Захранване на камери за видеонаблюдение — Евроматика

Захранване за видеонаблюдение

Покажи:
Подредба:

Без правилно подбрано и свързано захранване за камери е невъзможно разгръщането на пълният потенциал на устройствата за видеоохрана. Захранването е част от цялостната система за видеонаблюдение на определен участък, което обикновено се осъществява чрез определен брой кабели, свързани към електроразпределителната мрежа. 

Необходимият ток при нисковолтова система за вътрешносградни пространства е 12V, а за открити пространства – 24V, при пренос на електрическият импулс до участъци със стандартно приетият радиус от 200-300 м. Окабеляването и монтирането на различни аксесоари за доставяне на оптимален електрически ток е професионална задача. Приспособленията за съхранение на кабели са не по-малко значими от вида на захранващият кабел. 

Магазинът ни предлага разнообразна гама устройства за постоянно зареждане с електроенергия, конвертиране мощността на електрически ток по време на работа, както и устройства за резервен заряд. Всички налични приспособления са фирмени разработки, както и на най-известните професионалисти в сферата като Safer. 

Адаптери 

Адаптер е необходим винаги, когато се инсталира камера, изискваща близко захранване за качествен пренос на сигнал. Адаптерите в селекцията ни осигуряват 12V напрежение посредством кабел с букса и друг с щепсел, с входящ заряд 200-240 Vca от включване в електоразпределителната мрежа. Устройствата съответстват на изискванията на европейски стандарти. 

Захранващите кабели достигат близо 2 м. дължина, което е оптимално решение за ясно възпроизвеждане на образ. Корпусът е оборудван с цветна LED индикация, която непрекъснато информира относно текущият работен режим. Част от моделите са оборудвани с пластмасова стойка за стенен монтаж. 

Захранващи табла с няколко канали 

Разпределителното табло с различен брой сокети (канали) за кабелни конектори осигурява удобство и защита при организацията на системите за видеоохрана. То е изработена от неръждаем метал, устойчив срещу ръжда, корозия и вандалски прояви, което позволява външен монтаж и прави продуктът предпочитан избор за окабеляване на външна периметрови камери. Таблата се доставят с ключ. 

Предложенията ни осигуряват 4, 8, 9 или 16 канала, защитени от късо съединение и пренапрежение. Всички изходи могат да се включат едновременно. Фирмените ни разработки предлагат 16-терминално табло с 16A изходна мощност, което осигурява безпроблемно непрекъснато електрифициране на цялата система от 16 видеокамери. Таблата са оборудвани с LED индикатори за всеки терминал (канал). 

Магазинът ни разполага и с открити кутии за инсталиране на кабелни конектори. Стандартната кутия за 16 канала с 1A изходен заряд на канал позволява включване на всички изходи едновременно, без подсветка. Всеки от тях е напълно защитен срещу пре-консумация и токови инциденти. 

Превключващо напрежение 

Захранващи блокове, преобразуващи променливият електрически мрежов ток в стабилно напрежение за зареждане на записваща камера, се предлагат в еднотипна конструкция. Метална перфорирана кутия за отлична вентилация и охлаждане, с различни на брой компенсирани портове, осигурява стабилно постояннотоково зареждане. Стандартната мощност е 12V. 

Повечето блокове предлагат фабрична настройка на изходната мощност до 13,6V. Причината е, че електроподаването отслабва при преносът на импулси към крайните точки на захранващ кабел и напрежението става по-ниско от необходимите 12V. Тази особеност довежда до смущения в преносът на видео и аудиосигнал и често изисква преобразувател на електрически ток, който доставя допълнителна мощност в края на веригата – функция, която се изпълнява от някои от устройствата ни. Те компенсират спадовете в изходният ток с излъчвано напрежение до 13.6V. 

Конвертори 

Конверторът осигурява преобразуване и стабилизиране параметрите на захранващото напрежение. Той е изключително полезно устройство при пренос на електроенергия по прекалено дълги трасета, които почти винаги крият риск от смущения на работните функции и картината. Селекцията ни представя конвертори на мощност с номинален ток 500 mA, подходящи за външен монтаж и работа при температурни амплитуди от -10 ° С до 55 ° С. 

Незаменими помощници в окабеляването на система за видеонаблюдение, тези устройства се монтират към корпуса на камерата, преобразувайки  доставяната чрез захранващи кабели енергия. Тя обикновено е контролирана от силов трансформатор в противоположният край на кабелът – устройство, което пренася високоволтов ток и достигайки до камерата, конверторът съгласува параметрите му с търсените. Продуктът е необходим за функционалност и високо КПД в работата на система за видеонаблюдение върху широка площ – аудио и видеосигналите са кристалноясни и отчетливи. 

Соларни системи за захранване 

Каталогът ни представя и модерни екологични решения за доставка и пренос на електроенергия. Комплекти соларни панели с електричество, получено директно от природата, е прекрасен избор за електрифициране на видеокамери в селски или планински отдалечени райони без електроенергия, където често видеоохраната е силно необходима. 

Комплектите са предназначени за различен брой камери - 2/4 – 8/16, като осигурената енергия е постоянна и стабилна, предоставяща ясен непрекъсваем сигнал, защитен от смущения дори и при висока надморска височина. Те включват монокристален слънчев панел, който може да отдава електричество след излагане на слънчева светлина, акумулаторна батерия за нощно или облачно време, зарядно устройство за батерии и конектори. Подходящи са за захранване на видеоохранителни камери, алармени системи и автоматики за врати и портали. 

Резервно захранване 

Кутията-резервен източник на електроенергия за видеоохранителни системи е с единична защита от пренапрежение и представлява прекрасно алтернативно решение. Тя е добър избор за предотвратяване на смущения в излъчването на сигнал при видеонаблюдение с много разгърната и обширна площ, както и като допълнителна поддръжка за зареждане от природни енергийни източници. 

Аварийното захранване напълно разрешава проблемът с прекъсване на електроподаването, независимо от причините. Функционира чрез батерия с различна мощност, която се закупува отделно. Комплектът е метално табло с ключ, пригодено за външен монтаж.