Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!

Комплект фотоклетки - Life Visio

Код на продукта: VISIO
Наличност: В наличност
60.00лв. с ДДС
Без ДДС: 50.00лв.
Кол-во:

Телефон за поръчки

0888 817 933

- ИЛИ -

0887 488 800

ГАРАНТИРАНО ВИСОКО КАЧЕСТВО

БЪРЗА ДОСТАВКА ЗА БЪЛГАРИЯ

ВЪМОЖНОСТ ЗА ВРЪЩАНЕ И ЗАМЯНА

КОНСУЛТАЦИЯ С НАШ СЪТРУДНИК

С комплект фотоклетки - Life Visio става възможно осигуряването на максимална безопасност в индустриални и търговски обекти при използването на автоматично задвижвани портали и други съоръжения. Продукт на италианската компания LIFE Home Integration, което дава пълна гаранция на нашите клиенти, че техният портал, гаражна/индустриална врата или бариера, са 100% застраховани от инциденти.

Приложение и свойства

Фотоклетките са необходим елемент на автоматиката за плъзгащи се повдигащи се (ролетни и секционни) врати, както и за паркинг бариери. Тяхното предназначение е да откриват наличие на препятствие – предмет или човек, намиращ се в обсега на движещото се съоръжение. При детекция на попаднал в обсега на движение елемент, фотоклетките изпращат сигнал към контролния панел, който спира действието и по този начин елиминира риска от нараняване и повреждане на съответния обект.

И двете фотоклетки от комплекта са синхронизирани чрез релета. Различават се според типа на приложение, но в болшинството случаи гарантират лесна инсталация. Фотоклетката е електронно устройство, което използва фотоелектричен ефект. По същество това явление означава, че електроните се освобождават, когато светлинното излъчване удари метал при подходящи обстоятелства, генерирайки електрически ток.

Фотоклетките се използват при производството на системи за автоматизация на порти и врати, но също така служат като алармени устройства против кражба, или дори като мултиплеър - инструмент, използван за усилване на ефектите от светлинното лъчение. Има много различни области на приложение, но фотоклетките са приложими най-често за люлеещи се и за плъзгащи се автоматични порти.

Като правило защитата използва две фотоклетки - предавател и приемник, които са винаги поставени една срещу друга, за да се гарантира, че автоматизираната система не може да влезе в контакт с хора, животни или оборудване, препятстващи пътя ѝ при движение. Механизмът е съвсем прост: предавателят изпраща към приемника лъч инфрачервена светлина и когато този лъч бъде прекъснат, той инструктира контролния блок да спре двигателя на задвижването.

Тези устройства са проектирани да бъдат изложени директно на въздействието на околната среда, но понякога могат да спрат да работят. Проблемът често може да бъде решен с прости мерки, без да е необходимо да се заменят фотоклетките.

Бърза поръчка

Комплект фотоклетки - Life Visio × 1 бр.

Цена: 60.00лв.