Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!

Огнеупорна лента устойчива на огън Euromatica

Код на продукта: BANDA20
Наличност: В наличност
2.40лв. с ДДС
Без ДДС: 2.00лв.
Кол-во:

Телефон за поръчки

0888 817 933

ГАРАНТИРАНО ВИСОКО КАЧЕСТВО

БЪРЗА ДОСТАВКА ЗА БЪЛГАРИЯ

ВЪМОЖНОСТ ЗА ВРЪЩАНЕ И ЗАМЯНА

КОНСУЛТАЦИЯ С НАШ СЪТРУДНИК

Огнеупорна лента, устойчива на огън Euromatica

Дължина: 20 метра

Цвят: Черен

Наред с богата гама пожароустойчиви врати, ние от фирма Евроматика ви предлагаме и висококачествена огнеупорна лента, устойчива на директен огън в черен цвят с дължина 20 м. В каталога ни ще намерите аналогичен продукт в бял цвят, със същата дължина и характеристики. Това е един изключително полезен уплътняващ агент, чиято символична цена ви лишава от правото на компромиси със сигурността и безопасността.

Приложение и свойства

Уплътнителната лента за противопожарни врати е незаменим елемент на огнеустойчивата конструкция. Благодарение на нея, както и на протоводимното уплътнение, всяка врата е херметично затворена. Известно е, че отравянето с въглероден оксид е най-честата причина за смърт при пожар.

Смисълът на инсталирането на огнеустойчиви врати с термоактивни ленти е да се локализира източникът на запалване за 15-30 минути и повече. Лепенката и уплътнението са необходими, за да не могат димът и катранът да проникнат в съседното помещение. Благодарение на противопожарната врата, хората ще могат да се евакуират от горящата сграда, като затворят вратата зад себе си и се насочат към изхода.

Принцип на работа на термично разширяващия се елемент

Термоуплътнителната лента има самозалепваща се основа. Основното вещество в състава ѝ е графит. Тя затваря пролуките между крилото и канала на касата. Под въздействието на висока температура графитът увеличава своя обем, разширява се и запълва пролуките на огнеупорна врата, люк или порта.

Това свойство на уплътняващия агент предотвратява разпространението на дим през сградата. Лентата е с дебелина около 2 мм и ширина 10–20 мм. Начинът на употреба е съвсем прост: Прикрепете лентата към вратата, както следва: първо металната повърхност се обезмаслява, след което се отрязва парче с желаната дължина, защитният филм се отстранява и материалът се притиска здраво към стоманената основа. Лентата е устойчива на повреди и дълготрайна.

За да отговарят на основните стандарти за качество и ефективност, огнеупорните ленти трябва да покриват следните изисквания:

  • Негоримост;
  • Способност да увеличават размера си при нагряване;
  • Нетоксичност;
  • Износоустойчивост;
  • Устойчивост на влажност и температурни промени;
  • Висококачествена лепилна основа.

Фирма Евроматика се занимава с производство и продажба на висококачествени противопожарни врати с огнеустойчивост до 60 минути. Тези данни не са произволни, а доказани с редица тестови изпитания. Вратите се доставят стандартно с рамка на крилото, огнеустойчива брава, негорим пълнител, термоактивна лента и уплътнение. Само комбинация от всички тези елементи ще позволи на продукта да запази целостта си в рамките на един час.

Уплътнението около периметъра на вратата няма да пропусне дим и огън извън помещението, в което е възникнал пожар. Термоактивната лепенка затваря всички прорези и пукнатини на вратата.

Бърза поръчка

Огнеупорна лента устойчива на огън Euromatica × 1 бр.

Цена: 2.40лв.