Зарядни станции за електрически автомобили, зарядна енергийна станция за електромобили в България — Евроматика

Зарядни станции за електрически автомобили

Покажи:
Подредба:

Зарядни станции и кабели за зареждане на електрически автомобили - Tesla, Renault, VW, BMW, Ford, Mitsubushi, Opel, Chevrolet, Volvo, Mercedes, Hyundai, Kia, Nissan и др.

Предлагаме цялостни решения за електрически автомобили с почти 5 годишен опит в областта на електрическите превозни средства. Партньорството с, мрежите на търговците на дребно, хотели и автокъщи ни помагат да развиваме и предлагаме най-новите технологии за зареждане на вашите автомобили.

Ще намерите най-ефективните станции за зареждане на Wallbox, създадени от инженера на Tesla, заедно с двата модела: Commander и Pulsar, както и най-добрите кабели на Phoenix Contact Germany, на най-ниските цени.

Електромобилът – леката кола, която се задвижва чрез електрическа енергия, предхожда появата на автомобилите с двигател с вътрешно горене, и в настоящето набират все повече популярност, след като в началото на 20-ти век са били напълно засенчени от другите. Конструкцията им до известна степен повтаря тази на масово използваните коли с ДВГ, но е по-опростена и се отличава с липса на някои механични компоненти, като наличните се радват на по-дълготрайна експлоатация, а самата машина осъществява по-висок КПД с намалено използване на електроенергия. 

Акумулаторната батерия поддържа работоспособността си чрез зарядна станция, създадена специално за електрически превозни средства, която спомага за редовна и пълноценна доставка на електроенергия. Батерията се свързва с нея чрез конектор, наподобяващ структурата на електрическо гнездо на контакт, но е оборудвана с много повече пинове – обявеният за стандартен европейски модел е със 7 пина, с трифазен ток до 400 AC и е познат с наименованието “конектор тип 2“. 

Вид зарядни станции и окабеляване 

Магазинът ни предлага богато оборудвана селекция от захранващи станции за електрически автомобили, трифазни и еднофазни кабели и всички необходими аксесоари за цялостната поддръжка на такъв тип кола. Продуктите са разработки на изтъкнатите производители Polyfazer, Wallbox, ABL и Mennekes, като последната разработва и конекторът, приет като единен европейски стандарт в захранването. 

Разграничават се няколко типа захранващи станции на електромобили, и всяка една присъства в селекцията ни. Класическият тип е пригоден за вътрешен или външен монтаж върху стена или под, с възможност за свръзка с щепсел тип 1 или 2 и съответно – универсална употреба, позволяваща зареждане на електрически автомобил от различни марки и модели. 

Тя има светодиоден дисплей, който показва работният режим и температурата на компонентите във всеки момент, а конструкцията й съответства на всички стандарти за безопасност (вграден идентификатор и прекъсвач за остатъчен ток). Каталогът предлага модели с различен заряден капацитет. 

За хибриден електромобил 

Зарядна станция за автомобили с хибридно задвижване, предназначени за стенен монтаж, е налична в няколко разновидности. По-семплите разработки работят чрез мултифункционален бутон, постоянно свързан захранващ кабел от тип 2 и отключваща функция при прекъсване на захранването. Те също са подходящи за работа във вътрешни и външни пространства, тъй като остават активни при големи температурни амплитуди, и имат защита срещу намокряне. 

Най-високотехнологичните модели сред тях обаче представляват истински смарт системи със софтуерно управление, които разполагат с интерфейс за връзка с Gateway eMobility на фирма Mennekes, а също се интегрират към домашна мрежа чрез WLAN / LAN кабел. RFID система автоматизира процесите, улеснявайки боравенето на потребителите със станцията, което я прави подходяща за частни паркинги на обществени заведения, търговски центрове, хотелски комплекси, бизнес сгради и др. 

Smart станции 

Мобилният контрол е най-модерният технологичен етап, до който е достигнала модерната зарядна станция за електрически автомобили в България, и предоставя възможност за отвсякъде и по всяко време, дори и през смартфон. Селекцията ни разполага с интелигентни станции за бързо зареждане, чиито процеси са изцяло управлявани от софтуерна програма с облачна архитектура.

Корпусът е свързан с кабели, включително и конектор Type 2, за електромобили, които не подлежат на ускорено захранване. Разработката позволява паралелно зареждане на два електромобила. Усъвършенстваната Smart захранваща станция на електрически автомобили работи единствено с две превозни средства едновременно, ускорявайки процесът на захранване и без специалната опция. Контролира се от устройства с 3G мобилна връзка. 

Преносимо зарядно и кабели 

Компактно портативно зарядно устройство за еднофазно захранване е прекрасна компания по време на шофиране. Водоустойчив корпус, LED екран и регулируема настройка на напрежението осигурява функционалността, от която всеки шофьор на тези превозни средства има нужда по време на път.  Захранването е възможно винаги и навсякъде, е устройството се събира в малък джоб или багажник. 

Каталогът предлага и необходимите на всяка енергийна станция за автомобили кабели с различна конструкция на конекторите. Тук се откриват универсални модели с по 2 щепсела, с 5-пинов (тип 1) и 7-пинов (тип 2) конектор, и дължина 5 м. Трифазните кабели също са широко застъпени в колекцията. Те разполагат с двойка щепсели с конектори 2. Всички продукти от този вид отговарят на всички изисквания за качество и безопасност чрез TUV сертификат.