Конектори за монтаж на системи за наблюдение — Евроматика

Конектори

Покажи:
Подредба:

Категорията “Конектори за системи за видеонаблюдение“ представя богата селекция от аксесоари, необходими за изграждане и монтаж на видеоохранителна система във всякакви условия. Целта ни е да предоставим на потребителите готови решения, позволяващи бърза и лесна инсталация и поддръжка на окабеляването при записващи устройства.

Екипът ни е постоянно на разположение за професионална консултация и практическа помощ относно изграждане на модерна мрежа за видеонаблюдение. Ние сме в състояние да изберем на най-подходящите детайли за свързване на записващите камери към задължителният аналогов или мрежов видеорекордер, и на двете устройства, към рутер. Разполагаме с широка гама фирмени и висококачествени немски кабелни обувки, гофрирана тръба за съхранение на кабели, огнеупорна адхезивна лента, както и комплекти свински опашки от висококачествен полиамид.

Кабелни накрайници (обувки)

Видът видеоохранителна система определя и типът кабели, използвани за пренос на електроенергия и аудио-визуални данни от камери към видеорегистратори, както и за връзка компютърна мрежа, при безжични системи.

IP вариациите разчитат на UTP кабел, изграден от усукани проводници, коаксиален, с прекрасно качество на картината, както и комбиниран вариант, обединяващ двата вида. Аналоговите или CCTV камери често използват UTP/FTP LAN кабели с 4 двойки усукани проводници, пренасящи аудио- и радиосигнал, захранващо напрежение и сигнал за дистанционно управление.

Пластмасово-метална конструкция

Върху всеки край на кабел се монтира специална приставка. Конекторът свързва проводниците с корпусът на работните устройства, и същевременно ги предпазва от окисление. Селекцията ни предлага висококачествени конектори с различен брой полюси и сечение на кабелна секция (гнездо за кабел). Сред огромното разнообразие се откриват обувки с диаметър на изходите от 0,2 до 4 mm2 – достатъчно пространство за многожилни проводници с права конструкция или усукана оплетка, защитени от вътрешна и външна изолация, която придава допълнителна плътност. Моделите са предназначени за монтаж чрез кримпване – пристягане на спойката с определен тип клещи.

Каталогът ни разполага с конектори с 2, 3 и 5 полюсна конструкция, съответно предназначени за накрайниците на 2, 3 или 5 кабела – както единичен, така и няколко броя усукани проводници. Всички модели са проектирани за инсталации с капацитет на захранване до 24А и 480V.

Термо- и удароустойчиви пластмасови полимери изграждат корпусът, а контактите са продукт на висококачествена стомана. Нашите продукти осигуряват възможност за открито и закрито окабеляване. По-високофункционалните модели представляват затворени пластмасови кутии, които плътно обхващат кабелните накрайници, подпомогнати от капачета над полюсите. Капачетата трябва да са затворени, изолирайки жиците от окислителни процеси.

Водонепропусклив гел конектор

Като най-високофункционални за момента кабелни обувки, специалистите препоръчват гел конекторите. Те са изработени от гъвкава и устойчива пластмаса, но този тип конструкция осигурява и пълна защита от намокряне. Причината е в двукомпонентният импрегниращ силиконов гел - “подплата“, интегрирана в корпусът на конектора.

Гел накрайникът е конструкцията, гарантираща най-бърза и ефективна електрическа връзка. Резултатът се постига благодарение на плътно притиснатите в мекият електроизолиращ материал, проводникови кабели и контакти. Отличната спойка не се влияе нито от температурни промени, нито от химични вещества, а достъпът на кислород и вода до кабелите е изцяло ограничен.

Начин на действие: конекторът представлява полюсен корпус, обикновено от  прозрачна пластмаса, завършващ с ярка капачка в горният си край. Кримпването оказва натиск върху тази капачка. Тя на свой ред притиска меката гелообразна консистенция под нея, която се придвижва милиметри надолу и обгръща кабелните накрайници в меко и напълно изолирано “легло“. Силиконът е и най-сполучливата антикорозионна защита за контакти в конектора.

Каталогът ни предлага фирмени конструкции с няколко полюса. Те са с леко повишени цени, но са екологично чиста проводникова свръзка и прекрасен избор за външен монтаж, осигуряващ дълготрайна експлоатация без подмяна. Компактните размери позволяват монтиране на голям брой такива детайли в кутия, а вътрешното сечение на щифтовете (0.25 - 1 mm) е достатъчно за прикрепване към коаксиални и LAN електропроводи.

Гофриран тръбопровод

Външният материал на кабелите за пренос на данни и ток, който покрива проводниците, се уврежда при външен монтаж, вграждане в електрическо табло или още по-голямата заплаха – в стена. Производителите на устройства за ел. инсталации са предвидили подходящо “облекло“ за кабелните корпуси, в лицето на релефна гофрирана тръба. Диаметърът й побира няколко снопа проводници, така че единичен маркуч от този тип е достатъчен за цялото окабеляване на видеокамери.

Искате външно периметрово видеонаблюдение? Материалът е пригоден за използване при всякакви климатични условия – термичното внагряване, големите температурни амплитуди, влажният въздух, грубите строителни материали  и дори вандалските прояви няма да засегнат устойчивият материал.

Селекцията ни предлага тръба в черен цвят с дължина 100 м. и сечение от 16 до 25 мм. Проектирана е за защита на кабели с ниско напрежение и не се препоръчва инсталацията й под пряка слънчева светлина. В краищата на тръбопроводът се намират кабелни конектори, свързани към съответният електроуред или захранващ блок.

ABS табло

Разпределителното табло е част от всяка електроинсталация, и окабеляването на видеокамери не е изключение. В отделна кутия могат да бъдат поместени проводници и свързочни детайли на видеоохранителни системи с няколко локации. Основната цел на таблото е безпроблемна и безопасна употреба на електрически захранваните консуматори, чрез монтираните превключватели, диференциалнотокова защита (прекъсвачи на ел.напрежение).

Селекцията ни предлага продукт за открит монтаж с ключалка. Вандалоустойчива и неуязвима за UV лъчи, влага (IP54), температурни амплитуди и химични вещества, кутията е прекрасен избор при изграждане на система за видеонаблюдение на открито пространство. Цената й е изключително достъпна.

Аксесоари за монтаж

Категорията ни разполага и с всички необходими при монтаж на видеоохранителна система, аксесоари. Имате възможност да закупите цялата ви необходима техника само с една поръчка, и то на изключително изгодни цени.

Комплект свински опашки от полиамид 6.6 Halogen & Silicon Free са най-добрият пристягащ детайл за електропроводникова система. Гладката текстура и обли ръбове предпазват повърхността на кабелите, а от магазинът ни можете да закупите модели с дължина 2,5-3,5 мм. Категорията разполага и с плътни самозалепващи ленти в черен и бял цвят от изолиращ огнеупорен материал. Ролка с дължина 20 м. може да бъде закупена на изключително ниски цени.