Кабелни муфи на топ цени — Евроматика

Муфи

Покажи:
Подредба:

Кабелните муфи са устройства за съединяване на електропроводници (кабели). Конекторът е свързващото звено, без което е невъзможна връзка между отделните кабели, или между кабел и електроуред (захранващ блок). Муфите надграждат функциите на обикновен накрайник, изпълнявайки ролята и на конвертор на електрическо напрежение, честота, вид и амплитуда на предавани данни.

Незаменими помощници в окабеляването, сред този тип свързващи детайли се откриват както приставки за кримпване на кабел с директна връзка към устройство, така и преходници-адаптери към най-използваните проводници за аудио и видео сигнали – BNC, RCA, UTP и FTP кабели. Изграждането на съвременните системи за видеонаблюдение изискват многочислени свързочни елементи. Муфите обединяват по-голяма част от тях.

Материалът на тези приставки е здрав и водоустойчив метал. Корпусът им е с прикрепващ винт или пружинка, а най-висококачествените модели разполагат с позлатени игли за отлична електрическа връзка. Каталогът ни предлага както букси и преходници, така и видеоконвертори, балуни, екстендери за разширена честота на сигнали и сплитери, монтажни аксесоари, предпазител срещу токово претоварване и уред срещу смущения на видеосигнал.

Конектори и преходници

Категорията представя метални BNC–F (женски) с характерна успоредна резба и открит порт, както и BNC-M (мъжки) конектори, отличаващи се с двоен вътрешен метален ринг, изолиран с пластмаса,  и с позлатен винт. Корпусът от цветна неръждаема метална сплав в няколко цвята, а конструкциите им гарантират водоустойчивост на плътната свръзка. Предназначени за кримпване към коаксиални кабели RG6, RG59, RG6U и др., те прилепват плътно върху посочените видове кабели и осигуряват отличен пренос на данни и същевременно предпазвайки ги от външни влияния.

Селекцията ни разполага и с пинови конектори, подходящи за многожилни проводници от модел RJ45 UTP / FTP с CAT5e оплетка. Предложенията ни са изделия от висококачествена неръждаема и антикорозионна метална сплав и устойчива PVC пластмаса. Корпусът представлява характерна 8-пинова кутийка с контакти от първокласен метал за бърза електрическа реакция. Тези процеси биха били невъзможни без помощта на клещи за кримпване. Продукт на ОЕМ със стабилни пластмасови дръжки за защита и удобен захват, можете да поръчате на изгодни цени.

Каталогът представя и мъжки BNC конектори с 90-градусова конструкция от неръждаема сплав, изолирана с пластмаса. Такъв продукт е идеалното средство за свързване и уплътняване на ъглови участъци, каквито се срещат например в краищата на DVR регистратори при окабеляване.

Захранващи букси за камери с винтово или портово прикрепяне от здрав пластмасов материал, обезопасени с два винта и предпазни  пластини при монтаж, се откриват на символична цена за единична бройка. Каталогът предлага и комплект букси от по 10 и 50 бройки. Преходник от RCA към UTP букса с подходящо уплътнение е наличен на символична цена.

Преходници (адаптери)

Преход между две вариации на кабелни накрайници също се случва с минимални усилия, а за целта е използван специален преходник. Той също е компактен метален детайл от удължен тип, с F-резба в единият си край и характерните метално-пластмасови рингове с игла – в другият.

Познатите RCA конектори с удължен резбован винт, и игла (М) или порт(F) в другата си част, за пренос на аудио сигнал по кабелен проводник, също са част от продуктите ни. Разполагаме и с преходник от RCA-M към BNC-F букса, който е приложим при свързване на видеокамера с видео вход RF през коаксиален кабел, както и аудио порт на видеорегистратор към RCA порт на усилвател. 

Окабеляването е процес, изискващ множество конектори, букси и преходници. Необходимостта от разширяване капацитета на кабелите с M или F крайна свръзка също е част от него. Процесът се постига лесно чрез BNC продукт с двоен F или M накрайник в двете си части, какъвто в каталога ни с много изгодна стойност за единична бройка.

Пренос, разпределяне и удължаване обхват на сигнал

Кабелната връзка между записващите камери към видеорегистратори изчерпва окабеляването. Функционирането на модерна система за видеонаблюдение е резултат от още редица механизми и разпределителни блокове. С тях видео (и често и аудио) сигналът усилва честотата си, разпространява се в широк периметър, бива свободно прехвърлян към компютър, тунер или телевизионен приемник от по-стар модел.

Трансмитерните кабели, букси и блокове предоставят възможност за свързване между няколко типа технологии. Сред тях се откриват устройства за електрозахранване чрез коаксиален кабел (PoC – Power over Coaxial) или безконтактно зареждане чрез мрежов кабел (PoE или Power over Ethernet). Селекцията ни предоставя оборудване за извършване на всяко от описаните действия. Предлагаме няколко вида видео балун, сплитер, усилвател, оптичен предавател, екстендер, конвертор и трансформатор, устройство за ограничаване на видеосмущения, както и комплект аксесоари за окабеляване на видеоохранителна система.

Видео балуни и сплитери

Видео балунът свързва видео устройство с DVR регистратор чрез разнообразни кабелни трансмисии. Приставката се добавя с цел висококачествен пренос на сигнал и възпроизвеждане на отлично изображение в съответен радиус. Каталогът ни разполага с балуни за PoC и UTP усукана връзка кабелни проводници, съвместими с портове на  HD AHD, Turbo HD, CVI, TVI и CVBS предавателни системи. Особеностите в конструкцията на видеокамерата и регистраторът не могат да причинят никакви смущения в изображението, след инсталация на този детайл. Монтира се с клеми или болт.

Сплитерът е кабелна свръзка, разпределяща видео (и аудио) сигнал от няколко източника, отвеждайки ги към съответни монитори за възпроизвеждане на картира или аудио система. Устройството представлява блок със сложно електронно устройство, проектиран с 1 порт и няколко изхода. Категорията ни предлага сплитери с PoE кабел за IP камери, и блокове с 1 входен и 4 изходни отвори за 4K качество на изображение за HDMI техника.

Екстендери, трансформатори, трансмитери

Окабеляването при видео наблюдение на широк периметър функционира чрез добавен екстендер, който разпространява сигнал на отдалечени разстояния. Кутията е  звеното между компютър, таблет, смартфон, монитор, проектор, DVR рекордер и др., и видеозаписващо устройство. Тя се включва в общата мрежа чрез директна връзка. Селекцията ни предлага екстендери за HDMI камери с единичен и двоен порт за накрайник Cat5e, Cat6 и още по-високофункционални кабели. Разполагаме и с VGA екстендер, съвместим със същите кабелни проводници (Cat), преобразуващ данните в TCP / IP формат за възпроизвеждане чрез мобилно устройство или компютър, разширяващ обхватът им до 60 м.  Безжичен PoE накрайник за пренос на данни до 200 м. пък е препоръчителният избор при комбинирана видеосистема от аналогови и  IP записващи устройства. Всички устройства са с първокласна изработка и функции.

Видеотрансформаторът коригира смущения при разпространяване на видео сигнал и спомага за излъчване на изображение с отлично качество, дори и при необходимост от възпроизвеждане високата резолюция на най-модерните цифрови камери.

Картината с ивици, петна, прекъсвания и забавено излъчване, “накъсаният“ и неясен аудио сигнал са предотвратени при монтаж на устройството. То “изглажда“ връзката между видеокамери, рекордер и монитор от всеки тип. Продуктите в каталога ни предават сигнал в периметър 300-650 м. (аналогови камери), и са съвместими с технологии Turbo HD, HDCVI, AHD. Захранват се чрез съединител, а част от тях притежават вградена защита срещу пренапрежение.

Първокласни оптични предаватели към AHD / CVI / TVI монитор с 1-4 канала и оптично влакно, са налични на изгодна цена в магазина ни. Предавателният капацитет е цели 20 км., а алуминиевият корпус позволява работа при открит монтаж при всякакви условия - 10 ° С ~ 75 ° С. Леки и компактни, тези устройства функционират с работно напрежение 5VDC / 1A.

Специалната кутия за намаляване на видео смущения от устойчив и неръждаем алуминий, е друг вариант за пренос на сигнал с отлична честота и резолюция. Продуктът излъчва видео данни до 800 метра. Колекцията ни е оборудвана и с високофункционален предпазител срещу претоварване на камери и всякакъв тип приемо-предавателни видеоустройства. Малката кутия се заземява с конектор, осигурявайки отлична защита от контакт със силно електронапрежение.