ᐉ Автоматика за индустриални врати на топ цени — Евроматика

Автоматика за индустриални врати

Покажи:
Подредба:

Визуално едно от първите неща, които клиентите забелязват, посещавайки вашата фабрика или индустриално помещение, е външният вид на сградата и порталната врата, затваряща входния участък. Евроматика ви предлага висок клас италианска автоматика за индустриални врати, улесняваща и подобряваща използването на порталите в промишлените обекти.

Индустрията има строги изисквания относно експлоатацията на различните съоръжения. По това колко добра техника и съоръжения има един цех или производствено помещение, обикновено се съди за качеството на крайния продукт. Както обаче се случва често, първото впечатление е най-важно.

По какво се различават?

Индустриалните портали се различават от обикновените по редица характеристики. На първо място функционалността им е значително по-висока и отговорна. Те не само имат задачата да пазят тонове продукция, но и трябва да бъдат достатъчно ефективни, за да не възпрепятстват нормалният дистрибуционен процес, преминаващ през тях.

Това означава, че, когато натоварен камион трябва да влезе или излезе от производствената база, движението следва да става бързо и безпроблемно. Тази функционалност налага много подобрения в теглото и движението на порталната врата. За момента най-широко разпространени са двата типа движение – по релсов път и махово движение на двукрилите порти.

Защо автоматичният процес е толкова важен в промишлените обекти?

Индустриалните портални врати се изработват така, че да са изключително здрави. Много често в тях се влагат материали, които са устойчиви на различни видове удари и атмосферни промени. Сами се досещате, че управлението на подобна тежка техника е трудно, и поради тази причина, този тип врати биват задвижвани посредством специални електромотори, наречени просто - автоматика.

Порталите в промишлените зони се управляват с помощта на електрически двигатели, които плъзгат вратите по релсите. Движението следва да бъде бързо и гладко, както и да осигурява отваряне от поне 6 метра. При двукрилите порти управлението е на същия принцип, макар там по-често да се среща ръчното управление.

Ефективна защита от инциденти

Индустрията се нуждае от ежедневни подобрения и внедряване на иновации, които да улесняват процеса. Този принцип не е подминал и вратите тип портални, използващи висококачествена автоматика за задвижване на отварящото се крило. Системите за сигурност при този тип врати са на най-високо ниво. Иновационна система, примерно е тази, позволяваща да се заключи двигателя при определен вид сигнализация.

Фотоклетки, предназначени да засичат движение, както и сигнални лампи, също са част от системите за сигурност. Те са особено полезни, когато индустриалното помещение е в по-слабо охраняван район. Повечето индустриални портални врати с автоматика, са подсигурени и при възникването на някаква електрическа авария, с авариен режим на работа. Така дори и да спре тока, вашата продукция остава напълно защитена.

Ще ви съдействаме за правилния избор

Индустриалните портали могат да бъдат различи по размери и движение на крилото, спрямо нуждите на бизнеса. Много хубаво трябва да се обмисли, какъв трафик се очаква през конкретната индустриална портална врата, а ако се планира да се разминават две тежкотоварни превозни средства едновременно, да се оставят повече от 6 метра разстояние.

Ако сте решили, че ви е нужна автоматика за индустриалната ви врата, и търсите високо качество и безкомпромисна функционалност, можете да се свържете с нас. Нашият опит е както в изработването на традиционни портални врати, така и в тяхното автоматизиране. След като се свържете с нашите специалисти, те ще ви изработят индивидуален проект и оферта, която да задоволява нуждите ви от пълна защита и комфорт.