен размер и брой изходи, и е съвместим с определен вид кабел. Предложенията от селекцията ни са предназначени за разновидности на CAT проводници (CAT 3, 5s ,6). Фирмените продукти са с 24 и 48 гнезда, но предлагаме и 50-портов телефонен панел на Safer. Кабелите се присъединяват и застопоряват в портовете с подходящ инструмент.

И органайзерът, и пач панелите са предназначени за монтаж към рафт. Моделите ни са проектирани за 19-инчови рафтове, с каквито се отличават комуникационните шкафове в селекцията ни. Закупуването на комплект оборудване и аксесоари ще ви осигури първокласна техника за окабеляване, спестявайки ви време и разходи.

Аксесоари, батерии, вентилатори

Мощният акумулатор и инвертор имат нужда от постоянно преохлаждане. Неслучайно, вентилаторите в UPS устройствата се отличават с най-чести повреди. Каталогът ни предлага двоен вентилатор с термостат, подходящ за интензивната работа на непрекъсващите генератори, както и за стабилизатор на напрежение.

В секцията се откриват също регулируем черен рафт за шкаф, с портове за мрежови и комуникационни кабелни устройства. Предвидени са и пакети батерии, някои от които – 16 броя с параметри 12V/7Ah, са идеално съвместими с генератори от серия Balder. Не пропускайте да закупите всяка подробност, необходима за окабеляване, включително и комплект монтажни аксесоари!