ᐉ Аварийно захранване за автоматика за врати — Евроматика

Аварийно захранване

Покажи:
Подредба:

Аварийно захранване за автоматизирани портални и гаражни врати е необходимост, въпреки почти незначителният риск от такъв проблем, в контекста на модерните системи за управление. Съвременната автоматика за врата се отличава с няколко начина на задвижване за различните видове, които биват ролетки, секционни, плъзгащи и двукрили врати. 

Електрозахранването играе основна роля в двигателната координация на вратите. Тя е контролирана от електромеханичен мотор, който отговаря за движението на вратата в радиална осева линия, чрез релса със зъбни рейки, или чрез вал. 

Ръчно деблокиране 

По-голяма част от автоматизираните врати предлагат освен включване с дистанционно управление, и опция за ръчно управление с персонален ключ. Процедурата представлява постепенно развиване на механизмите, затягащи двигателните части, до определено положение, което позволява ръчно управление. 

Ръчното деблокиране влизат в действие при проблем в електропреносната мрежа. Вместо този тип неудобно командване на двигателните механизми обаче, съвременните автоматики за врата разчитат на аварийни системи, действащи чрез батерии. Те автоматично продължават работата на системата, дори когато електрозахранването е временно прекъснато от авария. 

Аварийни батерии и аксесоари 

Каталогът ни предлага продукти за безпроблемно функциониране при прекъсване на захранването. Това са аварийни батерии за вграждане, които контролират непрекъснатата работа на вратата, независимо от външни ситуации. 

При случай на инцидент с електричеството, въпросната батерия незабавно превключва в работен режим, поддържайки нормалната скорост на движение, осигурявано от двигателя, до повторно включване на електрозахранването. Батериите предлагат различна мощност, осигуряваща различен брой цикли на движение (отваряне/затваряне) в рамките на 24 часа. 

Тези устройства се презареждат автоматично за около 48 часа, като същевременно са изключително лесни за инсталация. Размерите им са компактни, а монтажът е към подовата или стенната част на съответната врата. Плавното задвижване и спиране – характеристика на модерният двигател е съхранено, дори и когато функционира чрез временното командване с вградена батерия. 

Просто можете да влизате в гаражът или дворното си място също толкова бързо и удобно, без да се влияете от външни проблеми с електропреносната мрежа. Предимството на съвременните автоматични задвижвания е, че почти всяка има възможност да функционира с аварийна батерия при временна необходимост. 

Зарядно устройство за батериите е най-важният продукт за безпроблемно аварийно функциониране, която също се открива в селекцията с аксесоари.. Продукти в магазина ни са предназначени и за зареждане на батерии за допълнителният кръг от контролери. 

От кабелът са изведени няколко отделни портове, позиционирани в едната му страна, а от другата страна завършва с микропроцесорна платка, осъществяваща контакт с батерията. Платката работи с различно ниво на захранване. Зарядните устройства са проектирани със защита от късо съединение, презареждане и прегряване.